Gå til innhold

årsaken til at rette linjer blir hakkete på noen bilder?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Som vi sier - vis eksempel. Du kan ofte ikke få det helt jevnt, i og med at pixlene er i rette linjer og prøver å vise noe som er i skrå linjer, men du burde få det så jevnt "som alle andre får til". Men:

- Hva for et kamera er det?

- Er det i 100% visning eller når du har resizet bildet? ..Eller bare når Windows eller en browser forhåndsviser et større bilde?

- Er det bilde eller film? Tas det i full oppløsning eller er oppløsningen skrudd ned? (Ofte får man sånne "aliasing"-effekter når et kamera tar bilder i lavere oppløsning enn det er laget til.)

- Har du et eksempel?

Lenke til kommentar

..Men det du beskriver er nok som sagt aliasing - Moiré er en type aliasing. Dette kommer typisk av at "man bruker verdier fra små pixler for å lage store pixler". Dette kan komme av dårlig skalering, av at kameraet kun bruker noen få pixler (med mellomrom mellom hvert pixel som blir brukt) av sensoren eller annen behandling. Skarper man et bilde opp i høy oppløsning før man forminsker bildet til lavere oppløsning kan også denne effekten komme.

 

Dette er en effekt man typisk ser mye av i dataspill, hvor en av løsningene (til dataspill) kan være å rendre flere pixler pr. pixel som skal vises, og så ta gjennomsnittet av disse - såkalt antialiasing.

Lenke til kommentar

Er vel Aliasing det er snakk om? Om man ser på bildet i lavere enn 100% kan man ofte oppleve aliasing. F.eks om man setter et bilde med høyere oppløsning enn skrivebordet som bakgrunn, og velger "stretch to fit" vil man oppleve kraftig aliasing (i XP i allefall, usikker på hvordan dette blir med nyere Windows versjoner)

Lenke til kommentar

Er vell alasing jeg snakker om ja, husket bare ikke hva det het:)

 

Får det på noen av mine bilder, litt irriterende egentig. Dette er snakk om bilder som er skutt i raw, deretter redigert via LR2 og ikke komprimert eller noe som helst slikt!

 

Derfor jeg lurte på om dette var relatert til skjermen og/eller muligens obejktivet/kameraet? Disse linjene forsvinner jo når jeg zoomer inn på bilde. Er vell muligens skjermen som ikke har høy nok oppløsning, tipper jeg?

Lenke til kommentar
post-19551-1265649384_thumb.jpgDa er det vel oppklart?

Her er det jeg mente. Dvs jeg misforstod..

Fergene jeg tok bilde av her var veldig langt unna. Enten mangel på nøyaktighet eller luftpseiling som fører til de ujevne linjene på fergene?

 

Luftspeiling er når du ser ting som er bak horisonten, ergo det speiles i lufta.

dette er nok at lyset brytes av luft i bevegelse som også gjerne er fuktig/varm/tørr whatever og slem.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...