Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Krav på internett i leie av leilighet?


Vidalon

Anbefalte innlegg

Jeg skal på visning til en ny leilighet i kveld. Jeg kjenner en som bor der og de sier de ikke har internett, de "låner" bare internettet til Universitetet som ligger veldig nærme. Dette gjør at man plutselig har nett, og putselig ikke har nett.

 

Har jeg krav på eget internett for leiligheten?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva som inngår i husleien er HELT opp til utleier. Hvis han vil, så kan lån av nøkkel til inngangsdøren din være ekskludert i prisen (mulig jeg over driver litt nå...)

 

Hvis det ikke er spesifisert av husleien inkluderer internett eller strøm, så gjør den ikke det og da må du stå for denne kostnaden.

Lenke til kommentar

La oss ta et eksampel med tv. Det er tv der med Get-pakke. En standard husleiekontrakt fra Dine Penger som veldig mange bruker, spesifiserer ikke om Get er en del av husleien eller ikke.

 

Uansett så står det i hsl §3-1 at utleier ikke kan kreve ekstra betalt for annet enn strøm/brensel, og vann- og avløpsavgifter når sistnevnte skal betales etter målt forbruk. Utleier har jo da ingen rett til å kreve ekstra betalt for Get som allerede er i leiligheten.

Lenke til kommentar

Nei men da kan han også fjerne det uten at du har noe du skulle sagt, med mindre det står at TV er inkludert i leien. Og så er det en som sier ADSL ikke er så dyrt hvis telefon er innlagt, vel, tanten min fikk beskjed om at en ADSL installasjon ville koste henne ca 5000...

Lenke til kommentar

Høhø..

 

Ser at leietakere begynner å bli kravstore...

 

Jeg leier ut med bredbånd inkludert i leien kun fordi det øker verdien på leiligheten. Husleien er da selvfølgelig dertil satt høyere. (men uten tillegg.)

 

Bruken av bredbåndet er selvfølgelig vektlagt i leiekontrakten og ved misbruk eller andre ulovligheter kan tilgangen til bredbåndet stenges umiddelbart.

Lenke til kommentar

Okei, da er det forsåvidt greit nok. Hvis utleier da legger inn internett kan han vel ikke ilegge meg internettkostnaden hver mnd iht husleieloven §3-1?

Nei, men han er heller ikke pliktig til å verken legge kabel inn til hybelleiligheten eller gi deg passfrasen du trenger for å logge deg på det trådløse nettet hans. Noen ISP-er har vel tilogmed skrevet det klart i kontraktene sine at man ikke får dele nettet sitt med noen utenfor husstanden.

Lenke til kommentar

Hvis det medfører at du må gjøre "store" inngrep i leiligheten så kan han nekte. Det heter seg jo det at leiligheten skal være i den samme stand fra leieperiodens start til slutt. Han kan ikke tvinge deg til å betale for internett hvis du ikke ønsker det midt i leieperioden.

Lenke til kommentar

det er et paradoks her som jeg lurer litt på.

- en leietaker kan da ikke bli nektet Internett hvis han/hun stor selv for kostnadene ?

- en leitaker kan da ikke bli påtvunget å betaler for Internet hvis han ikke ønsker det ?

 

 

Vel, det er sånn leiekontrakten min er utformet slik at bredbånd er inkludert med vilkår.

Vil man ikke leie på de vilkårene, nei så værsågodneste. :D

Lenke til kommentar

det er et paradoks her som jeg lurer litt på.

- en leietaker kan da ikke bli nektet Internett hvis han/hun stor selv for kostnadene ?

Selvsagt ikke, så lenge det finnes mulighet for trådløst internett både via 3G-nettet og det gamle NMT-nettet ice.net opererer, kan man komme seg på nett stort sett hvor som helst uten inngrep i bygningen, og uten å bry huseier med dette. Trådløst er også perfekt for leieboere som flytter ofte - ingen installasjons- og flyttekostnader. I tillegg kan man som regel skaffe seg eget ADSL-abonnement dersom det er telefonkontakt og telefonlinje fram til bygningen.

 

- en leitaker kan da ikke bli påtvunget å betaler for Internet hvis han ikke ønsker det ?

Utleier kan ta hensyn til at det finnes internett, kabel-TV, hvitevarer, hva som helst når man først fastsetter prisen ut fra leilighetens standard og markedsverdi og skriver den opprinnelige kontrakten.

Men, han/hun kan ikke sette opp prisen med begrunnelse at slike ting er installert i løpet av et leieforhold, dersom han da ikke argumenterer for at oppgraderingene fører til at leia må justeres til "gjengs leie".

Lenke til kommentar

det fins grunner til at leieboerer ønsker å installere Internett i en leilighet eller hybel hvis det ikke er der fra før.

hvis innflytteren hadde et raskt Internett fra før så er han neppe fornøyd med lavere hastighet nå.

da spørs det om de trådløse løsningen er hurtig nokk.

eller om ADSL er bra nokk.

 

 

så finnes det folk som her egne løsninger de er fornøyd med og er ikke interessert i måtte betale ekstra ( selv om det er inkludert i husleien) .

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...