Gå til innhold

Naturkatastrofene. Tilfeldighet?


Anbefalte innlegg

Hei. Det siste året, eller årene har vi sett en stor mengde, kanskje unaturlig stor mengde med naturkatastrofer og lignende. Tilfeldig? Det har vært mye snakk om denne maya datoen der alt vistnok skal gå under. Er disse katastrofene bare et varsel om det som kommer? (Selv har jeg ingen tro på dette, men bare litt interessant å høre andre meninger og tanker.)

 

Vi har jo alle disse jordskjelvene (Chile, Haiti, Pakistan, osv.) tsunamier, denne meteoren over USA, ett større vulkanutbrudd, og merkelige værforhold. (Snø i Norge i midten av april?)

 

Hva tenker folk om dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vi har jo alle disse jordskjelvene (Chile, Haiti, Pakistan, osv.) tsunamier, denne meteoren over USA, ett større vulkanutbrudd, og merkelige værforhold. (Snø i Norge i midten av april?)

 

Slik har det vært siden tidenes morgen med slike hendelser, og slik vil det være så lenge vi er her.

At det er forvarsel på noe som helst er tull, det er helt naturlig at slike ting skal og vil skje.

 

Jeg tror nok vi er her like fullt etter 21 desember 2012..

Lenke til kommentar

Snø i Norge i midten av april er ikke spesielt unormalt. Ikke kalde vintre heller. Kalde vintre opptrer i perioder, så det kan godt hende at også neste vinter blir like kald som den vi nå er snart ferdig med. Dette er helt normalt. Om noen år vil vi igjen oppleve milde vintre. Da vil helt sikkert noen spørre seg om det er unormalt.

 

Jordskjelv er det alltid, på en eller annen plass i hele verden. I Japan er det minst ett lite jordskjelv hver eneste dag og sånn har det vært så lenge man vet om. I 1923 ble Tokyo nærmest utslettet av et jordskjelv og de påfølgende brannene. I forbindelse med noen av disse jordskjelvene i Japan har det oppstått tsunamier. Ordet tsunami er japansk og betyr havnebølge, fordi tsunamiene stort sett er helt usynlige ute på havet og først reiser seg når de treffer grunnere vann inne ved land.

 

Meteorer er også et helt daglig fenomen og det har det garantert vært i hele Jordas historie. Hver eneste døgn faller det ned flere tonn meteorer på Jorda, de fleste kommer dog ned som støv etter å ha brent opp i atmosfæren som såkalte stjerneskudd, som altså ikke er fallende stjerner. Hadde alle stjerneskuddene faktisk vært fallende stjerner, så ville stjernehimmelen blitt tømt i løpet av sekunder.

 

Det er altså ingenting som tyder på en økt geologisk aktivitet, vi bare opplever nyhetsmeldingene mer dramatisk når hendelsene er nærmest rett utenfor stuedøra vår, eller noen av de tilfeldigvis samles i grupper.

Endret av SeaLion
Lenke til kommentar

Vulkanutbruddet på Island er faktisk ganske lite. Men fordi det først og fremst er aske som slippes ut så merkes det mye mer. På Hawaii er det stadige vulkanutbrudd, men de slipper først og fremst ut lava, og ødelegger derfor ikke flytrafikken for resten av verden.

Jordskjelv har vi også hele tiden. De fleste ignoreres fordi de skjer i områder hvor man er vant med slikt, eller hvor det ikke bor folk. Og flere ganger i året rapporteres store jordskjelvkatastrofer.

Snø i april er da ingenting. Min mor opplevde snø i juni da hun var ung og bodde i Sør-Norge. Med en passelig klaff av diverse værfenomener så kan du få nesten hva slags vær som helst, og så langt nord som Norge ligger burde vi ikke være noe overrasket over litt snø utenom sesongen.

Lenke til kommentar

oj, ser ut til at det bare var Gud som lagde litt trøbbel for oss pga helsereformen i USA... jaja, bra det sto noe godt bak det i hvert fall da... eller vent...nei... kan dette stemme da?

:hmm: høres litt mistenklig ut spør du meg...

 

http://www.dagbladet.no/2010/04/22/nyheter/utenriks/vulkanutbrudd/island/fly/11409058/

 

men da er bare å slappe av, siden Gud har kontrollen, og han vil oss vel bare vel?

eller...nei... vent... :whistle:

Endret av Kakeshoma
Lenke til kommentar

Lettkledde kvinner får skylda for jordskjelv: http://www.adressa.no/nyheter/utenriks/article1473010.ece

Den nye teorien går som følger:

• Lettkledde kvinner fører til at menn blir fristet.

• Når menn blir fristet, gjør de usømmelige ting.

• Usømmelig oppførsel fører til jordskjelv.

 

Så enkelt kan det altså forklares. I hvert fall om du er religiøs leder i Iran. Det var under en fellesbønn i Teheran forrige uke at Hojatoleslam Kazim Sadeghi lanserte sin helt egen forklaring på de mange jordskjelvene som jevnlig rammer Iran.

 

Løsningen er å søke tilflukt i religionen og følge islamsk oppførsel.

 

Sadeghi er ikke den første åndelige lederen til å koble jordskjelv og såkalt umoralsk oppførsel. Da jordskjelvet rammet Haiti i januar, uttalte den amerikanske kristne predikanten Pat Robertson at landet hadde gjort en pakt med djevelen og derfor selv hadde skyld i katastrofen.

 

Et enkelt søk på Google viser at flere kristne menigheter rundt om i verden støtter pastorens syn. Evangelister i New Zealand, for eksempel, mener menneskenes synd er årsaken til alle naturkatastrofer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...