Gå til innhold

Tyske krigsgraver i den nordlige delen av Noreg.


J@cob

Anbefalte innlegg

God kveld, godt folk! Jeg har fått en utfordring av min sjef på jobb, nemmelig å kartlegge omtrent alle de tyske krigsgravene som befinner seg i den nordlige delen av norge. "Fett nok", sa jeg til ham, med et stort og veltent håp om at "Volksbund Deutscher Krigesgräberfürsorge" sine hjemmesider skulle kunne hjelpe meg, til tross for min nokså bedritne forståelse av språket.

 

Akk. Så feil jeg tok.

 

Så. I all ære og hodet bøyd, henvender jeg meg til dere. Noen som aner om det finnes en liste over tyske krigsgraver? Oversikt? Adresse?

 

Takker for alle svar på forhånd

 

Med vennligst hilsen

Jacob

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ikke så mange:

Den norske regjering forpliktet seg til å opprettholde, pleie og beskytte de tyske krigsgravene i Norge etter at krigskirkegårdene var ferdigstilt.

 

I samsvar med dette ble de tyske falne på fem tyske krigskirkegårder:

 

- Alfaset i Oslo

- Solheim i Bergen

- Havstein i Trondheim

- Botn i Saltdal

- Narvik nye kirkegård.

 

Les mer her: http://www.regjeringen.no/nb/dep/fad/tema/kirke/internasjonalt_kirkesamarbeid/krigsgravtjenesten.html?id=445108

Endret av Ned Flanders
Lenke til kommentar

[...]I samsvar med dette ble de tyske falne på fem tyske krigskirkegårder:[...]

I tillegg kommer krigsvarkene (skip og fly som sank/ble senket under krigen) Så godt som alle de allierte vrakene er krigsgraver (men tvilsomt om dte er særlig mange tyskere der), og noen få av de tyske vrakene er regulert som krigsgrav/våt grav. Særlig fly og ubåter (siden hele mannskapet fremdeles er ombord) blir ofte klassifisert som krigsgrav.

Endret av M98kF1
Lenke til kommentar

Takker for svar! Jeg er godt kjent med de gravene som er nevnt. Har tittet litt på Regjeringen.no, og skal ringe de tilbake i dag for å få snakket med "mannen som kan dette". Jeg vet at det skal eksistere en del mindre graver og, som det ikke er så veldig mye informasjon om, i tilegg til de to store (Trondheim og Narvik).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...