Gå til innhold

Partition Magic f**ket opp harddisken min!


tgrude

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hmm, synes å huske at det kunne brukes i windows også jeg da men... :shrug:

 

Erm, PM rebooter og kjører OL i scripts i DOS-modus når du har bestemt deg for å gjøre det du skal gjøre - litt avhengig av hva da.

 

Selv har jeg aldri hatt problemer med PM, men jeg tilhører vel den gamle skolen som ikke driver og resizer og merger på partisjoner etter at jeg har slengt inn mye data på dem. Kjenner ganske mange som har fått krøll... og like mange det har gått bra for.

 

E

Lenke til kommentar

Jeg fikk en korrupt partisjonstabell en gang på en 45gb ibm disk, med 4 partisjoner. Tror de var ntfs. Leita på nettet i flere dager etter data recovery verktøy som var gratis. Fant noen demo versjoner som jeg prøvde, som fant alt jeg hadde av data, men de ville ikke la meg skrive til partisjonstabellen fordi de var demo!

 

Til slutt fant jeg gpart, et linux program som leter gjennom hele harddisken etter partisjoner, og som kan gjennopprette dem, hvis ikke de har vært skrevet til i mellomtiden. Fikk boota opp med en linux rescue cd, og kjørte programmet. Alle partisjonene ble gjennoppretta. Det eneste problemet var at partisjonen med windows på ikke var bootbar lenger. Men alt av filer lå der uskada.

 

Men hvis du skal prøve det programmet, så må du være litt forsiktig med hva du gjør, for det holder deg ikke i hånda!

Lenke til kommentar

Nå husker jeg ikke helt om PM sjekker disken for logiske feil før den gjør noe, hvis ikke så kan det være en fordel å gjøre dette manuelt først. På operation menyen (tror jeg) så er det et valg som heter integrity check (eller noe liknende). Kan være en fordel å bruke denne først. Merge/resize en partisjon med logiske feil vil nok sannsynligvis føre til problemer (dersom PM ikke sjekker).

 

Resizing og merging er (litt) risikabelt fordi en endring av partisjonstørrelse innebærer endring i antall sektorer i partisjonen, som igjen medfører endring i antall og/eller størrelse på clusterne. For å få dette til er PM nødt til å flytte på noe/alt for å tilpasse dataene i partisjonen til ny sektor/cluster kombinasjon.

Lenke til kommentar

Jeg har brukt PM i mange år, helt siden versjon 1.0. For det meste er det NTFS-partisjoner jeg endrer. Men legg merke til at jeg aldri bruker Windows-versjonen, jeg gjør alltid slike operasjoner fra oppstartsdiskett eller CD. Kun en eneste gang har jeg hatt alvorlige problem med PM, det må faktisk være så mye som 5 år siden. Da låste maskinen seg under en resize-operasjon, og selvsagt var partisjonen uleselig etter det. Men svært dyktig support fra PowerQuest løste problemet ganske lett. Det var bare å redigere disken direkte med et spesialverktøy, og endre et hexadesimaltall der etter intruksjoner.

 

Altså:

1. Bruk dos-versjonen.

2. Kontakt support ved alvorlige problem.

 

Dersom support ikke kan hjelpe deg, så er siste mulighet for deg å bruke slike program for gjennoppretting som du nå har gjort. I ditt tilfelle burde du ha satt inn en annen disk for å lagre gjenopprettede data på, ellers er risikoen stor for overskriving.

 

Dersom du er villig til å betale for å få tilbake dataene, så er ibas.no neste stopp for profesjonell hjelp.

Lenke til kommentar

Søkte du i det hele tatt LITT på google før du skrev.

Mange av topicene her på forumet kunne blitt ungåttt hvis folk søkte bitte litt.

 

Greit nok at folk bør søke på google, MEN..

 

1. Ikke alle veit at det finnes programmer som fikser sånne ting..

2. "kunne blitt ungått" - ?? Er ikke dette er forum der folk spør om det de lurer på? Syntes overhodet det karen spør om ikke er så veldig "selv-forklarende.."

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...