Gå til innhold

RIP til speilreflekskamera mitt?


Anbefalte innlegg

Tok noen bilder av sønnen min på 20 mnd i går, når vi hadde frokost. Måtte legge fra meg kamera for å hjelpe han, og dum som jeg var la jeg kamera ved siden av kaffekruset mitt. 1 minutt senere dunket han overende kruset rett over kamera.

 

Jeg var kjapp med å tørke kamera og tok ut batteriet og minnekortet.

 

Når jeg skulle teste kamera så fungerte det og jeg tok et par kjappe bilder for å se om at alt fungerte. Det gjorde det.

 

 

Noen timer senere skrur jeg på kamera og det er helt dødt. Ikke antydning til liv. Satte batteri i lader og det viste at det var fullt oppladet.

 

 

Så betyr dette døden for mitt canon 450d?

Er det kortsluttet?

Er det mulig å reparere eller svarer det seg ikke?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Første bud når du er uheldig og søler vann på elektronikk er på gjøre som du gjorde, nemlig å ta ut batteriet.

 

Andre bud er å gjøre noe du sannsynligvis ikke gjorde, nemlig å unngå å sett inn igjen batteriet før all veske med 100% sikkerhet har fordampet. Det tar nemlig litt tid før vesken trenger inn mellom kroker og kriker, og det er ganske så vanlig at elektronikk først slutter å fungere en stund etter at det har vært utsatt fro en eller anne form for veske.

 

Jeg ville tatt ut batteri og minnekort, tatt av objektivet og åpnet alle luker som lar seg åpne og så satt kameraet nederst i stekeovnen på veldig lav varme (35-40 grader er passe) med døra til stekeovnen halvveis åpen. La det stå slik i minimum 24 timer, gjerne 48 timer, slik at all veske fordamper. Så kan du forsøke igjen. Jeg har selv "reddet" direvse elektronikk på denne måten. og pass nå for all del på at ikke han på 20 mnd kan komme borti stekeovnen.....

 

Fungerer det fortsatt ikke så send det inn til rep og be om et prisoverslag før de gjør noe som helst av reperasjon.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Hadde det vært rent vann hadde det vært mulig å redde det ved å la det tørke helt før du satte i batteriet igjen, men kaffe er noe grisete greier. Jobber selv på serviceverksted for bærbare pcer og sølskader er noe av det værste. Blir ofte dyrere å reparere enn å kjøpe nytt. Så har du ikke forsikring som kan dekke skadene betyr det nok slutten for kameraet.

Lenke til kommentar

Et alternativ til stekeovn er å sette det på varmegulvet, f.eks bak/under noe slik at man ikke sparker borti det ved et uhell. Minimum 1 døgn tørking.

 

Spook: Reparatører er "pliktige" å gi pris før de gjør noe som helst. Gir de ikke pris så har de heller ingen rett til betaling. Uten en konkret avtale om at noe skal utføres for en gitt pris så står de juridisk meget svakt dersom de krever betalt for det som ikke er avtalt. Kunden har loven på sin side om han velger å ta kameraet med seg uten å betale for arbeid som ikke er avtalt. Derfor vil (seriøse) reparatører be kunden å signere en skriftlig avtale om arbeid og pris eller muntlig over telefon, med opptak av samtalen.

Lenke til kommentar

Aww, overså i farta at det var snakk om kaffe og ikke rent vann. Ta det emd en tur i dusjen før du setter det i stekeovnen, alternativt på varmegulvet - det kan jo ikke bli så mye verre enn at det ikke fungerer. Litt spøkefult sagt men jeg hadde faktisk gjort det selv om det var meg, men selvsagt opp til enhver om de vil gjøre noe slikt. :)

 

Om du gjør dette så la det tørke *lenge* før du forsøker å sette inn batteriet igjen, og ta gjerne av en del plastdeksler (om du får det til) når det tørker (i ovnen eller på varmegulvet) slik at fordampet veske slipper lettere ut.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...