Gå til innhold

Har et dilemma! Iphone/Milestone


Tronn0

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har et lite dilemma da jeg nå må kjøpe meg ny telefon etter at min trofaste SE P1i begynner å streike.

 

Jeg er såpass "oldschool" at jeg har kontantkort enda. Skal ha meg abonnement nå tenkte jeg. De telefonene jeg har sett meg ut er Iphone og Motorola Milestone. Med tanke på at Motorola ikke har noe support i Norge, og at Iphone selges med abonnement, hva er det lureste å kjøpe?

 

Takk for innspill!

 

 

T

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg kan ihvertfall fortelle deg at Motorola Milestone er en fantastisk mobiltelefon som har ALT du kan ønske deg. En suveren skjerm (nesten dobbel så høy oppløsning som iPhone), et nyskapende design, vanvittig god byggekvalitet, fysisk tastatur (et godt sådan) og ikke minst kjører den det åpne og enkle operativsystemet Android i sin nyeste utgave (2.0, som snart kan oppgraderes igjen). I tillegg kan Milestone multitaske, du har et flust av spill og programmer til nedlasting i Android Market og du kan tilpasse menyene dine som du vil.

 

Det er per dags dato kun expansys.no som fører telefonen for norske brukere, men vi er likevel mange som har hentet den derfra. Siden de har norsk domene (og norske kontorer) vil jeg tro at norske regler gjelder ved service og garanti, men det negative er at da må nok telefonen ut av landet, så det kan fort ta lengre tid. Uansett vil det nok forekomme få fysiske problemer med Milestone da Motorola virkelig har lagt sjelen i utformingen av telefonen. Her snakker vi om solide og slitesterke materialer, blant annet mye metall. iPhone har visstnok den høyeste andelen feil i hele det mobile markedet (per 2009), mye på grunn av knust skjerm og lignende. Siden Milestone ikke har glassbelagt skjerm kan du slippe den kjedelige tanken.

 

Nå høres det kanskje ut som jeg "hater" iPhone, det gjør jeg absolutt ikke. Men sammenlignet med virkelige smartmobiler som Milestone, HTC Hero, Palm Pre osv., strekker den i mine øyne ikke til. Dessuten koster en 7-8 måneder gammel iPhone mer enn en måned gammel Milestone. Hvorfor iPhone skal koste så mye har jeg aldri skjønt.

 

Uansett hva du velger, lykke til :)

Lenke til kommentar

Vil forresten anbefale deg abonnement hos OneCall. De har et abonnement som heter Folkepakka. Her får du 400 ringeminutter, 400 SMS, 10 MMS og 10MB datatrafikk for 199,- i måneden. I tillegg kan du kjøpe datapakker, ringetid og SMS/MMS for en billig penge. 100MB ekstra per måned koster for eksempel 50kr. Det kan være greit uansett hvilken mobil du velger, for med touch og stor skjerm blir det garantert mye surfing.

Lenke til kommentar
Det er per dags dato kun expansys.no som fører telefonen for norske brukere, men vi er likevel mange som har hentet den derfra. Siden de har norsk domene (og norske kontorer) vil jeg tro at norske regler gjelder ved service og garanti

Feil. Du kan bare glemme alt som heter norske lover og reklamasjonsrett når du handler hos expansys.

"The Customers who make purchases via the websites owned by eXpansys are informed that he or she is buying in France and that he or she is subject to French Law. "

 

Anbefaler på det sterkeste å kjøpe iPhone 3GS, bl.a fordi den er fullt tilpasset norske brukere, har et mer modent og velfungerende OS, og har ca 10 ganger så mye software tilgjengelig.

Lenke til kommentar

Jeg hadde valgt mye før iPhone. iPhone er rask og smooth. Men som smarttelefon rekker den ikke langt i forhold til konkurrentene. Jeg synes også den er kjedelig i bruk, og har få funksjoner i forhold til andre telefoner.

 

Selvfølgelig er dette individuelt, og det kommer an på hva du skal bruke den til.

Lenke til kommentar

Jeg skulle selvsagt ha presisert dette i åpmingsinnlegget mitt!

Jeg kommer nok til å bruke den til e-post, sosialmedier som twitter og facebook, kanskje ta et bilde i ny og ne også. Kommer nok også til å bruke den i jobb sammenheng.

 

Hvordan er kameraet på Milestone i forhold til det på Iphone?

Lenke til kommentar

Som jobbtelefon (e-post etc.) så synes ikke jeg noe særlig om iPhone. Synes løsningene slik sett er litt kronglete. F.eks. med at du må stenge hvert enkelt program for å åpne et nytt (ikke multitasking). Og det er ingen "homescreen" med muligheter.

 

Kameraet på Milestone vet jeg ingenting om. Men det på iPhone er heller ikke spesielt bra, så regner ikke med at Milestone sitt er så mye verre. Men som sagt vet jeg ikke noe om det.

 

Men kan godt hende jeg synes enkelt problemer med iPhone er mer irriterende enn andre opplever det.

Lenke til kommentar
Som jobbtelefon (e-post etc.) så synes ikke jeg noe særlig om iPhone. Synes løsningene slik sett er litt kronglete. F.eks. med at du må stenge hvert enkelt program for å åpne et nytt (ikke multitasking). Og det er ingen "homescreen" med muligheter.

Kronglete? Sammenlignet med de fleste andre smarttelefoner er iPhone det motsatte av kronglete.

Siden iPhone kan ta vare på status i programmene når du lukker dem, så er det i de fleste tilfeller ett fett om du lukker et program og åpner det igjen på samme sted litt senere. Ikke tar det lenger tid, og det bruker mindre ressurser enn å ha flere program kjørende i bakgrunnen.

 

Kameraet på Milestone vet jeg ingenting om. Men det på iPhone er heller ikke spesielt bra, så regner ikke med at Milestone sitt er så mye verre. Men som sagt vet jeg ikke noe om det.

Milestone ar en bedre bildesensor og vil i mange tilfeller gi noe bedre bilder. I praksis er det ikke veldig stor forskjell på bildekvaliteten, til tross for at Milestone har 5 megapixler mot kun 3 for iPhone 3GS. iPhone har på den annen side et raskere og bedre fokussystem.

 

Men kan godt hende jeg synes enkelt problemer med iPhone er mer irriterende enn andre opplever det.

Mon tro om du ikke gjør det, ja...du virker i det hele tatt svært så ensidig opptatt av alt du synes er negativt med iPhone, samtidig som du "glemmer" alt av problem med andre telefoner. Men en titt i forumtråder som handler om diverse andre oppskrytte telefoner avslører jo at bildet langt fra er rosenrødt om man følger dine anbefalinger heller... ;)

Lenke til kommentar

For å si det slik, så er jeg langt i fra alene om å ikke like iPhone. Den har mangler som gjør at jeg neppe kan kalle det noen smarttelefon. Og det er det også mange andre som mener. Jeg kan jobbe mye raskere med min HTC Touch Pro 2 grunner systemet på den i forhold til iPhone.

 

Jeg er ikke ensidig om hva som er negativt om iPhone. Det jeg ikke liker med iPhone er så at jeg ikke kan bruke den på den måten jeg vil. Og det positive er det stort sett noen andre som skriker om uansett.

 

iPhone er en god telefon. I alle fall et godt konsept (selv om jeg ikke liker den). Det synes jo på salgstallet.

Lenke til kommentar

@program: Du er garantert ikke den eneste som ikke liker iPhone. Helt i orden. Du verden så kjedelig det ville være dersom alle skulle like det samme. Det jeg stadig stusser over er at du og noen få andre bruker såpass mye energi på å skrive overdrevent mye negativt om denne telefonen som dere ikke liker.

For min egen del liker jeg slett ikke HTC Touch Pro 2 - den har omtrent ingen ting av det jeg ønsker meg i en telefon. Men jeg har ingen problem med at du ser fordeler med den, for ditt behov og din smak. Jeg trenger jo ikke finne på all mulig dritt å skrive om den HTC-telefonen selv om jeg synes den er stygg, klumpete, patetisk, ubrukelig og ikke fortjener å bli kalt en smartphone - eller hva?

Forskjellen mellom oss er kanskje at jeg ser at folk kan ha ulike behov og bruksmønster, og at jeg ikke gidder å kaste bort tid på å skrive negativ dritt om alt mulig jeg ikke liker... ;)

Lenke til kommentar

HTC Touch Pro 2 er jeg fult klar over at du sikkert ikke liker. Men den har mange flere funksjoner enn f.eks. iPhone. Det jeg synes er viktig er å legge fokus på det negative ved iPhone (selvfølgelig også andre telefoner). Grunnen til at jeg slår såpass ned på iPhone er fordi enkelte omtaler den som den perfekte telefon med alt og alle funksjoner uten en eneste feil. Men det er jo ikke riktig. Hvis den kan kalles smartphone, så er det vel heller en av de med mest mangler (men kanskje også minst feil? Men flere feil kan komme ved flere funksjoner).

 

Hvis du sier at HTC Touch Pro 2 ikke er smartphone har du ikke peiling på noenting. For mer smartphone en det tror jeg ikke en telefon kan komme.

 

Du kan gjerne skrive alt negativt du synes om HTC-telefoner. Det synes jeg faktisk er bra. For jeg vil ikke at noen skal velge telefon ut i fra mitt ståsted. men jeg vil at de skal vite om feil/mangler ved et produkt. Det som er bra med forskjellige produkter skal selvfølgelig også trekkes frem, men det som virkelig kan gjøre en telefon ubrukelig for enkelte er feil og mangler. Jeg synes det er verre om noen hadde kjøpt iPhone og funnet ut at den var ubrukelig for dem pga. den og den feilen hvis jeg ikke hadde sagt noe, enn hvis jeg hadde sagt noe.

Endret av program
Lenke til kommentar

Jeg personlig syns at den iphone trenden har gått over stokk og stå.. Det er en enhet som er glatt og enkel, men rett å slett søppel i mine øyne. Når den blir banket i tester, så sier apple fansen "jamen de som testet må ha vært idioter" Eller "ja men en mobil er et individuelt valg" Klart det er et individuelt valg, men det må gå ann å innrømme at mobilen er slått og er mindre god en andre som er ute på markedet. Når noen poengterer mangler på en iphone så sier og eiere dette "jamen det har vi ikke behov for". Dette har mange sagt om multitaskingen. Vent til Steve annonserer dette i 4.0. da vil hele salen juble vilt, og det vil nærmest fremstå som om apple har funnet opp dette. Noen av dere som såg videon om når Steve Jobs annonserte copy and paste til iphonen? Da sto det en i salen og jublet og skalv, så datt han om og var borte i 5 sec før han igjen våknet. Nei det hele har blitt en religion for meg. Jeg har 20+ svært gode grunner til å aldri velge en iphone. Si ifra om noen vil se.

Lenke til kommentar

Jeg har litt følelsen av det jeg og. Folk med iPhone (gjelder selvfølgelig ikke alle!) sier at det og det trenger man ikke. Mens alle (alle to funksjoner? hehe, bare tull) funksjoner som er på iPhone er kjempekule og nødvendige.

 

Men ikke mer snakk om dette nå. Det er irrelevant. Hvis noen ikke liker hvordan jeg oppfører eller uttaler meg så får dere skrive det til meg på PM. Jeg har ikke noe i mot kritikk, og er selvfølgelig interessert i å høre fra de som er misfornøyd med meg.

Endret av program
Lenke til kommentar
Vil forresten anbefale deg abonnement hos OneCall. De har et abonnement som heter Folkepakka. Her får du 400 ringeminutter, 400 SMS, 10 MMS og 10MB datatrafikk for 199,- i måneden. I tillegg kan du kjøpe datapakker, ringetid og SMS/MMS for en billig penge. 100MB ekstra per måned koster for eksempel 50kr. Det kan være greit uansett hvilken mobil du velger, for med touch og stor skjerm blir det garantert mye surfing.

 

Hei,

 

Etter noen måneders abonnement hos One Call må jeg fraråde enhver som ønsker å bruke mobil datatrafikk denne leverandøren. Det koker ned til at de stort sett kan tilby Edge der jeg beveger meg (stort sett Oslo), jeg har hele tiden problemer med at SMS fra utlandet kommer 12-16 timer for sent og jeg var i hele julen mer eller mindre uten SMS og samtalemottak i Østerrike. Problemer kan alle ha, men måten kundeservice har reagert på ville ingen akseptert, det var de etterhvert enige i selv. Imorgen tidlig porteres jeg til Talkmore, Telenors nett og priser som passer meg.

Lenke til kommentar

Jeg skulle selvsagt ha presisert dette i åpmingsinnlegget mitt!

Jeg kommer nok til å bruke den til e-post, sosialmedier som twitter og facebook, kanskje ta et bilde i ny og ne også. Kommer nok også til å bruke den i jobb sammenheng.

 

/quote]

 

Vel, så må jeg bare kaste inn mine 2 cents: du får den ikke i Norge ennå, men jeg er veldig fornøyd med Google Nexus One. Har hatt den snart to uker. Fantastisk skjerm, lynrask og veldig brukervennlig. Etter å ha lekt endel med iPhone synes jeg den ene knappen er veldig begrensende ift. Nexus. Styrekulen på Nexus i tillegg til touch-skjermen gjør at den er veldig bra å navigere på websider med, du trenger ikke prøve å treffe en lenke på en webside med fingeren din. De tingene du nevner over går som en lek, og kameraet er jo noen klasser bedre enn på iPhone da, den er jo tross alt nyere.

Lenke til kommentar

Siden jeg har begge kan jeg kanskje legge inn et litt mer nyansert svar til trådstarter. For det første, Apebein tar feil i at skjermen til Milestone ikke er av glass, det er den (Gorilla glass). Begge telefonene er solid bygget. Når man skal sammenligne de to vil jeg si at iPhone er bedre på å være 'idiotsikker' og er helt klart den mest brukervennlige, spesielt for de som ikke er så opptatt av de mest avanserte funksjoner og friheten til å tilpasse og gjøre akkurat hva du vil med din mobil. Du får rett og slett mer frihet med Android og Milestone, slik er det bare. Noen av de mest 'basice' ting er ikke mulig på iPhone; som å slette bilder (i mapper) og sanger direkte på telefonen, men å hele tiden måtte gå gjennom iTunes - det er for meg det kanskje mest latterlige eksempelet. Siden trådstarter kommer fra P1i vil jeg helt klart anbefale Milestone over iPhone. Hvis du hadde kommet fra en mindre avansert telefon ville jeg nok anbefalt iPhone..

Lenke til kommentar
Noen av de mest 'basice' ting er ikke mulig på iPhone; som å slette bilder (i mapper) og sanger direkte på telefonen, men å hele tiden måtte gå gjennom iTunes - det er for meg det kanskje mest latterlige eksempelet. Siden trådstarter kommer fra P1i vil jeg helt klart anbefale Milestone over iPhone. Hvis du hadde kommet fra en mindre avansert telefon ville jeg nok anbefalt iPhone..

Bare en liten kommentar: Man kan slette bilder direkte på iPhone. Men sletting av sanger gjør man via iTunes, ja - siden mye av poenget med hele konseptet er at iTunes er selve navet for synkronisering og organisering av innhold som skal være på telefonen. Har aldri opplevd det som et problem -tvert imot så synes jeg det er greit å ha en egen spilleliste i iTunes som er identisk med hvilken musikk som til en hver tid befinner seg min på iPhone. ;)

 

Etter det jeg har lest er det ganske mye bedre support for MS Exchange på iPhone enn på Milestone/ Android. For meg ligger det ganske mye frihet i at slike avanserte funksjoner og tilpasninger fungerer som det skal. Jeg liker det faktum at det rett og slett fungerte som forventet, uten at jeg måtte tråle all verdens fora etter problemløsninger, da jeg koblet opp min egen telefon mot Exchange-serveren på kontoret. Så får heller de som er mest opptatt av hvilket bilde som vises på oppstartskjermen velge noe annet enn iPhone... ;)

Endret av Newton
Lenke til kommentar
Noen av de mest 'basice' ting er ikke mulig på iPhone; som å slette bilder (i mapper) og sanger direkte på telefonen, men å hele tiden måtte gå gjennom iTunes - det er for meg det kanskje mest latterlige eksempelet. Siden trådstarter kommer fra P1i vil jeg helt klart anbefale Milestone over iPhone. Hvis du hadde kommet fra en mindre avansert telefon ville jeg nok anbefalt iPhone..

Bare en liten kommentar: Man kan slette bilder direkte på iPhone.

 

Det er kun bilder tatt med kameraet du kan slette direkte på telefonen, ikke bilder du har lagret i mapper (som jeg skrev).

 

 

Men sletting av sanger gjør man via iTunes, ja - siden mye av poenget med hele konseptet er at iTunes er selve navet for synkronisering og organisering av innhold som skal være på telefonen. Har aldri opplevd det som et problem -tvert imot så synes jeg det er greit å ha en egen spilleliste i iTunes som er identisk med hvilken musikk som til en hver tid befinner seg min på iPhone. ;)

 

Ja folk er forskjellige. Jeg brukte et enkelt, gratis program for å overføre spillelistene mine fra iTunes til Milestone, men når jeg skal legge til sanger foretrekker jeg helt klart den gode gamle måten med å enkelt og greit 'drag & drop' alle filer fra Mac-en min over i mapper på Milestone enten via USB eller trådløst over FTP. Enkelt og greit. Deretter kan man organisere alt direkte på telefonen ved å legge til i spillelister o.l. En annen morsom ting på Android er at man kan laste ned et gratis program fra Market som heter i Music hvor man kan laste ned MP3-er på noen sekunder, gratis, og deretter legge disse til spillelister etc eller bruke som SMS/kalender/alarm osv lyder. Det samme gjelder muligheten for å laste ned hvilke som helst filer direkte fra nettleseren på telefonen. -Flere eksempler på noen av de mest enkle ting som ikke er mulig på iPhone. Jeg kunne fortsatt å ramblet i vei om alle limitasjoner på iPhone som har irritert meg grønn. Basically så liker jeg muligheten (friheten!) til å kunne gjøre så og si hva jeg vil på min telefon uten å måtte bruke unødvendig mye tid og knot med iTunes for de simpleste ting. It's all about...FREEEEEEDOOOOOOOOOOM (se: Braveheart), hehe :p

 

Men som sagt, mine 'hangups' er neppe representative for den gjengse hop, kun de av oss som er litt mer nerdete i forhold til avanserte duppeditter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...