Gå til innhold

Noen som vil dele informasjon rundt flygelederutdanning?


Anbefalte innlegg

Hehe, nei. Men har flydd helikopter da, og det var mye gøyere :)

 

Søvn er veldig viktig, i hvert fall i disse testene. Må ha full konsentrasjon på flere av deltestene (er 6 tester til sammen. 10 min pause imellom).

 

De var varierte mtp vanskelighetsgrad, men er ingenting å forberede seg til. Kanskje litt terningbretting, siden du i slutten vil få 38 oppgaver og 25 min med dette.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når jeg snakket med resten av kullet mitt på helseundersøkelsen så sa vel så og si alle at de trodde de kom til å ryke ut på fase 1. Mens folk jeg snakket med i pausene på fase 1 og var selvsikre faktisk røk ut. Verdt å tenke på.

 

Søvn er viktig ja, men for min del var dette ikke tilfellet. Sov elendig dagen før både fase 1 og 2 og fikk bare halvsove på flyet til Værnes begge gangene. Kjøpte meg bare en kaffe rett før begge prøvene, selv om jeg egentlig ikke drikker kaffe for å prøve å kvikne litt opp. Likevel skal jeg til UNDAF til høsten, så man kan klare alt.

Lenke til kommentar

Kan fortelle såpass at jeg er bombesikker på at jeg ikke kom meg gjennom Fase 1 i dag. Altfor lite søvn og ingen mat, varme klær og stress. Veldig dumt av meg å ødelegge sjansen, men men. Jeg fikk iallefall flydd for første gang i livet :)

 

Synd å høre at du ikke tror det gikk bra! Men det vet du ikke før du får resultatene.

 

 

Jeg skal i ilden i morgen, og har tatt meg fri fra jobben i dag for å slappe av. Sitter og fikler med forskjellige spatial IQ quizzes også. Vi får se, får gi alt jeg kan og ta det derfra.

Lenke til kommentar

Jeg var på fase 1 i går, utrolig krevende med 2,5 time med 100% konsentrasjon.

Testene ble ganske vankelige etterhvert, spesielt den reaction by rules testen hvor man skulle sortere tall utifra forskjellige regler.

Kan ikke si jeg har noen god følelse angående hvordan det gikk jeg heller, men man får vel bare vente å se :-)

Lenke til kommentar

Takk for stavekontroll! -.-

 

Jeg har ganske blandede følelser, men jeg er ganske sikker på at jeg gjorde mitt beste.

 

Jeg og noen andre fra testen hadde litt dødtid før flyene våre, så jeg leita opp nummeret til tårnet i IPPC og spurte om å få komme opp og kikke litt. Det var ikke noe problem, og vi fikk møte noen svært hyggelige flygeledere der oppe. Det boosta bare motivasjonen enda mer!

Lenke til kommentar

Sitter fortsatt og er spent, men får prøve å slappe av og bare ha is i magen!

 

Fikk sitte på jumpseat på flyturen tilbake fra Værnes, det var artig! Om jeg ikke kommer videre så har jeg i hvertfall fått være med på mye kult i dag! Tårnbesøk på Værnes og klapptur hjem igjen er ikke så dårlig på en fredag:)

Endret av OlafG
Lenke til kommentar

Jeg vil ønske alle some har vært på fase 1 lykke til! :)

Jeg selv driver å øver på spatial IQ tester på nett, selv om jeg må vente 2 år for å søke. Men det er nok god trening i å starte allerede nå.

 

Tok en test på http://psychologytoday.tests.psychtests.com og fikk dette resultatet: "Wow! Your score on the test was the top of the charts, meaning you have an excellent repertoire of spatial skills."

Den siden har også mange andre tester man kan prøve seg på, for eksempel "memory test", extravert/intravert test + mye mer. Bare å trykke på "Tests". Men om denne siden er til å stole på (altså at alt er korrekt, som f.eks svarene man får) det vet jeg ikke. :)

Lenke til kommentar

Man kan øve på ting på forhånd, men det vil nok sannsynligvis ikke være avgjørende. Romfølelse er noe man bygger opp i oppveksten og det er vanskelig å forbedre dette radikalt etter å ha levd i nesten to tiår.

 

Dessuten, det er viktig å øve på alt, fordi man kommer sannsynligvis ikke igjennom ved å være rågod på noe, men ræva på noe annet. Man må være jevnt over god på alle områdene.

 

Da jeg hadde tatt den siste delen med kubebretting hadde jeg igjen endel tid, men det var rett og slett fordi jeg fulgte magefølelsen og det jeg tenkte meg frem til gjennom testen. Om man bruker for lang tid på hver spørsmål, så er man jo strengt talt ikke egnet fordi det er jo ikke bare å komme igjennom testene, du skal faktisk klare å utføre det trygt om du kommer ut i jobb. Så om man er rå på å brette kuber, så er det egentlig irrelevant da det er romfølelse du må ha. Kubebrettingen er bare en måte og teste romfølelsen din på.

 

Meeeeeen! Jeg er spent på hvordan jeg gjorde det. De sa vi skulle få resultatene før onsdag, så. ÆÆÆÆÆÆ! Sitter igjen med blandede følelser, vet jo at jeg svarte feil på ting, men vet ikke hvor mye det utgjør.

Lenke til kommentar

Håper noen av de i USA kan hjelpe meg litt med følelsen jeg sitter med nå.

 

Det er jo såklart ikke lenge til jeg skal dra, og jeg begynner å bli litt nervøs... Hvordan det blir å reise fra alt og alle, hvordan det blir i USA, om klassen min. Dessuten begynner jeg å bli nervøs til tanken om jeg f.eks. må flytte til Alta, Bardufoss o.l. Jeg vet jeg har godtatt alt dette, men det er liksom fortsatt en viss nervøsitet og spenning ved det...

 

Opplevde noen av dere det samme? :(

Lenke til kommentar

Jeg går jo i klasse med andre folk fra Norge som tar samme flygelederutdanningen. Og året i USA er forsåvidt heller ikke det største problemet, men heller om hvordan det blir i årene fremover... Jeg har jo bundet meg i 5 år til Avinor nå. Lurte bare på om det er nerver og om noen andre har følt deg sånn.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...