Gå til innhold

hjelp til liten skrivemaskin


Anbefalte innlegg

Trenger litt hjelp her nå. Har vært på elkjøp og testet litt maskiner, sett på nettet, og prøvd å orientere meg litt, men er oppi 15 laptopper som er aktuelle. Blitt pc-blind.

 

Heteste kandidater for tiden er eee seashell 1101 og eee sheashell 1201, men har hørt at tastaturet på sistnevnte er dårligere (og batteritid) men at spesifikasjonene er bedre. (samt 12 tommer, som virker veldig flott når jeg testa på elkjøp)

x100e lenovo frister også da jeg har hørt mye skryt om tastaturet der, og testet på butikken. Eneste minus er at den er litt for dyr.

 

Tastaturet er altså veldig viktig. Stort, og med bra plassering/størrelse på shift, enter og backspace er viktig. Men jeg er nok ikke så kresen som jeg tror. Tastaturet på dell-maskinen min (har en xps1710)syns jeg er rimelig greit. Klikker akkurat behagelig mye.

 

Siktet meg inn på 3000 kr max, men jeg finner alltid noe som koster littebitt mer, så tror jeg går for 3-3500. Kanskje litt mer hvis det trengs. Absolutt tak er 4000.

 

Ellers skal maskinen brukes til surfing, poker, og film (ikke hd). Kommer kanskje til å bruke den til å programmere på og drive litt med photoshop, men det er nå ikke så viktig.

 

Burde jo også ha bra batteritid. Vet bare ikke helt hvor mye jeg kommer til å trenge.

 

Takker for alle svar.

 

edit: fra 11 til 13 tommer. Gjerne erfaringer fra folk som bruker maskinen sin til skriving/surfing/skole, om disse størrelsene.

Endret av andre_sn
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Da ble det 1101ha. Får den i morgen allerede, så blir spennende å se om den tilfredstiller :D

 

Et spørsmål:

Følger med windows 7. Har egentlig ikke så veldig lyst til å legge inn noe annet operativsystem enn windows, da jeg ignorant (kanskje) tror at alt er så mye enklere med det. Drivere, programmer, etc etc. Men jeg lurer på om det ytelses messig kanskje er mer å hente på å bytte til vista/xp. Leste noe om at windows 7 gjorde denne maskinen litt tregere, men jeg kjøpte 2gb ram varianten, så det er kanskje ikke noe problem for mitt bruk?

 

Og hvis jeg fikk lyst til å teste ubuntu, eller noen annen variant (har lite greie på unix, linux, alt det der) kan jeg fint legge inn dette ved siden av windows, og så med bootcamp eller noe slikt? Og hva er fordelene ved å bytte til et slikt operativsystem?

 

edit: Noe program der ute som lett går igjennom alt som er innstallert på maskinen, og som kan fjerne alt av overflødigheter? Vil helst strippe maskinen til akkurat det jeg trenger. Prossess-messig og for noen andre tullete grunner.

Endret av andre_sn
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+89234341

Linux er n oe dritt selv på en PC som støttes, på en maskin med poulsbo chipset er det enda verre, så hold deg til W7.

 

Den kan virke til tider treg, men det er ting du kan gjøre for å fikse det, deriblandt:

-Skru av Aero (bruk ikke-gjennomsiktige vinduer)

-Skriv "appearance"/"utseende" (avhengig av språk) i søkefeltet på startmenyen, og velg "juster utseended (etc)". Så skrur du av ting som animasjoner når du minimerer vinduer og andre ting du strengt talt ikke trenger.

-Skriv msconfig i søkefeltet og trykk enter. Skru av de tjenestene (services) som du vet du ikke bruker (f.eks windows media player network sharing service). Gå så til boot taben og skru av ting du ikke trenger kjøre ved oppstart, f.eks forskjellige oppdateringsverktøy, quick launch dritt etc.

 

Har forøvrig 1101HA og kjører W7U, ypperlig tastatur på den

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+89234341

Nei, det bør du ikke gjøre. WMP inkluderer en hel haug med viktige drivere, og IE brukes ofte embedded av andre programmer etc. De er ikke i veien ;)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+89234341

Lager ikke mer rot enn du får om du avinstallerer dem :p gjem snarveiene, om det er de du refererer til. Filassosiasjoner kan du også endre selv.

 

Du bør ikke bruke VLC, da den ikke støtter DXVA. Bruk Media Player Classic: Home Cinema (MPC:HC) istedet, den har DXVA støtte så den kan bruke grafikkortet. Da kan du også spille av HD, så sant det er h264

Lenke til kommentar

classic media player funket ikke så bra. Fikk dårlig lyd når jeg kjørte fullskjerm. Som om høytalerne (og headset) var "sprengt". Windows media player fungerer jo faktisk bra sånn sett.

 

Storfornøyd foreløbig hvertfal. Knall maskin!

 

edit: Du har forresten ikke noen tips til andre prosesser som burde skrus av i msconfig? Har tatt alle de jeg tror er harmløse, men er jo en del med rare navn.

Takk for all hjelp

Endret av andre_sn
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+89234341

MPCHC skal fungere uten problemer. Har du prøvd å oppdatere drivere? Både for lyd og spesielt grafikk.

 

Du sparer ikke veldig mye på prosesser i MSCONFIG, mest på oppstart etc og spesielt utseende-innstillinger. Gjør du det og aktiverer overclocking burde det gå greit(ish). Skal allikevel sies at treghet er grunnen til at jeg sluttet å bruke maskinen og kjøpte en ultraportabel istedet, var ikke moro å kjøre f.eks Photoshop eller MS ICE på den.

Lenke til kommentar

ja ser den. Nei tatt av det meste som jeg kunne se som skulle gjøre ting tregere. Kanskje man kan skru av alt på "utseende" menyen. Merker litt treghet når jeg gjør fler ting på en gang. Media player hakker litt når jeg har på torrents og web, men fungerer finfint når jeg ikke har noe bak. Men alt av lette programmer starter kjapt nok, og surfing går som smør, og selv om den bittelille pokerklienten jeg bruker hakker litt er det akkurat under smertenivået, så alt blir svært behagelig :D

 

I tillegg er det en drøm og ha en slik batteritid som denne. Ca 6 timer med aktiv bruk og full lysstyrke. Dog, bruker jo 2-3 timer på å lade opp til fullt. Ikke blir den varm i det hele tatt heller.

 

Nei i det store og det hele så er jeg veldig fornøyd. For 3000 så er det jo en knall maskin. Og så er den rosa :D

 

Så du får ha takk for hjelpen. Får undersøke videre selv hvis det er annet jeg lurer på om denne maskinen, i verstefall får jeg bare bumpe denne tråden, så kanskje du svarer.

 

edit: drivere ja. glemte de i ekstasen

Endret av andre_sn
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+89234341

Batteritiden var også grunnen til at jeg kjøpte den. Blitt litt overflødig nå siden den nye laptopen har batteritid på opptil 12 timer og samtidig har gudene vet hvor mye bedre ytelse enn ASUSen.

 

Kan hende du har glede av et par artikler jeg skrev mens jeg brukte den aktivt:

http://andreasodegard.com/2010/03/matte-ifying-the-eee-1101ha/

http://andreasodegard.com/2009/11/notebook-angle-adapter-v2-and-low-profile-usb-cable/

http://andreasodegard.com/2009/11/usb-powered-fiio-e3-1101ha-edition/

Lenke til kommentar

Batteritiden var også grunnen til at jeg kjøpte den. Blitt litt overflødig nå siden den nye laptopen har batteritid på opptil 12 timer og samtidig har gudene vet hvor mye bedre ytelse enn ASUSen.

 

Kan hende du har glede av et par artikler jeg skrev mens jeg brukte den aktivt:

http://andreasodegard.com/2010/03/matte-ifying-the-eee-1101ha/

http://andreasodegard.com/2009/11/notebook-angle-adapter-v2-and-low-profile-usb-cable/

http://andreasodegard.com/2009/11/usb-powered-fiio-e3-1101ha-edition/

 

nå ble jeg faktisk intressert i geocaching. Høres gøy ut. Gratis å melde seg inn så jeg, og så trenger jeg bare en gps (kan man bruke iphone til det mon tro?)

er de veldig godt gjemt? Er det ikke et problem at folk stjeler dem/tar det som ligger inni? Hvordan ser en sånn nano-cache ut?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+89234341

Hehe litt off topic, men din tråd så jeg svarer gjerne:

 

Trenger helst en GPS ja, går til nød med kart men desto mer "øde" de er gjemt desto verre blir det. iPhone går fint og slik jeg startet, men blir unøyaktig i skogen etc. Finnes egen offisiell geocaching app til iPhone som er super, der kan du gjøre alt fra å finne frem info/hint om cacher, navigere til dem, og logge dem.

 

Hvor godt gjemt de er kommer an på hvem som legger de ut, hvor vanskelig de vil at de skal være. Det kan være en stor tupperware boks som er veldig enkel å finne når man kommer nærme, eller det kan være en bitteliten nanohylse som det tar deg en time å lete frem under rekkverket på en bru hvor hintet er "magnetic". SÅ er det jo de som er vanskelige fordi de ligger langt utenfor "sivilisasjonen", f.eks er det jo en berømt cache som ligger på den internasjonale romstasjonen i bane rundt jorden hvor problemet ikke er å finne den, men å komme seg dit ;) Jeg pleier å gjøre dem relativt enkle å finne, ikke noe moro å stå der og ikke finne cachen.

 

Er ikke noe stort problem at cacher forsvinner, oftest skjer det ved naturlige årsaker, men det skjer jo. Folk som ikke vet at det eksisterer går rett forbi dem, og hvis noen finner dem ved et slumpetreff ligger det som regel info som forteller hva det er og at den bør få ligge. Noen er jo jæævlige og ødelegger, men ikke noe stort problem.

 

En nano-cache betegner bare at den er veldig liten, men de fleste på den størrelsen er slike:

 

nano_cache.gif

Endret av Slettet+89234341
Lenke til kommentar

Da er app lastet ned, profil laget, og skal ut å finne min første i kveld.

 

Føler meg nesten som en liten unge igjen. Ser for meg at dette er noe man kan drive med i lang lang tid fremover. Artig at jeg skulle komme over dette mens vi snakket om 1101ha.

 

Denne tråden er vel rimelig off topic nå, så vet ikke om den burde stenges, men hvis denne hobbien blir sittende, så hadde det vært gøy å få lagt deg til på geocache.com eller no i den duren.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...