Gå til innhold

Bli generelt bedre til å slåss


Anbefalte innlegg

Hei! Har egentlig ikke noe erfaring med slåssing, og lurer på hvordan man kan trene litt hjemme? Har ikke muligheten til å bruke boksesekk pga jeg ikke har noe steder å ha den. Tenker å liksom bli litt bedre all-around... Om noen skulle prøvd å slå eller noe, ville jeg heller ønsket å kunne klare å unngå å bli truffet, og evt. jule opp vedkomme istedet for å få juling selv.

 

Måter man kan trene opp reaksjonen, slagkraft og sånt på? Bygge seg et grunnlag... ?

Har en kamerat jeg kan få med og evt. slå litt svakt på hverandre med hansker og sånt i starten, men ikke sikkert jeg klarer å få han med på det.

 

 

Flytter til USA i sommer som utvekslingsstudent og tenkte å drive med kampsport der ved siden av det andre jeg skal gjøre... (amerikansk fotball og hockey), men noe som kan anbefales? Tenke å se etter bokseklubb, eller mma-klubb, men har ikke mye peiling på slike idretter... Krav maga er også noe jeg ser etter.

Endret av robbern9292
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hjelper fint lite å slå drithardt om du slår så tregt og teknisk dårlig at den du forsøker å slå leser deg som en åpen bok og dukker unna...

 

Som grunnlag vil jeg foreslå Wing Chun. Med litt innsats vil du raskt kunne trene opp både styrke, teknikk/hurtighet og reflekser som du vil ha stor nytte og glede av senere, også i hverdagen og ikke bare i kamp. Deretter kan du fylle på med Brasiliansk Jiu-Jitsu for å lære bakkekamp - veldig nyttig!

 

Anbefaler ikke boksing: mange, mange slag mot hodet over lang tid er definitivt ikke bra for hjernen din!

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hvis du ikke har noen erfaring med kamsport/selvforsvar, skal det veldig mye til at du klarer å trene det på egenhånd på en effektiv måte. Det du kan gjøre, er å ta noen privattimer hos en bokse-/kickbokse-/thaibokseklubb, der du forklarer situasjonen din, og spør etter øvelser du kan gjøre på egenhånd.

 

Hvis du er på jakt etter å unngå å bli truffet, er 100m sprint det beste du kan trene på ;)

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Hjelper fint lite å slå drithardt om du slår så tregt og teknisk dårlig at den du forsøker å slå leser deg som en åpen bok og dukker unna...

 

Som grunnlag vil jeg foreslå Wing Chun. Med litt innsats vil du raskt kunne trene opp både styrke, teknikk/hurtighet og reflekser som du vil ha stor nytte og glede av senere, også i hverdagen og ikke bare i kamp. Deretter kan du fylle på med Brasiliansk Jiu-Jitsu for å lære bakkekamp - veldig nyttig!

 

Anbefaler ikke boksing: mange, mange slag mot hodet over lang tid er definitivt ikke bra for hjernen din!

 

Anbefaler ikke boksing da? Er jo veldig smak og behag det! OG det hjelper ikke å slå drithardt?:p tror du tar veldig feil der, slå hardt nok så ligger han skal jeg si deg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

For det første, merkelig tanke. Det er ingen som vil sloss (bare se på de som tøffer seg på byen, de eskalerer veldig fram til det neste skrittet er slåssing, så blir de ofte stående og tøffe seg i påvente av noen/noe som kan avverge slåssingen.

 

Jeg ville heller lær meg god tale teknikk, manipulasjon og karisma. Komme mye lengre med det og du unngå at du ender opp i politiets søkelys.. Slik samfunnet er i dag, kommer det som regel 5 stk etter deg per person du banker opp. Ikke alltid kun med hender som redskap.

 

Nå som moralen er lagt ut, så kan man svare på TS'es spørsmål.

 

Lære seg slåssing selv er nok ikke enkelt, du trenger motstanden for å bli flink og få teknikken. Men du kan selvsagt øve på hurtighet, balanse og utholdenhet som er veldig viktig når det gjelder. Selve slåss-teknikken varierer veldig i forhold til hva du ønsker og hvordan du er bygd opp. Jeg ville lært meg forsvar, sjansen er større for at du kommer deg hel fra det ved forsvar enn angrep (ref lengre opp, du får flere på deg ved å banke en..)

 

Du må huske på at Norge er et lite land, sjansen er større enn du tror for at du møter samme person igjen. Fordel at han ikke ønsker å gjøre noe mer ut av situasjonen. Banke han blå og grønn vil øke sinnet og hevn-ønsket..

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Takk for fine svar! Trener en del styrke nå, og har framgang, men kommer til å begynne å trene hurtighet osv. Men skal se etter de kampsportene som er nevnt i USA... Blir nok ikke noe klubb i Norge før jeg flytter. Vil liksom sette meg i respekt om det skulle skje noe, og jeg har aldri slåss ordenltig. Så jeg vet ikke om jeg er helt noob, eller om jeg FAKTISK er dritgod til å slåss!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Anbefaler ikke boksing da? Er jo veldig smak og behag det! OG det hjelper ikke å slå drithardt?:p tror du tar veldig feil der, slå hardt nok så ligger han skal jeg si deg.

Det er akkurat det med smak og behag som skremmer meg. Jeg personlig trener ikke kampsport for å lære å slåss, men tvert imot for å lære å slippe å slåss mer enn absolutt nødvendig. Jeg har bevist for meg selv at jeg er i stand til å gjøre hva som trengs for å forsvare meg, men jeg hater som pesten å måtte gjøre det.

 

Jeg sa at det 'hjelper fint lite å slå drithardt om du slår så tregt og teknisk dårlig at den du forsøker å slå leser deg som en åpen bok og dukker unna...'

 

Omformulert: dersom ikke teknikken sitter overhodet, hjelper det ikke en dritt samme faen hvor hardt du slår. En som tar 70 i benk kan med rett teknikk lett vrenge en som tar det dobbelte i en smertefull armlås. Det handler om å utnytte svakheter i ledd, og det lærer du ikke ved å ligge på en benk og presse til du driter på deg.

 

Det samme gjelder slag, blokkeringer, parreringer og kontringer. Du må vite hvor og hvordan du henter kraften din, og hvor og hvordan du skal overføre den dit du trenger den.

 

bIskOp: Flott innlegg!

 

Alle tror at en selv er dritgod til å slåss, helt til en faktisk er blitt nødt til å slåss selv. Det er virkelig ikke så lett som alle tror, at det bare er 'å slå drithardt, så går fyren i bakken'. Pluss: alt du gjør kan fort få langt større konsekvenser enn du i utgangspunktet så for deg da basketaket begynte, f.eks. om du slår ut noen tenner, knekker en arm eller fullstendig invalidiserer vedkommende. I verste fall kan du ta et liv!

Endret av Dunsay
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Tren muskler! Muskler, muskler muskler! Når du har nok muskler så trenger du ikke slå. Du løfter enkelt og greit opp vedkommende og kaster han i bakken.

Denne metoden er testet av min bror, og har fungert 1vs3 stk. (Han var 1.)

 

Må vel være det dummeste jeg har hørt på en stund. Ok, har du muskler tåler du gjerne litt mer enn andre, men du blir faktisk ikke supermann.

 

Det er veldig vanskelig å trene effektivt hvis du er ny innen kampsport. Jeg anbefaler da å ta (minst) et halvt år hos et kampsportsenter for å lære basics.

 

Har du planer om å begynne med krav maga må du regne med litt mer enn å "bli slått litt på med hansker", for krav maga er hardt.

Nå skal jeg ikke spy ut med fanboy tips, men tror ikke jeg ville valgt boksing som første kampsport, ville tatt noe som gir et bredere grunnlag for videreutvikling.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Krav Maga er hardt ja, er en del gærninger som herjer der. Ikke noe mer enn nødvendig selvfølgelig, men de er ikke akkurat forsiktige med deg, så man må tåle litt. Videregående KM er mye hardere enn nybegynner. På nybegynner er jo alle som deg, på videregående møter man folk som ikke tar så mye hensyn og er mer hardhendte. Det er allikevel gøy og veldig nyttig, man må bare tåle det. Kampsport er ikke for alle.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

de fleste slosskamper på by'n er ferdig etter 1 minutt, etter sikkert 20 minutt med krangling.. en annen ting som er litt viktig å huske; å banke opp en som prøvde å banke deg kan knappt kalles selvforsvar.. så, om du faktisk ikke er ute etter bråk, så klarer du fint å unngå det.. (ser da vekk fra blind vold situasjoner)

 

Om du derimot er ute etter å få slått fra deg dersom noen skulle prøve seg på deg tror jeg MMA, boksing, kickboksing og lignende kampsporter er de du bør se på..

 

MMA: ganske enkelt, her får du opplæring og praktisk erfaring/opplæring, noe som mangler fra de aller fleste kampsporter.. du blir vandt til å få juling..

 

litt samme med boksing og kickboksing.. en vanlig person fryser ofte når de får seg et smell på tygga og skjønner ingenting før det er over.. har du gått på boksing/kickboksing en stund går du rett i guard uten å tenke deg om begynner å servere slag med presis teknikk som kommer til å gjøre jævlig vondt for ovedkommende dagen etterpå.. har sett dette IRL og det var kult å se hvor bra boksing faktisk er.. (han gikk på vanlig boksing)

 

kampsporter som Jiu-Jitsu, bryting, judo og andre ting som foregår primært på bakken fungerer jævlig bra i ringen, men i en situasjon ute er det fort at det kommer 3-4 å sparker tenna dine ut når du ligger å prøver på en submission, siden du ligger jævlig utsatt til..

 

du blir ikke god av å sloss med å trene vekter, selv om halvparten av de som løfter tydligvis tror det.. du ser skummel ut, klarer å gi en skikkelig bjørneklem og du slår kanskje litt hardere enn ola normann men, thats it..

 

men skal du bli virkelig god å sloss på gata er det bare en ting som kommer til å gjøre deg værst, kjøp deg en boil and bite tannguard, gå ut edru en lørdagskveld, finn deg et par offer, og kjør på.. bruce lee var vist veldig glad i dette..

 

uansett bør du ikke sloss for mye på byn, det er bad karma og det er alltids den gangen du treffer han som er hakket verre enn deg, noen som kjenner en som du kjenner, gjengmedlemmer, wannabe gangsterks med kniver, brass knuckles, masse kompiser, og hele rukla. og da er du fort ferdig..

  • Liker 5
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Fint svar der.. jeg er ikke den som skal gi mest mulig juling i selvforsvar, men jeg vil kunne komme unna uten masse blaamerker, og kanskje gi et skikkelig slag som gjoer at vedkomne ikke har saa lyst til aa fortsette. Jeg er i USA naa, og har kommet i kontakt med en paa skolen som har drevet med MMA i 4 aar.. jeg skal snart starte. Vurderer jiu jitsu+muy thai som bakgrunn, eller jiu jitsu+boksing..

 

Spiller amerikansk fotball og hockey og loefter vekter ved siden av, saa jeg vokser en del her nede merker jeg. Blir nok bra aa faa startet paa MMA, her! Er visst skikkelig bra!

 

Taaler aa faa en troekk... Saa skal nok gaa bra med krav maga i Norge tenker, jeg. Drev med taekwondo foer, men gikk rimelig lei.. MMA og Krav maga er nok noe for meg.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Som sagt tidligere, på gata så er det en dårlig idé å havne på bakken med den du sloss med. Jeg vil fremdeles si at kunnskap innen grappling og kasting er nyttig, fordi det vil hjelpe deg å unngå å bli tatt ned. Om du klarer å få en kar nedi bakken uten å bli med ned selv så vil jeg si det sender et ganske godt signal til motstanderen om at han kanskje ikke burde fortsette. Det vil også gi deg et forsprang om du ønsker å komme deg unna.

 

Grunnen til at noen "østlige" kampsporter bare har moderat effektivitet i virkelige slosskamper har mer med måten man lærer på enn nøyaktig hvordan teknikkene er. Du burde gå et sted hvor man faktisk får prøve seg i en fullkontaktskamp, slik at man vet hvordan det er å få bank, samt hvilke teknikker som faktisk funker best for deg mot en virkelig motstander. I noen stilarter er det veldig mange teknikker man lærer som er veldig usikre i en faktisk kamp. De stilartene hvor man sloss med mer eller mindre full kontakt så vil man bedre lære seg hva man ikke bør bruke i en faktisk kamp.

Endret av Pseudopod
Lenke til kommentar

Akkurat det føler jeg aldri vil kunne gjentas mange nok ganger: beste måte å ikke tape en slåsskamp på er ved å stikke av! :)

Men så er det ikke så mye man oppnår ved å vinne en slåsskamp heller da.. Litt bedre selvtillitt, men en hel masse forklaring og muligens noe på rullebladet man kunne unngått ved nettopp og løpe.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Å bli god til å sloss er også veldig psykisk, god diskusjon i tråden over meg, men husk at det å være god til å sloss handler om å tørre. Tør du virkelig å stole på teknikken og styrken din, er du "gærn" nok til å slåss, med alle skadene og smerten det kan medføre. Det ligger i menneskenes natur å slåss, men også et innstinkt om å unngå smerte. Mitt beste tips for å bli god til å slåss er å bare slåss masse rett og slett. Hvis du vil få respekt som du sier, bare slåss mest mulig. Start bråk, ikke ta dritt fra noen, når man blir vandt til det blir det lettere for hver gang.

 

Selv synes jeg du skal prøve å unngå og slåss, og ikke bryte Norges lover.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...