Gå til innhold

Fisketur på Finnmarksvidda


Anbefalte innlegg

Ja, jeg skal altså på fisketur på finnmarksvidda, vi kjører til Alta og blir fraktet med helikopter til Nabar, ser jo at Nabar er jo ikke inne på finnmark, d ligger ved grensen ved troms. Vi skal kanskje være der ca 1 uke, vi tar med lavo med ovn, vi tar også med gummibåt.

Vi tar også med garn i tilfelle vi ikke får fisk på stang, vi er 2 stk og vi drar den 10 august. Men er det noe som kan være kjekt å ha med på en sånn tur? litt dumt å ha kommet til Nabar og glemt noe viktig, det er så typisk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

misunner dere den turen kommer til og bli helt rått, men for all del hva dere enn gjør ikke glem myggmiddel eller kjøp dere en mygghatt,lavo ovn??, snakker vi da om rundbrenner eller pelletsbrenner, annen ovn veier jo der etter da.tja ting som er kjekt og ha med er vel hodepinetabletter, plaster, avbitertang, signalpenn, gjerne liten jaktradio (2 stk), antibak for og vaske fingrene så man slipper spraysjetta, ellers bruk sunn fornuft og plukk opp søppla etter dere.. god tur og kos dokker.

Lenke til kommentar

Helikopter du liksom.. latsekker.

 

Men ja, MYGG. Tenk mygg, mygg, mygg og sikre dere på alle måter, ellers blir turen fort ødelagt av evig summing og kløing.

 

Kompass? Skulle alt annet svikte, kan alltid et kompass vise veien.

 

Og ja, som myriads sier; plukk opp søpla etter dere. Ta med poser eller liknende for å ha søppel i. Ikke noe er så malplassert og idiotisk som tomme pølsepakker og hermetikk strødd midt ute i villmarka.

Endret av jonlem
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Ta med absolutt alt for å holde myggen borte, gjerne sånn grønn spiral som brenner. Kommer akkurat fra telt tur på Finnmarksvidda og det er nesten umulig å holde myggen ute, og det er i et lokket telt.

 

Ellers ta med mye ekstra nylon, for tomme, fyrstikker, sluker og lappesaker til gummibåten og liggeunderlag. Stål for tomme (hvis det er gjedde der), meitemark og flue med dupp burde være med (hvis ingenting annet funker).

 

Dere burde også ta med middager, kan bli kjedelig med fisk i enn uke. (Stekte pølser blandet med potetmos er konge på tur. Må ha med tørr melk da.)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Når det kommer til fiske, så er det for det meste stor røy som finnes der, er det noen som vet om noen bra sluker og eller fiskemetoder, hørt at røya kan bite på mye noen ganger og andre ganger ikke, har selv for det meste brukt spinnere på små ørret, så dette blir nytt, har hørt så mye bra om sluker

Lenke til kommentar

Vel, stor fisk spiser små fisk. Så sluker som ligner på fisk MÅ være med. Du burde ha 2-3 av mørke, lyse og midt imellom. Møresilda, Vikingsilda, Salamander, en som heter trout quiver, vobler(?) og mange flere.

 

Trur det er sånn at hvis det er lyst skal du bruke lys sluk og motsatt. Møresilda blå/sølv(lys sluk) er utrolig effektiv i solskinn.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...