Gå til innhold

5990,- i mnd for 400 mbit altibox


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nåja, xDSL er egentlig noe herk med mindre man er på nye tykke kabler med få andre xDSL-kunder og har mindre enn 5 - 600m linjelengde.

Min erfaring er at kobbernettet sliter tungt mange steder, elendige hastigheter, bortfall av sync om kvelden osv og Telenor sier bare at sånn er det bare og vi kan ikke gjøre noe.

Her i området har man bygd ut endel fiber og nå kommer det også radiobasert BB som tar mange xDSL-kunder i og med ingen av kobber-ISPene har noen ønske om eller mulighet til og levere akseptable hastigheter.

Store deler av kobbernettet er ubrukelig som annet enn nødløsninger, nå som hastighetene øker så faller det helt igjennom.

 

 

Sitter selv med en VDSL2 linje, kobberet i området er elendig 0,4 mm eller lavere. På Adsl2+ taklet linjen ikke mer enn 10-12mbit, på VDSL2 har jeg hatt 40-45mbit ned og 10-12mbit opp.

Pr i dag så kan vel ca 200000 kunder få VDSL2, dette er omtrent samme antall som kan få fiber og da er det bare et fåtall sentraler som er bygd ut.

Så VDSL2 kommer nok til å bli langt mer utbredt enn fiber fremover og konkurrere ganske hardt prismessig.

 

Håper dog at fiber også bygges ut videre, men da i et åpent marked... PR i dag så har Altibox og Telenor monopol på sine fiberlinjer og kan derfor prissette seg deretter.

Om vi hadde fått et åpent fibernett der alle tjeneste leverandørene kunne ha levert, så ville langt flere fått tilbud på fiber og prisene samt utvalget blitt langt hyggeligere.

Lenke til kommentar

Jeg var meget keen på en 100/100 mbit...til jeg så prisen. Hadde håpet at de lavere hastighetene ble nedjustert i pris, og at vi kanskje fikk 100/100 til en 1000 lapp, iogmed at andre operatører leverer for 795. Men, den gang ei ser det ut som.

 

Lyse har stabil infrastruktur og alt det der, men det er begrenset hva jeg faktisk er villig til å betale for det siden det strengtatt ikke er nødvendig.

Lenke til kommentar

Det er få steder hvor man har ett reelt monpol på bredbånd kun via fiber, Telenor ønsker og slutte og legge kobbernett inn til nye byggefelt og der vil de nok måtte åpne opp for andre leverandører på samme vis som på kobbernettet.

Problemet med xDSL er så enkelt at om du har flott linje behøver ikke din nabo ha det, blir det mange nok så kan det bli dårliger for alle osv, slike problemer gjør kobberkablene nokså lite pålitelige og ett konstant problem for ISP-ene.

NGT er hissige på og komme inn på fibernettene så de ser hvor det bærer de også.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...