Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Hva er forskjellen meller D og B


Biler

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vil vel påstå at du har forklart problemstillingen litt dårlig her.

Er det forskjellen på Bensin og Diesel eller Bensin motor og Diesel motor?

 

Diesel er lettere å lage siden den kan utvinnes direkte fra råolje, bensin må foredles for å få de nødvendige karakteristikkene. Derfor er diesel billigere en bensin. 1. liter bensin er 100g lettere en 1. liter diesel. Det gjør også at diesel tåler kulde dårligere.

 

Diesel motor har ingen forgasser, tennplugg eller gasspjeld. I bensinmotor er det tennpluggen som antenner bensinen inne i sylinderen , i en diesel motor blir det derimot bare sluppet inn luft i sylinderen. Luften blir komprimert og der en tennplugg skulle tent, blir det i stedet sprøytet inn drivstoff gjennom en dyse. Fordi diesel selvantenner ved høye temperaturer, antennes den kontrollert ved innsprøytning i den varme luften i sylinderen.

 

Dieselmotor har høyere kompresjon eller virkningsgrad om du vil. Det er grunnen til at dieselmotorer generelt har et lavere drivstoff forbruk. Det er også grunnen til at dieselmotorer har dårligere akselerasjon men bedre trekk, siden stemplet må gå lengre =)

 

 

Her kan du fordype deg:

 

http://no.wikipedia.org/wiki/Bensinmotor

http://no.wikipedia.org/wiki/Dieselmotor

http://no.wikipedia.org/wiki/Diesel

http://no.wikipedia.org/wiki/Bensin

Lenke til kommentar

Dieselbiler er gjerne litt kjedeligere å kjøre fordi du har et relativt lite turtallrområde til disposisjon når du trenger litt krefter. Men det kompenserer de med bra dreiemoment.

 

Fordelen med diesel er at de bruker mindre drivstoff. Nå har det dukket opp endel små bensinturboer som f.eks VAG sine 1,2 og 1,4 liters TSI motorer som i hvert fall har fått meg til å vurdere bensin neste gang.

Lenke til kommentar

Jeg har aldri forstått det der med turtallsområde på en diesel bil kontra en bensin bil.

 

Fordi en bil har jo giring utifra hvor mye krefter den har, slik som at en bensin bil har mer HK og en diesel bil har mer NM enn HK.

Det jeg mener er jo at en diesel bil har bortimot samme toppfart som en bensinbil og da er jo giringen noenlunde lik i hvert gir.

 

Jeg har bestandig hatt bensin biler før, men har nå diesel.

Diesel bilen min gjør vel 40-45 km/t i første gir og 80-85 i andre gir.

Bensin bilene mine gjorde vel 50-55 km/t i første gir og 90-100 km/t i andre gir, så forskjellene er jo ikke så store, slik jeg ser det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...