Gå til innhold

Hvis man søker UB etter endt førstegangstjeneste, vil dette da bli "ny" førsteganstjeneste?


Windoge

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Feil, faller du av blir du dimmitert. Det går ikke an å ha førstegangstjenesten 2 ganger. Det du må belage deg på er at du ha vernepliktig lønn under hele året. Jeg vet de jobber for at UB-elever som har tidligere hatt førstegangstjenesten skal få lønn, men vet ikke om noe er avgjort.

Endret av kanikas
Lenke til kommentar

Hvis man begynner på en utdanning som ikke faller i smak eller du har andre grunner er det ingen problem å slutte. På et UB-kurs er det ingen plikttjeneste, utdanning 6 mnd + 6 mnd tjeneste. Som vernepliktig, får man ny tjeneste mest sannsynligvis, noen blir faktisk også dimmitert om de ønsker det. Hvis man allerede har fullført førstegangstjenesten og søker seg inn på UB-kurs og velger å slutte, blir man dimmitert og fortsetter ikke noen annen tjeneste. Går man derimot vanlig befalsskole eller krigsskole og FULLFØRER utdanningen kan man ikke slutte om man vil i pliktårene.

Lenke til kommentar

I denne saken var det snakk om å slutte hvis man ville etter 2 mnd på et UB-kurs, og vil man det, får man det. Du kan ikke kalle det plikttjeneste så lenge det er i førstegangstjenesten. Det vil bli plikttjeneste i plikttjenesten. For selv om det nesten kan virke sånn, får ikke alle som vil dimmitere.

Lenke til kommentar
Jeg var rimelig sikker på at UB var noe man kunne søke seg til før og under førstegangstjenesten, ikke etter at nevnte tjeneste er fullført.

 

Tar jeg feil?

 

Delvis, UB kan man også ta etter førstegangstjenesten. på samme måte som at man kan ta BS etter førstegangstjenesten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...