Gå til innhold

Er dette normal oppførsel av seriøse journalister?


Samuro

Anbefalte innlegg

Jeg har null erfaring med journalister, men ble veldig nysgjerrig når jeg nylig opplevde å bli kontaktet av en journalist i A-magasinet.

 

De hadde en sak forrige uke hvor de oppfordret publikum til å sende inn historier, hvilket jeg gjorde uten å egentlig forvente noen reaksjon. Basert på dette tok denne journalisten, la oss kalle ham 'Bobby' for enkelthetens skyld, kontakt med meg og sa historien var interessant, og at han ønsket et intervju.

 

A-magasinet har alltid vært mitt favorittmagasin, og temaet har alltid vært viktig for meg, så jeg var naturligvis positiv til dette - og jeg kan like greit innrømme først som sist at jeg ble litt oppspilt. Det er ikke hver dag en blir kontaktet av favorittmagasinet sitt og bedt om å stille opp på intervju.

 

Jeg sa som dere sikkert forstår raskt ja til dette, hvorpå han så spurte om jeg bodde i Oslo og hvor vi evt. kunne møtes for et intervju. Svaret mitt var da at jeg bor på sørlandet, og det kunne gjøre det litt langt for et direkte intervju, men at jeg var åpen for å ta et telefonintervju. Dette var på tirsdag i forrige uke.

 

Deretter ble det stille.

 

Jeg sendte ham en e-post idag og spurte hva som skjedde, hvorpå han raskt svarte at de hadde fått alle intervjuene de trengte, og takket meg for at jeg var villig til å stille opp.

 

Spørsmålet blir da;

Er dette vanlig oppførsel for journalister? Et enkelt google-søk på mitt navn viser at jeg bor i Grimstad, og det kunne Bobby absolutt funnet ut før han sa han ville ha et intervju. For ikke å nevne at han kunne respondert umiddelbart og sagt reiseavstanden blir for lang, og at telefonintervju ikke var aktuelt?

 

Eller er det jeg som er pr-kåt når jeg syntes dette er uprofesjonell oppførsel?

Endret av Samuro
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Dårlig oppførsel, men heller ingenting å lage en sak ut av.

 

Foreldrene mine skal bli intervjuet av et magasin, tror det er det samme. De har hatt veldig god kontakt med journalisten som reiser helt opp hit.

Mener du jeg lager en sak ut av det når jeg spør om det er normal oppførsel? Skjønte ikke helt...

Lenke til kommentar
Vel, ikke direkte. Men det er dumme mennesker over alt, og det letteste er å bare ikke bry seg.

Hehe, det er typisk norsk holdning da - why care, when you can 'not care'? Jeg bare stiller meg spørsmåltegn ved oppførselen - ser ut til at vi er enige i prinsippet da :)

Lenke til kommentar

Feilen kan jo være så enkel at du bodde utenfor Oslo, mange av disse bladsmørerene er ikke i stand til og forholde seg til det faktum at det bor folk utenfor verdens sentrum som tilfeldigvis sammenfaller med Oslo sentrum.

Jeg hadde kanskje klaget var jeg i rett humøret, kan man få vite hva saken dreide seg om?

Lenke til kommentar

Jeg brant nok alle broer da jeg sendte en e-post til ham, redaktør og aviseier og sa jeg syntes oppførselen hans var uhyre uprofesjonell, med tanke på videre oppfølging.

 

Saken handler om mobbing, og de ønsket tilbakemeldinger. Som tidligere mobbeoffer, og blogger, så har jeg skrevet ned min historie - som jeg sendte dem. Etter en livslang kamp mot mobbing, følte jeg meg beæret over at han kontaktet meg for et intervju til en sak som betyr så mye for meg - og desto større ble nedturen da intervjuet ble trukket.

 

At Oslo betraktes som verdens sentrum er det nok ingen tvil om, for mange av de som bor der vel og merke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...