Gå til innhold

Gamer PC til 12k. AMD 1090T, Crosshair IV, 8GB OCZ RAM. Passer alt sammen?


Anbefalte innlegg

Skal til med ny PC om litt. Har lest meg opp på det som er å finne av forumtråder og produkttester her og på HW.no, men jeg lurer på om noen som "knows their shit" kunne bekrefte at alle delene vil passe sammen i beste laget. Har gode planer om å klokke systemet et stykke, og har valgt deler som jeg ser høster mye skryt her på forumet.

 

Det jeg lurer mest på er RAM-en. Har saumfart minnekompatibilitetslisten (vedlagt) for Crosshair IV-kortet, og jeg ser ikke at RAM-en jeg har valgt (OCZ3P1600LVAM4GK) ut står på den, tross at brikkene er "AMD Edition". Det nærmeste jeg kan finne er "OCZ3P1600LV4GK", men det står at det bare støttes i 1 DIMM ("1 DIMM: Supports one module inserted in any slot as Single-channel memory configuration"). Betyr dette at minnet jeg har valgt bare kan kjøres som single channel, og vil jeg klare å kjøre med alle 8GB? Må jeg velge RAM som støttes i 4 DIMM modus for å kunne dra nytte av 4x2GB brikker?

 

HW.no handlevogn. Laget etter beste evne, ikke alle delene som er å finne nøyaktig versjon av, med tanke på varenummer der og på Netshop.

 

Direktelinker til delene på Netshop.no:

 

Asus Crosshair IV

 

AMD Phenom II x6 1090T

 

OCZ DDR3 PC3-12800 4BG Kit (Tenker meg to 4GB kit.)

 

Asus Radeon HD 5870 1GB

 

Noctua NH-C12P SE14

 

Håper noen kan/orker å hjelpe meg.

 

På forhånd takk!

 

-Olav

 

PS: Ja, jeg har en tråd gående her i dette forumet allerede, men siden dette oppsettet er så radikalt forskjellig velger jeg å lage en ny. Irettesett meg gjerne om jeg har brutt en regel.

post-69749-1278303532,1979_thumb.jpg

Crosshair IV Formula QVL.pdf

Endret av Ardbeg
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Oppsettet ser veldig bra ut, og minnebrikkene skal fungere fint. Så lenge minneprodusenten spesifiserer de til å passe til AM3-plattformen er du så og si 100% safe. Minnekompatibilitetslister fra HK-produsentene har liten nytteverdi...

 

Eneste jeg hadde revurdert er kjøleren. Den Caliente anbefaler er veldig god, men også veldig diger - du må sjekke at du har plass. NH-U12P er noe mindre, men også svært god.

 

Hva med kabinett og PSU?

Lenke til kommentar

Ikke ta dette som en garanti. Men plassen skal ikke være noe problem. Jeg måtte bare demontere kjøleribbene på mine brikker, så passet det som JR. i Magnum (du kan eventuelt bruke den med kun 1 vifte, funker fortsatt veldig bra):whistle:

 

P.S det er ikke 5 år på vifter du kjøper.

Endret av Caliente
Lenke til kommentar

Sitter på et Antech Three Hundred kabinett nå (ikke bokstavlig), og jeg har en 600w OCZ silentXtream (eller noe slikt tullete) PSU som er omtrent halv-annet år gammel. Brukte en PSU-kalkulator på nettet og regnet meg fram til at systemet kommet til å bruke opp i mot 520W ved full load, så 600 blir kanskje litt kleint. Vurderer å like så godt hive meg på en 800w eller noe. Jeg tror det skal gå bra med plassen, men skulle kjøleren vise seg å være for stor har man da altids angrefristen. ;)

 

Hva mener du med "det er ikke 5 år på vifter du kjøper"? Tenker du på garanti?

Lenke til kommentar

Nåværende PSU vil nok fungere midlertidig, men det kan være greit å vurdere en ny én i samme slengen. Med CrossfireX-kompatibelt hovedkort og HD5870 er det jo ikke umulig å tenke at et ytterligere HD5870 vil friste etter hvert...? ;) Da er det greit å ha en PSU som takler dette. I såfall tenker jeg at en Corsair 850W bør være midt i blinken.

 

Antec 300 er jo et glimrende kabinett med unntak av støynivået. Temp.messig skal det i hvert fall ikke være noe i veien for å klokke skjorta av systemet :)

Lenke til kommentar

Takk for hjelpen så langt!

 

Hvilken modell Corsair-PSU anbefales? Forskjellen på HX og TX er modulær og ikke-modulær? Leste testen av TX-en, og de skriver at de fant noen småting å prike på. Noen som har erfaringer med TX-en i et overklokket system? Noen som heller ville anbefalt noe annet?

Endret av Ardbeg
Lenke til kommentar

MIST er sikkert heller ikke noe dårlig valg. Billigere enn tilsvarende Corsair og du får modulære kabler. MIST gjør det gjennomgående godt i tester, og de har også kvalitetsmessig kommet seg etter en del negativ fokus på komponentene de benyttet. Det er kun 250kr som skiller 800W og 1000W, så kanskje sistnevnte er mest aktuell? Da har du i hvert fall mer enn nok juice både til overklokking, Crossfire, et utall HDD'er og fremtidige oppgraderinger.

Lenke til kommentar

Takk skal dere ha. Skal sjekke noen tester av ymse merker og finne meg en fin en på 800W-900W.

 

Gleder meg som en unge til nytt system! Savner gledene jeg hadde med overklokking som 15/16-åring. Blir kanskje fyr i den gamle vannkjølingsentusiasmen igjen også.

Lenke til kommentar

Fractal Newton 800W ser lovende ut. 1000W-eren koster ikke mer en et par hundre mer, så det blir vel kanskje den. Da har jeg i hvert fall PSU nok for et par oppgraderinger framover.

 

H50 ser interessant ut, men jeg var ikke imponert over resultatene jeg har lest rundt omkring. Den får sikker jobben gjort godt nok, men jeg lener mot Noctua NH-D14 tross størrelse og pris. Jeg bør ta noen mål av kabinettet mitt, og hvis det viser seg at jeg ikke har plass til 1,2KG med aluminium og kobber blir det en H50.

Lenke til kommentar

Sier du det? Skal sammenligne noen MIST- og Fractal-tester, da. Og ikke minst pris...

 

Tillegg: Er det noen som vet hvilken vei viften i Fractal PSU-en blåser? Ned på komponentene, eller suger den ut fra boksen?

Endret av Ardbeg
Lenke til kommentar

MIST er sikkert heller ikke noe dårlig valg. Billigere enn tilsvarende Corsair og du får modulære kabler. MIST gjør det gjennomgående godt i tester, og de har også kvalitetsmessig kommet seg etter en del negativ fokus på komponentene de benyttet. Det er kun 250kr som skiller 800W og 1000W, så kanskje sistnevnte er mest aktuell? Da har du i hvert fall mer enn nok juice både til overklokking, Crossfire, et utall HDD'er og fremtidige oppgraderinger.

jeg har båte MIST 600W og en Corsair HX 620 og corsairen er muse stille og MISTen støyer, så jeg anbefaler Corsair, og vis du vil være litt snill med mist, kan du jo kjøpe corsairen hos netshop, er netshop som eier MIST vis ikke jeg tar feil, så ta en Corsair HX 650 ;)

 

det spiller lite rolle på rammen egentlig, bare at du har ok timing som 7-7-7, det finnes amd kits med timingen med de er ganske mye over prisen i forhold til de vanlige platinum brikke med samme timing, det enste du får er black memroy profile som automatisk legger til timing i overdrive sist jeg sjekka med ocz amd black brikka hehe

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...