Gå til innhold

2. Bataljon - Januar 2011


Riot™

Anbefalte innlegg

ser ut som at de har fått mye nytt de siste årene: http://www.regjeringen.no/nb/dep/fd/aktuelt/nyheter/2009/--punktum-for-spekulasjoner-om-skjold-.html?id=546606

 

"– Det er planlagt prosjekter for mellom 300 og 400 millioner kroner her de neste årene, samtidig som vi skal bruke godt over 400 millioner på Skjolds klasserom; Mauken-Blåtind. "

som det står nederst i artikln.

 

jeg skal inn jan.11 og ser fram til det :D

 

PS: så på face at det var en gruppe får de som skulle inn 2010, kan vell ikke skade å lage en får 2011 da !?!?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 4 uker senere...

Jeg skal også inn i 2bn i januar.

Gleder meg som en bortskjemt liten unge på julaften...

 

Jeg var mest gira på KpC, helt til jeg leste det dere har skrevet her.

Ut ifra det jeg har lest på mil.no, så virket det som om at det var mest action i KpC.

Men frister litt med KavEsk nå altså =D

 

Fikk egentlig innkalling til Hans Majestet Kongen Garde i mars, men tok en telefon til VPV og fikk snakket med saksbehandlern til garden å fikk det fikset på noen minutter..

Noget glad for det.

 

2. bataljon - Skjold

Here I come..

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Skal inn i 2.BN i Januar selv :) Har en del venner der oppe nå og et par kompiser som tar befal der. (Litt småkjipt at bestevennen din skal være befalet ditt i et halvt år, umulig å ta den kødden seriøst)

Men uansett, de sier det er dritbra og at jeg burde glede meg. Fin natur og bra miljø, så tror dette blir bra :)

Lenke til kommentar

Panser har da hatt 2 eskadroner med CV90er siden 90 tallet, det har de fortsatt og antall vogner har vært konsekvent såvidt jeg vet. Men dette er jo ikke noe å diskutere forsåvidt, en vogn er en vogn uansett hvor den er eller har vært.

 

Det er tre eskadroner med CV90. KavEsk, StormEsk 3 og StormEsk 4 har alle CV90. KavEsk har no satans bra recon-utstyr montert på sine vogner, og bruker dem ikke på samme måte som Stormeskadronene gjør.

Lenke til kommentar

KavEsk i 2Bn har ikke PO tropp. Vi har patruljetropp og hjuloppklaringstropp. Kp C er litt mer stridsteknisk enn KavEsk så hvis du vil bli sliten av å løpe rundt å ta grop, skyte en god del og kanskje drasse rundt med MG3 som 1'er eller 2'er så er Kp C rett vei. Er du mer interessert i å bli sliten av å gå langt med tung sekk så er KavEsk rett vei. Vi skyter ikke på langt nær så mye som Kp C eller Kp B, eller trener så mye på ildoverlegenhet, går mer i kamuflasje, patruljere usett, ta ut målangivelser, avstandsbedømming og skarpskyting. Med unntak av hjuloppklaring når de sitter på vogn så betyr kontakt for oss at vi har gjort noe galt som regel, og må trekke ut så snart som mulig.

 

Vil påstå at tjenesten i KavEsk ER fysisk og psykisk krevende. Det stilles høye individuelle krav, og er en veldig givende tjeneste når vi får løse oppdrag.

Lenke til kommentar

Sitter her og har blitt bittelitt skeptisk. Madammen er ikke helt giret på at jeg blir vekke så lenge. For ikke å glemme at hun skal være russ når jeg er der. harhar.gif Heldigvis har vi ordnet med at jeg slutter å røyke, og hun med alkohol. Meget greit.

 

Det som trippet meg nå var at tjommien i støtte kjørte en fra KavEsk fra a til b. Han hadde visstnok ikke sovet mer enn 3t de siste 72t, ikke spist noe og har kun hatt 3 eller 4 hjemreiser siden januar 2010. De dimmer jo straks, i tillegg.

 

Noen som kan forklare litt mer om denne karen bare var uheldig eller ikke bor langt nok vekke (de som bor langt nok vekke får visstnok en ekstra perm?)?

 

EDIT ADD: Relativt død tråd siden jeg starta den. Lite med diskusjoner(d)e(re) som skal dit? Kun barske, ikke-pc-brukende folk? Aiaiai.

Endret av Riot™
Lenke til kommentar

Det som trippet meg nå var at tjommien i støtte kjørte en fra KavEsk fra a til b. Han hadde visstnok ikke sovet mer enn 3t de siste 72t, ikke spist noe og har kun hatt 3 eller 4 hjemreiser siden januar 2010. De dimmer jo straks, i tillegg.

 

Noen som kan forklare litt mer om denne karen bare var uheldig eller ikke bor langt nok vekke (de som bor langt nok vekke får visstnok en ekstra perm?)?

 

Hvis han du snakker om var i KavEsk så stemmer det nok helt ja, uten å overdrive. Tror jeg vet hvem det var også, var ikke så mange som ble kjørt av Støtte noen steder. Sist øvelse levde de fleste i KavEsk på mellom 2-5 FR måltider i løpet av 5 dager, og ble sjelden liggende stille på samme sted noe særlig lenge nok til at folk fikk tilstrekkelig søvn. Vi måtte faktisk ta ut noen folk ut fra øvelsen noen timer pga faren ved å fortsette kjørende på en LTK. Vi levde stort sett på Energy drikk, Energy bars og sjokolade i de korte stoppene.

 

Vi har også hatt 3 hjemreiser ja siden januar. 1 i påsken etter rekrutten, 1 rundt 17. mai og 1 sommerferie. Skal hjem igjen neste uke. Vi har hatt et tett program som har ført til at vi ofte har kommet tilbake 1 uke før alle andre for kursing og trening for oss selv.

 

De som bor langt unna får ikke en ekstra hjemreise nei, men som oftest 1-2 dager lenger perm siden de ofte må bruke opp til ett helt døgn på å komme hjem.

 

Edit: Ikke bli skremt av dette. Det kjennes tungt ut der og da, men følelsen du sitter igjen med etter øvelsen. Når man sammen går og setter seg for en burger etterpå og snakker om øvelsen, så er det helt verdt det. Morsomt at vi slet med å spise en 190g burger. Skryt av bataljonssjefen over bataljonsnettet på sambandet og bataljonsstaben i etterkant på BN-bygget var også en veldig god følelse.

Endret av KingArms
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...