Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

1-Hjulsdrift Audi A4


Anbefalte innlegg

Har et merkelig problem med min Audi A4 1995 mod 1,6.

 

Problemet oppstod da jeg var på halvannen times kjøretur på vei hjem. Jeg stoppet for å pisse og merket da en svidd lukt som kom fra venstre frontdekk. Det var ekstrem varme men jeg var snart hjemme og kjørte de siste 10 minuttene rolig hjem. Etter å ha jekket opp bilen og tatt av dekkene for å se om det var drift på akslingene så fant jeg ut at kun høyre aksel har driv i seg. Venstre aksel står helt stille og det virker som bremseskiva har låst seg eller noe. Det går å kjøre med bilen men man merker at den bremser litt hvis man trykker inn clutsjen å triller, altså kan den ikke være helt låst da hjulet ikke ville gått rundt. Bremsene fungerer så jeg vet ikke om det har noen med saken å gjøre i det hele tatt.

 

Hvis noen har peiling på hva feilen kan være, så er jeg interessert i synspunkter men jeg må åpenbart bestille time på verkstedet snart, men ville bare ha en viss anelse først. Kan det være differensialen som er defekt på noen måte eller har det med bremsene å gjøre?

 

Takk for svar folkens.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja var veldig varmt. Men hvis bremseklossene har låst seg vil da ikke akslingen gå rundt? Når vi hadde tatt av dekkene gikk akslingene rundt selv om vi bremsa men når dekka var på så funka det.

 

På det aktuelle hjulet er det mulig at den kan være låst men bilen er jo "kjørbar" så hjulene ruller i en viss forstand

 

Takk for svar

Lenke til kommentar

Det er nok bremseklossene som henger på skiva ja.

For å fikse problemet:

Ta av kaliper ( Ikke slangen som går inn på kaliper)

Ta av klossene

Finn den største tanga du har og klem tilbake stemplene i kaliperen

 

Monter så alt tilbake igjen, problemet skal nå være fikset.

Kan vell også være greit å bruke litt smøring på stempelet før du klemmer det inn, men jeg trengte ikke det på min bil.

Endret av tempozzz
Lenke til kommentar

Jeg har også mest tro på at bremeklossene subber, altså at de ikke går helt tilbake når du slipper bremsen, men det KAN også være hjullageret. Vanligvis lager hjullageret lyd når det er gåent, men det varierer fra gang til gang hvor mye lyd, avhengig av akkurat hvordan hjullageret er slitt. Mitt lagde så lite lyd at jeg ikke hadde hørt det om jeg hadde brukt viterdekk (piggdekk). Og radioen overdøvet det også (ikke høy musikk, bare vanlige nyheter). Var bare fordi jeg var lei radioen og slo den av for å få litt fred at jeg hørte lyden og begynnte å reagere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...