Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

M146 og M147


frankmg

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hva må man gjøre for å få både 146 og 147 på førerkortet?

 

Hørt noen har sagt at du må ta mopedkurset på nytt. Dette koster jo 4000.. er det virkelig nødvendig å punge ut 4000 ekstra bare for å kunne kjøre moped med 4 hjul istedenfor 2?

okei... gi meg en god grunn til å ha begge to.

M146 gir rettigheter for både to, tre og firehjuls moped.

vel så sier vegvesenet iallefall

Klasse M146 (Tohjuls moped)

 

Denne klassen gjelder føring av tohjuls moped. I tillegg kan du kjøre tre- eller firehjuls moped med egenvekt ikke over 150 kg(minus batterienes vekt ved eldrift).

 

Fra 1. januar 2005 ble klasse M 146 innført som ny førerkortklasse. Søker må bestå teoretisk førerprøve etter å ha dokumentert gjennomført obligatorisk mopedopplæring. Søkers vandel og helse blir kontrollert før førerkort utstedes. Helsekravene er de samme som for personbil.

Klasse M 146 erstatter tidligere mopedførerbevis som ble utstedt etter gjennomført obligatorisk opplæring, men uten at eleven måtte avlegge førerprøve.

 

Så lenge mopedførerbevis fortsatt gir dokumentasjon for førerrettigheten, er det ikke nødvendig å bytte ut beviset med førerkort klasse M 146.

Lenke til kommentar

147 er vel mopedbil og har 18 årsgrense...

ja, men nei...

førerkortforeskriften §3-16

§ 3-16. Førerett i klasse M

 

Førerett i klasse M med kode 146, gjelder for kjøring i Norge med tohjuls moped. I tillegg gjelder føreretten for kjøring i Norge med tre- eller firehjuls moped med egenvekt (minus batterienes vekt ved eldrift) ikke over 150 kg.

 

Førerett i klasse M med kode 147 gjelder for kjøring i Norge med tre- eller firehjuls moped. For personer som ikke er fylt 18 år er føreretten begrenset til tre- eller firehjuls moped med egenvekt (minus batterienes vekt ved eldrift) ikke over 150 kg.

 

Førerett i klasse M med kode 145, gjelder for kjøring i Norge med tohjuls moped. I tillegg gjelder føreretten for kjøring i Norge med tre- eller firehjuls moped med egenvekt (minus batterienes vekt ved eldrift) ikke over 150 kg.

 

Førerett i klasse M gjelder for kjøring i Norge med moped. Aldersbegrensningen for tre- eller firehjuls moped, som nevnt i annet ledd, gjelder tilsvarende.

0 Endret ved forskrifter 5 nov 2004 nr. 1448 (i kraft 1 jan 2005), 29 juni 2009 nr. 916 (i kraft 1 juli 2009).

 

M147 gjelder og under 18 men da med samme begrensinger som M146

 

så eneste grunn til å ta M147 er vis du skal kjøre mopedbil eller annet tre eller firehjuls kjøretøy som defineres som moped og du er over 18 og det veier mer en 150 kilo (minus batterienes vekt ved eldrift :p ) og du ikke har klasse B

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...