Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

messenger rebooter internett?


Anbefalte innlegg

Hver gang jeg har på msn messenger, så kan internetten bare slå seg av, så kommer den tilbake om 10sek... Dette skjer i en interval på 5min-1time... hva kan være galt egentlig???

 

Har en SMC 2662W-AR trådløs USB sak, som er linket opp til en Billion Trådløs router, som igjen er koblet opp til NGT temp 4mb linje

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hver gang jeg har på msn messenger, så kan internetten bare slå seg av, så kommer den tilbake om 10sek... Dette skjer i en interval på 5min-1time... hva kan være galt egentlig???

 

Har en SMC 2662W-AR trådløs USB sak, som er linket opp til en Billion Trådløs router, som igjen er koblet opp til NGT temp 4mb linje

 

For lettere feilsøking prøv å ha en maskin tilkoblet direkte til Netopiaen uten trådløs ruter i mellom ( så fremt du har muligheten ). Det kan være et problem med firmware i din Netopia-ruter. Prøv å oppgradere/nedgradere firmware og se om det hjelper. Husker ikke versjonen lenger, men det var et problem på Netopia 4542 med spesifikk firmware hvor det skjedde.

Lenke til kommentar

Du er ikke alene der... Jeg tør påstå at det gjelder alle som har Netopia firmware v5.3.5. NGT skal vistnok være klar over problemet og venter på ny firmware update fra Netopia.

 

Det skal vistnok være en bug i AGL som er laget av Netopia for Messenger.

 

Selv merker jeg det kun hvis jeg bruker audio/video, ikke ved generell tekstbruk.

Lenke til kommentar

Hei!

 

Endelig en som har opplevd det samme. Synd for deg da...

Ta en titt på min link, og gjør de testene jeg har gjort så for vi se om problemet er det samme

 

http://forum.hardware.no/viewtopic.php?t=1...dda7a9842949efc

 

Jeg vet at Netopia allerede har en ny firmware klar, mne NGT bruker ikke denne. Snakket med NGT, og de mente den kanskje kunne være ustabil... Vel vel...det er ustabilt, og kanskje vi skulle prøve den siste firmwaren 5.3.8.

 

Fint med tilbakemeldinger!

Lenke til kommentar

Heisann,

 

Kikket på tråden. Jeg har Netopia 4542 med firmware v5.3.5. Jeg kjører forøvrig ikke noe trådløst nettverk, bare en 8 ports switch fra 3Com i tillegg til routeren. Det er vel 6 maskiner i nettverket og de samme symptomene skjer på alle maskinene.

 

Det som skjer her er at (litt vilkårlig) når jeg snakker med noen via webkamera og/eller audio så hender det at Netopia routeren mister hele ADSL forbindelsen, men ikke LAN. Det tar vel en 10-15 sekunder så connecter den igjen. Ganske irriterende. Men det skjer kun med Messenger. Har aldri opplevd det med andre programmer eller spill.

 

Jeg har vært i kontakt med NGT tidligere angående problemet og de sa de var klar over det og at det kun gjaldt firmware 5.3.5. På den annen side, med tidligere firmwares så funker ikke Messenger uten at du åpner et utall porter, siden det er først med den versjonen Messenger AGL'en er incorpa i firmware'en. Det er kjempe lenge siden jeg snakket med NGT, tror det var rundt februar eller noe sånt. Da skulle det være en firmware rett rundt hjørnet som fiksa det,men om det har kommet noe aner jeg ikke...

 

EDIT: Jeg har forøvrig også en temp 4000/864 Kbit/s, men problemet har vært der lenger enn det for meg ihvertfall.

Lenke til kommentar

Hei igjen!

 

Jeg tror vi har det samme problemet. Min Netopia går ned i 10-15 sekunder, nok til at messenger dropper ut.

 

Jeg har vært inne på Netopias nettsider. De har released noen nye firmwarer. NGT sier at disse ikke er offisielle, men at jeg gjerne må prøve...

 

Problemet er at jeg er nødt til å være "superuser" på Netopia for å få dette til. Som du sikkert kjenner har NGT fra 5.3.5 firmware versjonen gjort oss vanlige brukere om til "usere". Det innebærer at vi ikke fritt kan laste ned nye firmwares og innstallere de. Faktisk mangler en hel haug med menyer hvis du telnet inn på Netopia routeren som "user" i stedet for "superuser"...

 

Jeg tror jeg ber NGT oppdatere til siste firmware for meg. Hvis ikke får de downgradere meg, slik at jeg igjen blir superuser og kan oppgradere selv...

 

Hvis ikke du har noen bedre forslag da...

 

PS: Jeg har prøvd alt av 3.parts software som MSM Proxy og MSM nat, uten at det hjalp det bøss heller....

 

Har du forresten prøvd pingene som jeg beskrev...ble resultatet det samme?

 

Riktig god aften!

Lenke til kommentar

Jeg har løsningen på å oppgradering av firmware. Reset Netopia men den skjulte knappen under boksen(inne i hullet)...Da blir du superuser...og kan laste ned siste versjon av firmwaren fra Netopia.

 

OBS: etter resettingen, må du på ny aktivere modemet på samme måte som det var nyt...-->les bruksanvisningen!

 

Prøver det i morgen!

Lenke til kommentar
Rebooter internet ja... :lol:

Unødvendig.

Ellers ser det ut som Netopiaen allerede er nevnt. Jeg har samme erfaring som dere. Jeg snakket med de, og beta testet en helt ny firmware. Den hjalp ikke i det hele tatt, så da feilmeldte jeg modemet. Etter 3 dager fikk jeg det nyeste Netopia modemet, og det funker helt kjempe. Ingen downtime i det hele tatt. Det som er litt innteresangt er at jeg resettet modemet mitt, da til den orginale firmwaren, noe som ikke gjorde det bedre.

Uansett, håp på den nyste firmwaren, eller be om et annet modem.

Lenke til kommentar
Hmm, OK. Kanskje en ide og høre med NGT om å få et annet modem da. Hva er ellers forskjellen på 4542 og 3352 da? Er det nyere eller eldre?

3352 er nyere. Ellers er det veldig mye mindre om det har noen betydning. Om det har noen ekstra avanserte finesser vet jeg ikke, for meg ligner det egentlig på det gamle. Når jeg logger meg inn via telnet er det det samme oppsettet, så er du kjent med 4542 blir du raskt kjent med 3352. Ser ikke noen ekstra funkjsoner der. Det har en USB port på seg, istedenfor den gamle "console" porten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...