Gå til innhold

vanskelig og bli sjersant?


Anbefalte innlegg

Vi lærer ihvertfall at det heter Grenader. Og de ansatte i Sjøforsvaret går under graden Matros.

 

Konstabel = Blodkvart

Vise-Konstabel = ULM

 

Det heter vel Vise-Konstabel nå, men fortsatt en del som sier ULM. Enkelte bytter på det. Jævlig rart.

 

Mye tull med gradene for tiden, og det virker som det er forskjeller fra sted til sted. Litt latterlig at folk på samme base kan bruke forskjellige distingsjoner, men gå under samme graden. Noen går emd vinkler, andre går med krone/stripe osvosv..

 

Til trådstarter: Glem militæret en stund. Begynn på den utdanningen du selv har lyst å gå og ikke velg utdanning utfra dine ønsker i forsvaret. Lett å bli påvirker av film og TV, men forsvaret er ikke sånn som de fleste tror at det er. Og man søker seg heller ikke inn i forsvaret bare for å bli Sersjant, uten å engang undersøke hva dine oppgaver blir og hva du har lyst å gjøre.

 

Det finnes sikkert tusenvis av sersjanter i forsvaret, og alle har forskjellige oppgaver. Alt fra troppsbefal til kontorarbeider eller tolk osvosv..

 

Sivile livet første pri, ta et år i førstegangstjenesten og lag planer derfra og se hvor langt du kommer.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Endrer ting seg så raskt? Heter det faktisk "konstabel"? :D

Tidligere dro man ihvertfall på opptak for å komme inn på GBK, men mulig dette er en av endringene som har kommet de siste to årene ja.

 

Fikk strengt tatt en repetisjon av gradsystemet på FOS tidligere i uken, da listet de bl.a. opp grenader som en av gradene.

Det heter konstabel i sjøforsvaret, ja. Man reiser på opptak for å komme inn på GBK, men det er ikke samme opptak som FOS.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

: p

da takker jeg nei til idrettslinja og går et yrkesrettet dritt

Sorry, men du virker ikke som den rette sorten til å stige i gradene. Tror du forblir menig av rang en god stund.

 

Glem det tullet om å bli sersjant. Du er ikke oppgaven voksen. Små jyplinger som skriker ordre uten selv å ha peiling innbyr ikke særlig respekt.

 

 

hvis han sier at han takker nei til idrett vil det si at han er 15-16 år gammel og da har han tre år å vokse på, men forsvaret er ikke for de som bare vil ta den letteste veien.

btw så kan du ta påbygging til generell studiekompetanse 3. året på yrkesfag istede for å gå ut i lærling og da har du det som trengs for det meste i forsvaret :)

Lenke til kommentar

Tja, det skjedde her oppe i Bodø at vedkommende soldat var akkurat ferdig med fgtj, og tok GBK, som tidligere nevnt og ble sersjant. Han gikk da fra Korporal->Sersjant pga sin utdanning relatert til tjenesten han hadde, og ytret ønske om å fortsette.. Maktrangen i forsvaret begynner vel hos sersjanter i mine erfaringer, grenaderer er vennligere og mer imøtekommende mot vernepliktige en "ordentlig" befal.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...