Gå til innhold

Fiber uten å grave?


Anbefalte innlegg

Jeg har vært i kontakt med en liten lokal leverandør her på sørlandet. Der sier de at vi kan få fiber uten å legge nye kabler inn til huset. For meg virker det veldig spesielt. Stemmer det ikke at man må legge nye kabler, for å i det hele tatt kunne bruke fiber, eller er det jeg som er helt på jordet?

 

Sjekk ut siden dems www.telag.no

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan det vere dei meiner fiberhastighet (nei, det er ikkje eit godt omgrep, men det vert brukt)? T.d. skriv NextGenTel "Next3 gir deg bredbånd med fiberhastighet" om sine VDSL2-abonnement, som vert levert over dei vanlege telefonlinjene.

 

Selgarar er ikkje kjent for å vere dei mest teknisk korrekte, så eg mistenker det er dette det handlar om. Du kan jo ringe dei og få forklaringa frå fleire personar der, og sjå om det gjev eit meir korrekt bilete av kva du får. :)

 

-Edit-

 

For nei, du kan ikkje få ei ekte fiberoppkobling utan å legge nye kablar inn til huset. Men fiberkablar kan leggast i luft, og du treng nødvendigvis ikkje grave.

Endret av enixitan
Lenke til kommentar

Man må legge nye kabler for å bokstavlig talt få fiber, men man kan f.eks. legge fiber til en trafostasjon og levere bredbånd over strømnettet til husstander som er koblet til denne stasjonen. Det kan gi rimelig høye hastigheter, uten at fiberen går helt frem. Dette er bare ett eksempel på teknologi for å slippe fiberlegging til hver enkelt husstand, så du må høre med leverandøren hvordan de har tenkt å gjøre det. Men du kan selvfølgelig ikke få fiberoptisk kabel til huset uten at det faktisk kommer en fiberoptisk kabel på plass rent fysisk.

Lenke til kommentar

 

Er kun Telenor som kan tilby dette, da telekablene er Telenors eiendom. Hadde det blitt oppdaget av meg eller andre, så hadde det vært både tyveri av telenors eiendom, hærverk, samt også innbrudd i deres koplingspunkter.

 

Har hatt en liknende sak, hvor telenor brukte flere hundre tusen kroner på å legge opp cat5-nett i en blokk med flere hundre boenheter, hvor så en annen isp kom med en fiber, satte opp et skap med en switsj helt inntil telenors, borret hull gjennom både sitt skap og telenors, for så å tilby internett til kundene. Dette ble meldt til telenor, og denne ISPen må nå betale dyrt for hver eneste kunde de skal ha i blokka.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...