Gå til innhold

Klarer denne å spille av full-hd filmer?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ati har hatt god HD-aksellerasjon helt siden 2000-serien (selvfølgelig utenom 2900XT som jeg har =\) og det har bare blitt forbedret i de nyere seriene. Jeg pleier dermed å ta det som en selvfølge at en maskin som har et ATI-kort av nyere dato vil ha såpass stor avlastning at de fleste litt nyere CPU-er greier å holde følge. Hvordan det er med nVidia er jeg ikke helt oppdatert på, tror det var litt dårligere enn ATI, men ikke mye.

Lenke til kommentar

De fleste moderne skjermkort i dag kan takle 1080p helt fint. Å kunne takle 1080p er vel mer eller mindre standard på alle PCer som selges i dag, unntaket er vel mini pc og tablets. Men det er viktig at prosessor er bra nok.

 

Media player classic home cinema med K-lite codecs. Tar alt. Funker også på TV. Ikke funnet andre kombinasjoner som funker like bra. Det er klart at man kan legge inn codec for codec, men tar tid. Det er også noe man må stille inn i mpc-hc for at den skal spille av .mkv, men finnes masse guider på nett. Er noen få bokser man skal hake av i innstillinger bare.

 

Såvidt jeg kan huske så er årsaken til at mpc-hc funker så bra, at den benytter skjermkortet til avspilling. Lenge siden jeg leste om dette nå, men da mpc-hc kom var det en av få avspillere som brukte skjermkortet til avspilling av video, de fleste andre brukte utrolig nok cpu. Skal ikke se bort i fra at alle avspillere bruker skjermkort i dag, ikke holdt meg oppdatert der. Men at video funker bedre i mpc-hc enn i vlc er et tydelig tegn på at mpc-hc bruker skjermkortet bedre. De fleste nyere skjermkort har en kraftig video videoavspillingsschip (UVD) og har hatt dette lenge.

 

Selv bruker jeg GOM player og MPC-HC. Hovedsaklig pga GOM har et helt nyyyydelig brukerinterface, inkludert subtitletool. Det som GOMplayer ikke kan takle, det kan MPC-HC takle. VLC har imidlertid en opptaksfunksjon i seg slik at man lett kan "rippe" deler av en fil.

 

Det er svært minimal forskjell mellom 720P og 1080p på små skjermer. Jeg ser forskjell, men det er ikke nok til at det er verdt det, synes jeg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...