Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

spm. ang. fiksing av riper.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Post eit bilete av skaden. Mindre riper kan ein fjerne delvis med middel til formålet, eventuelt polering. Større riper får du kanskje ikkje vekk. Å pensle det med ein kost blir aldri bra, då må heile området tas, eventuelt at det slipes ned og lakkeres eit område.

Lenke til kommentar

Først rengjører du ripen/skaden.

Så har du på spakkel og lar det tørke, så pusser du ned til det blir glatt og fint.

Så lakkerer du med samme lakk igjen:)

 

Håper svaret kom til hjelp:)

 

 

Følger du denne slavisk så detter spakkelkaken av igjen etter en stund :p

Og er det bare små riper og ingen bulker så kan du nokk polere det, men med tanke på at det er ett skilt som har kommet over fronten syns jeg det er rart vist det ikke er kommet en eneste bulk.

Lenke til kommentar

Og siden det er sort metallic lakk skal du jo bruke lakk + klarlakk. Det blir ikke pent å gjøre dette med sprayboks på et parti, da det blir en matt ring rundt partiet(eller markert strek hvis du maskerer). Du må enten lakkere hele partiet (feks panser) for å få det strøkent, eller du kan bare fylle i ripen med pensel for at det ikke skal vere så synligt.

 

Men som nevnt tidligere.. hvis ikke ripen er dyp ( til metallet) kan det hende det meste forsvinner med rubbing/polering

Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...

Høres flott ut! Har faktisk ingen bulker, fordi det ble bøyd i det det traff ruten.. så er bare riper over hele taket (3 riper hele veien over taket) men de føles ikke dype. Har kjøpt "ripefjerner" på biltema, dvs poleringsmiddel med veldi finkornet sand eller noe inni som skal "fjerne" riper.. fungerer dette eller er dette ikke til å annbefale?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165

Vist du skal polere kan det være greit og slikke litt på fingeren og gnikke litt på stripen, hjelper det littegrann, hjelper det høyst sannsynlig med polering.

Hadde en lignende tråd selv, hvor det hjalp med polering. La ut før/etter bilder iallefall:

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1254278&st=0&p=16103542entry16103542

 

NB! Ble ikke noe veldig varig løsning uten skikkelig voks og polish så jeg måtte gjør det på nytt i etterkant, men da har det iallefall vart.

Endret av Slettet+3165
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...