Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Vond lukt i sko


bb79

Anbefalte innlegg

Skoene mine lukter noe helt grusomt etter at jeg har svettet meg gjennom fire dager med seminar. Jeg byttet jo sokker hver dag, men lukta ble ikke noe bedre. Nå ser det ut som lukta har satt seg på skoene, så selv om jeg bruker rene sokker (og rene føtter) smitter lukta over.

 

Hva kan jeg gjøre for å bli kvitt lukta? Jeg kan jo ikke akkurat hive skoene i vaskemaskinen. Finnes det noe kjerringråd a la sitronsaft eller eddik?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skoene mine lukter apebæsj, men jeg har aldri giddet å vaske dem. Trenger ikke å ta dem av meg offentlig så derfor har jeg ikke brydd meg om saken.

 

Men jeg kan tenke meg til at parfyme funker greit. Men da lukter det jo parfyme i stedet. Spørsmålet er hva som er best. Svette eller parfyme? Hmmm...

 

Du kan jo også prøve å bytte såler. Eller som noen har skrevet her, og du selv, prøve med eddik.

 

Hvilke sko er det snakk om?

 

 

 

- KattaErDau :)

Lenke til kommentar

Takk for mange nyttige svar :) Jeg vil helst ikke vaske skoene i vaskemaskinen. Skoene er av typen Geox Respira som puster. Mulig jeg pælmer dem på verandaen et par netter. Hvis jeg har skoene i fryseren er jeg redd at fryseren vil lukte vondt!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Lukten forsvant gradvis, men det var allikevel ille. Derfor prøvde jeg å hive dem i vaskemaskinen på 40 grader. Resultatet ble at det luktet død mann, tåfis og ost. Enden på visa var at jeg pælma skoa i søpla og kjøpte noen nye. De hadde uansett gått i 3 år.

Lenke til kommentar

Nåja, antar at du kunne fått lukta til å gå vekk. Mitt tips: Vask såler i maskinen på 90 grader med såpe, og eller lufte skoene noen dager. (Med andre ord, la dem stå ute (tørt) i minst 48 timer, helst lengre). Hvis dette ikke funker så ville jeg prøvd frysetipset høyere oppe i tråden.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...