Jump to content
Sign in to follow this  
Nohcho

Russland og EU uten Visiumkontroll!

Recommended Posts

Sier EU ja til visiumfritt grenseovergang mellom Russland og EU? Russiske utenriksministeren har hat forhandlinger med sin finske kollega om dette, og litt tidligere diskuterte Medvedev og Sarkozy dette her. Og hvordan kommer Norge til å forholde seg?

Share this post


Link to post

Vanskelig å si hvordan den norske regjeringen, og først og fremst det norske parlamentet, kommer til å forholde seg til dette, men siden en slik ordning er på plass i forhold til Kroatia, samt at det snart kan kommer på plass noe lignende for Serbia, så ser jeg ingen grunn å diskriminere russere i forhold til dette. Det som irriterer meg mest i denne sammenheng er at EU opptrer stigmatiserende i forhold til Bosnia og Tyrkia når det gjelder en visumfri tilgang til EU. Forklaringen ligger nok i det at disse to landene har en muslimsk majoritet, dermed innrettes EUs politikk etter disse variabler, noe som er meget kontroversielt og rasistisk anlagt politikk overfor europeiske muslimer.

 

Spesielt i forhold til Bosnia er dette et paradoks. Det bosniske samfunnet er bestående av tre etniske grupper basert på religions tilhørighet – de bosniske kroater, de bosniske serbere og bosniske muslimer. De bosniske kroater har rett til dobbel statsborgerskap, dvs. kroatisk og bosnisk. Dette betyr at bosniske kroater har visumfritt tilgang til EU og Schengen for øvrig. Det samme komme til å gjelde for bosniske serbere hvis lignende blir innført i forhold til Serbia. Dermed er det kun bosniske muslimer som ikke får visumfritt tilgang til Schengen området, sammen med resten av Tyrkia.

Edited by statsviter

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...