Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

holde opp luke til loft


Anbefalte innlegg

heisann!

Jeg vurderer å bytte ut en gammeldags trappsloftsløsning med denne:

http://www.toolstop.co.uk/telesteps-60324-black-line-mini-telescopic-loft-ladder-p5824

 

eneste problemet er at loftsluka blir med den gamle løsningen holdt opp av stigen, mens hvis jeg går over til løsningen over så er det ingenting som gjør at luka blir holdt opp.

er det noen som har tips for en enkel løsning å holde opp luka? en slags fjerningsmekanisme eller noe i den duren. noen som vet av et produkt som passer?

Endret av ThorB
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kanskje det går an å få til noe med en magnetlås plus et par hydrauliske teleskopdempere av den typen som brukes på bakluka på biler? Hvis man i tillegg lager luka litt for stor slik at den ikke hengsles på enden men på siden 10-15 cm fra enden av luka, og legger noe vekt (lodd) på disse 10-15 cm som gjør at den er i balanse om hengselpunktet så har du kanskje en elegant og velfungerende løsning...

 

Har du forresten sjekket om de som selger teleskopstigen har en løsning? Etter å sett videoen, ser det ut til at den er basert på at den skal balansere om et vippepunkt når den er sammenslått og og innfelt i taket, og at stigen festes til to tynnere rør med masse skruhuller. Mulig selve loftsluka er ment å festes til denne, og dersom luka ikke er for tung, så vil den holdes oppe av vekta av denne, på samme måte som det sannsynligvis er på den loftstrappa du har i dag. Sjekk med produsenten om det kan stemme.

Lenke til kommentar

hmm ser du har rett.

den har fjering på seg, så kanskje.

og i tillegg så:

http://www.toolstop.co.uk/blog/2010/02/05/telesteps-telescopic-ladders-good/

"

My one criticism is that the springs to help retraction into the loft are very strong and you have to stretch them to fit them onto the locating pegs, if I had not got a tent peg puller I dont know whether I would have been able to do this as I had to pull with all my weight, this operation was a bit hairy so I wore eye protection against flying springs!Otherwise I think these steps are an excellent product."

 

så ser det ut som fjeringene er av den sterke typen så kanskje den kan ta litt vekt.

 

;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...