Gå til innhold

Gaming PC til rundt 8000,-


Anbefalte innlegg

Hei!

Har tenkt til å bygge en ny PC snart, og har sett litt på hva som ligger i min prisklasse. Vil helst holde meg under 8000,-. Satt sammen noen komponenter på prisguiden, og lurte på om noen ville komme med noen kommentarer, hva som bør byttes ut osv.

 

Kabinett: Lian Li PC-8

PSU: Chieftec Super Series 650W Modulær

Hovedkort: Gigabyte GA-880GA-UD3H

CPU: AMD Phenom II X4 965 125W Black Edition

Skjermkort: Sapphire Radeon HD 5870

Minne: OCZ PC3-12800 AMD Black Edition CAS8 4 GB

Harddisk: Samsung SpinPoint F1 250 GB

DVD-brenner: Nec AD-7240S Sort (Kjøper Blu-ray senere)

Pris: 8419,-

 

Her har jeg vel også mulighet for å bygge ut til Crossfire senere? Noe jeg eventuelt burde endre på?

Endret av Martin-sama
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En av de fallgruvene bygging av pc har er at man ikke velger kompatibelt minne til hovedkortet. Alle minneprodusenter har konfiguratorer som kan hjelpe med å finne riktig minne så jeg foreslår at de tar deg en titt på disse slik at du unngår problemer med ustablititet på den ferdige maskinen.

Lenke til kommentar

Prismessig er jo AMD suveren, både på cpu og hovedkort. Ytelsesmessig så har i7 definitivt ett overtak på AMD, men om det er verdt å betale ekstra for det er opp til hver enkelt. Forskjellen er heller ikke så enorm at man vil lide på noen måte ved å gå for AMD. Amd bruker også mye mindre strøm når den er idle hvis man er en skapmiljøverner.

Personlig så synes jeg absolutt AMD er ett fullverdig alternativ til Intels iX serie.

Lenke til kommentar

Vurderer å gå til innkjøp av denne PC'en snart. Føler at oppsettet er ganske godt, men skulle gjerne hatt noen siste kommentarer.

 

Hva kan jeg eventuelt gjøre billigere, uten å miste ytelse? Kan jeg nedgradere hovedkortet (vil beholde Crossfire-kompatibelhet), minnet? Har jeg valgt ut et proffminne, som ikke er nødvendig for en som ikke driver med klokking og slikt? Hvis noen har noen meninger om hva som bør endres, eller noe som kan endres for å gjøre settet litt billigere, så bare spytt ut :)

Lenke til kommentar

Disse er det nærmeste jeg kommer kompatibelt minne på Corsair. Hovedkortet du har valgt er ikke listet i Corsairs minnekonfigurator så jeg har funnet dette settet som skal være for Phenom cpu.

Corsair XMS3 DHX DDR3 1333MHz 4GB CL9 Kit w/2x 2GB XMS3 modules, CL9-9-9-24, for Intel i5/i7 and AMD Phenom, pris 1145kr.

 

Corsair Dominator GT DDR3 1600MHz 4GB Kit w/2x 2GB XMS3 modules, CL7-7-7-20, 1.65V, for AMD Phenom II, 240pin, pris 1750kr. OBS. Dette settet kommer meg egen vifte så det bygger grovt i høyden og kan komme i konflikt med Cpu kjøleren.

Endret av vidarkri
Lenke til kommentar

Ok, det er kjempeflott :)

 

Har et spørsmål til! Er nokså fersk når det gjelder Crossfire og slikt, men jeg vet at det er noe jeg vil PC'en skal takle. Slik at den kan oppgraderes senere, ved bare å kjøpe et kort til.

 

Leste nå at de fleste rimelige hovedkort med en ekstra PCIe-slot, kjører dette kortet med hastighet på 4x. Så at noen kort kjører 8x. Er det noen som har 2 x 16x? Eller er 8x det beste? Tror det hovedkortet jeg har lenket til har 4x på tillegsporten, bør jeg oppgradere til en med 8x hvis jeg senere ønsker CF?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...