Gå til innhold

Vannavkjølt studio/spill pc (10k)


Anbefalte innlegg

Lurte på om noen her kunne hjelpe meg med å velge ut noen komponenter til ny pc. Har en selvbygd fra før av som begynner å dra litt på årene. Den har følgende spesifikasjoner:

 


  •  
  • Core 2 Quad Q6600 2.40GHz
  • GeForce 8800GTX
  • Asus P5N SLi Socket 775
  • OCZ 4x1 GB RAM
  • Chill Innovation 700W
  • NI Audio Kontrol (eksternt lydkort)
  • Windows 7

 

Det jeg trenger er en meget stillegående pc som kan brukes til både audiosoftware og spill. Den jeg har nå bråker som et tog og begynner å få problemer med nyere spill som f.eks Bad Company 2. Har lyst å beholde strømforsyningen da denne har ganske lavt støynivå. Har heller ikke behov for nytt lydkort, lagringsplass eller skjerm.

 

Det jeg da i hovedsak ønsker å bytte ut er:

 


  •  
  • CPU
  • RAM
  • Skjermkort
  • Kabinett med vannavkjøling
  • Eventuelt en SSD til operativsystemet

 

Setter pris på all hjelp jeg kan få! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Eg ville anbefalt deg å kjøpe en ny CPU kjøler(vann eller luft) som også er kompatibel med nyere sokkler, og så overklokke Q6600'en din endel (3-3,5ghz?), og heller investert i kabinett, SSD og nytt Skjermkort (spesielt det siste kanskje).

 

Billigere, det meste av oppsettet ditt får leve videre. Kabinett og kjøler til CPU/skjermkort vil jo være de største tingene du kan gjøre for å få oppsettet stillere også. Finnes jo b.la. 5870 med vannblokk forhåndsmontert slik at garantien ikke går ut.

 

Lykke til!

 

Edit: Til forslaget ditt ovenfor: Spar penger, drit i RAM, prosessor og hovedkort, men behold kjøleren (som også har støtte for 775). Overklokk prosessoren din, tror ikke du trenger å investere i ny enda. Kjøp kabinettet (har ikke noen erfaring med det selv, men hører jo bare pene ting om LianLi) og skjermkortet.

Endret av Crazymech
Lenke til kommentar

Har en Q6600 selv, med vannkjøling (bilde vedlagt).

Klokket til 3.2 ghz (kan kjøre den på ca 3,6 med litt ekstra volt, men har ennå ikke sett noe behov for det)

 

Vil varmt anbefale fractal design r2 kabinettet, det er temmelig billig, støydempet og med bra plass. En 2x140mm radioator på toppen fungerer greit om du lager to hull til gjennomføring av slanger på toppen (som en kan se på bildet, kommer slangene ned fra radiator på toppen. Radiatoren må stå på utsiden, da viftene akkurat får plass mellom hovedkort og toppen av kabinettet.

 

Forøvrig spiller jeg BFBC2 med radeon 4890, ting på high (uten aa) på ca 60 fps. Kan såklart falle litt ved mye røyk etc, men opplever ikke noe hakking.

 

Kjøler til cpu kan du uansett bruke på nytt om du velger å oppgradere cpu/hk/minne senere. Skjermkortet er nok det som holder deg tilbake.

 

og her var bildet

post-27046-1270385868,6084_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Takk for tipsene! Nå skal det sies at jeg ikke har noe erfaring med å overklokke, og etter det jeg leser skal hovedkortet mitt P5NE-SLi være en særs dårlig kombinasjon sammen med Q6600 når det kommer til overklokking.

 

Gjør ikke noe for meg å måtte betale noen tusenlapper ekstra for et mer fremtidsrettet hovedkort og ny prosessor (har fått dimmepenger fra militæret :)), men hvis dere mener det er bortkastede penger i forhold til ytelsen jeg kan oppnå med det jeg allerede har, så skal jeg heller la være.

 

Vurderer også r2 kabinettet, selv om jeg må innrømme at det frister litt med et Lian Li. ;P

Endret av SkinnyT
Lenke til kommentar

Det du alltids kan gjøre er å først kjøpe kjøleren og det andre, så overklokke for morro skyld. Uansett hvor dårlig kombinasjon det er, så finnes det ikke noe bedre å lære seg å overklokke på, enn det du har tenkt å bytte ut uansett. Så enten får du ytelse nok til at du revurderer det enda en stund, ellers så fikk du i alle fall en klokke erfaring.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...