Gå til innhold

Idrettslinja


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tja, har gått idresslinja jeg. Kan ikke si at den åpner så voldsomt mangen dører, men heller erfaring innen f.eks å være trener, ernærings spesialist o.l.

 

Tror ikke det er noe krav å ha gått idrett for å gå befalskole. Enaste idrettslinja vil hjelpe der er all treningen for å klare krav befalskolen har i løp osv.

 

Men nå er det mangen år siden, mulig de har forandret på ting idag.

Endret av AvidGamer
Lenke til kommentar

Idrettslinja har vel heller stengt enn åpnet dører for deg. Flere utdanningsinstitusjoner verdsetter søkere med bakgrunn fra kreative linjer, men idrettslinja ser ikke ut til å ha samme apellen. Du burde jo uansett ha en sjanse til å komme inn på de fleste steder som ikke krever realfagskompetanse, sett at poengkravet oppfylles fra din side.

Lenke til kommentar

Tja, idrettslinja gir deg generell studiekompetanse som er eit krav for å komme inn på dei fleste høgskular og universitet.

Men med mindre du skal utdanne deg innan typiske sport og idrettsfag så kan du like godt skaffe deg generell studiekompetanse ved å gå andre linjer.

 

Slik som det er i dag så er det etter det eg har forstått ingen utdanning som krever at du har gått idrettslinja, du vil derfor konkurrere på likt nivå som alle andre med generell studiekompetanse fra vidaregåande. Sånn sett kan du liksågodt gå musikk, dans og drama som gir samme kompetansen.

 

Problemet er at som Thefka påpeiker så har idrettslinja eit litt dårlig rykte hos enkelte som ikkje jobber med idrett.

Lenke til kommentar

The Avatar: Hvem bryr seg om hvilken vgs-linje du har gått når du har generell studiekompetanse?

 

Ellers er det vel med NIH som det er med konservatoriene, det kreves ikke at du har gått idrett på samme måte som det ikke kreves at du har gått musikk, men det er opptaksprøver som blir betraktelig enklere om du har gått idrett (eller musikk om du søker konsen).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...