Gå til innhold

Hva er probleme med å kjøpe plasser på private sykehus?


Anbefalte innlegg

Helsekøene bare øker sånn som vi har det i dag med de rødgrønne.

Hva er så skummelt med å kjøpe seg plasser hos de private, hva er denne regjeringen så redd for?

Ved forrige borgerlige regjering ble helsekøen redusert med 85.000 mennesker ved at staten kjøpte seg inn på tomme plasser på private sykehus. kilde (du får velge selv om du stoler på den eller ikke)

I mai i fjor takket de rødgrønne i Trondheim kommune nei til å kjøpe plasser på private sykehjem siden de plassene sto tomme, mens de kommunale sykehjemmene var overfulle. kilde

 

Med den helsepolitikken de rødgrønne kjører skaper de klasseskiller!

Har du penger så kan du betale for behandlingen selv å få hjelp fort. Har du ikke penger til det må du vente (lenge).

Min onkel ble dårlig og hadde store smerte, han fikk beskjed om at det var ca 2mnd kø for å få den operasjonen han trengte. Men han valgte å betale selv og var kvitt plagene dagen etter.

 

Er de rødgrønne låst pga ideologi?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De ansatte i private sykehus dukker ikke opp fra løse luften. Hvis staten kjøper mer tjenester fra private sykehus vil de private sykehusene ansette enda flere, og de vil komme fra de offentlige sykehusene. Det kan være at private vil klare å drive mer effektivt, men det kan også være at det over tid bare vil presse opp prisene på helsetjenester, og gjøre det enklere for folk med mye penger å snike i køen.

Lenke til kommentar

Naranek trekker fram et viktig poeng her, som jeg syns kommer veldig lite fram i media/offentligheten. Men det betyr ikke at vi bare kan si oss fornøyd med det, for det ER jo problemer her. Men problemene er et symptom, et symptom på den nedbygginga av velferdsstaten som har skjedd de siste tiårene, særlig under AP-styre. Foretaksmodellen på sykehusene har vist seg å være totalt bomskudd, lønnsomhets-tankegangen har slått ut i dårligere effektivitet, budsjett som går i minus, underbemanning, og sykepleiere som må bruke tida på å vaske gulv slik at det kan spares noen kroner. I Skottland hvor de gjennomførte en tilsvarende sykehusreform, har de nå reversert den. Sykehusene er tilbake på offentlige hender og med mer fokus på folks behov enn på regnskapet - og resultatet er bedre sykehus og bedre lønnsomhet. Det vi trenger er nysatsning i det offentlige, flere årsverk/bedre bemanning, slutt på nedleggelsen av sykehus i distriktene, slutt på foretaksmodellen, høyere lønn for de som har lav lønn (sykepleiere etc.), og flere kroner til helsesektoren rett og slett.

Lenke til kommentar

Jeg er egentlig for konkurranseutsetting og privatisering, men akkurat sykehus burde være offentlig på den betingelse at det satses! Og det gjøres det ikke. Vi ser at det er fryktelig lange køer og folk får ikke sine operasjoner, med mindre de kan betale for det selv.

Når politikerne ser at det norske folk ikke får behandling må man gjøre noe. Det man kan starte med er å kjøpe plasser på private sykehus for og få unna noe kø. Samtidig må det offentlige gjøre grep, som Decline sier:

 

Det vi trenger er nysatsning i det offentlige, flere årsverk/bedre bemanning, slutt på nedleggelsen av sykehus i distriktene, slutt på foretaksmodellen, høyere lønn for de som har lav lønn (sykepleiere etc.), og flere kroner til helsesektoren rett og slett.

 

Når vi ser at de offentlige sykehusene faktisk klarer å behandle sine pasienter igjen, innenfor rimelighetens grenser, kan vi sakte menn sikkert slutte å kjøpe plass på private sykehus og føre disse pasientene tilbake.

 

Sykehusene kan i alle fall ikke drives slik de gjør i dag, det er ikke bærekraftig og vi vil måtte betale dyrt i framtiden.

Lenke til kommentar

Forøvrig så reduserte Bondevikregjeringen helsekøene med 63.000 i tidsperioden 2001-05. Dette med en liberalisering av de offentlige sykehusene, samt stykkprisfinansiering. Divisjonsdirektør i Sosial og helsedirektoratet Hans-Petter Aarseth mener at et privat-offentlig samarbeid har hat liten betydning. Men nå med de rødgrønnes bestemmelse for å kutte dette samarbeidet har de økt helsekøene, og med fri hukommelse mener jeg de har brukt 50 mrd mer penger på helsesektoren... Applaus? :dontgetit:

Endret av ole_marius
Lenke til kommentar

Prinsipiell motstand mot private helsebehandlingstilbud av politiske grunner slik de rødgrønne demonstrerer har ingenting for seg. Det kommer uansett ikke til å være nok mennesker som er villig til å betale i dyre dommer for behandling at det vil alltid være plass til offentlig behandling. Reduksjon av helsekøene burde være et enormt pluss, uansett virkemidler for å komme dit.

Lenke til kommentar

Enig med dere over.

 

De rødgrønne fremstiller privatisering av helsesektoren som en profittkrig der kun de rikeste får behandling, de mener altså at det vil skape større klasseskiller.

 

Hele poenget er jo å betale plass på en privat institusjon med pengene man ville ha brukt for å behandle personen ved et offentlig sykehus. Dermed vil det ikke ha noe å si hvor mye penger man har. Helsekøene vil bare bli lavere, behandlingen man får på en privat institusjon er minst like bra og kanskje bedre. Konkurranseutsettingen vil føre til effektivisering, mer forskning og billigere helsetjenester. Det at driften kan bli effektivisert kan gi mer profitt til de private sykehusene. Dette kan føre til høyere lønninger for ansatte innen helsesektoren. Det kan øke rekrutteringen noe vi trenger til den kommende eldrebølgen.

Jeg som dere andre ser ikke problemet ved å sidestille offentlige og private sykehus...

Lenke til kommentar

Sykehusene i Norge går i underskudd på flere millioner over 500 millioner. Hvordan skal de ha råd til å kjøpe plasser?

 

Norge er det eneste landet som bruker så mye på sykehus, til og med Sverige går i overskudd og de er mange mange flere mennesker enn hos i Norge.

 

Hva er problemet ? Har ikke råd osv

Lenke til kommentar

De ansatte i private sykehus dukker ikke opp fra løse luften. Hvis staten kjøper mer tjenester fra private sykehus vil de private sykehusene ansette enda flere, og de vil komme fra de offentlige sykehusene. Det kan være at private vil klare å drive mer effektivt, men det kan også være at det over tid bare vil presse opp prisene på helsetjenester, og gjøre det enklere for folk med mye penger å snike i køen.

 

Så folk som jobber hardere enn andre skal straffes? Mennesker som utdanner seg, er smartere eller jobber mer skal straffes fordi andre er late og ikke makter å stå på?

 

Hvis folk med mye penger velger pritvat istedenfor statlig sykehus, vil ikke det føre til mer ledige plasser på offentlige sykehus? Da får alle behandling fortere og man får mer penger i omløp--> mer inntekt til staten.

Endret av HeatSeeKinG
Lenke til kommentar

Grunnene til at sykehusene går med underskudd KAN jo blant annet være at driften ikke er effektiv nok fordi de ikke har nok konkurranse. Det er så mye penger som går gjennom byråkrati osv... Hadde man åpnet for private aktører fører det til høyere effektivitet også i det offentlige pga. konkurransen. Høyere inntjening som gjør at man får penger til å betale for sykeplasser i det private..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...