Gå til innhold

Reiseforsikring - Hva finnes og hva er bra?


Akidon

Anbefalte innlegg

Er mindre enn ett halvår til avreise for min lille ekspidisjon nå. Og jeg begynner i det små å se meg om etter muligheter. Jeg satser på å vere på reise i rundt 9 måneder. Og ting som reiseforsikring kan dermed bli ganske dyrt. Noe som ikke jeg er spesielt glad i.

 

Jeg tok en titt på europeiske og de skulle ha 10-11 000 for denne perioden. Gouda skulle til sammenligning bare ha rundt 7500.

 

Så jeg har følgende spørsmål:

  -Finnes det noen andre brukbare alternativer?

 

  -Hvordan er gouda sammenlignet med europeiske?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sjekk først hva du har inkludert i de forsikringer du allerede har. Selv skulle jeg ordne dette forrige uke, men etter litt undersøkelse viste det seg at vi hadde 3 forskjellige reiseforsikringer mellom andre forikringstjenester. Men på en såpass lang reise som din er det sikkert noe som må utvides. Ta en tlf til forsikringsselskapet ditt og hør.

Lenke til kommentar

Har nå undersøkt:

-Europeiske ca 11000

-Gouda ca 7500 (30kr dagen)

-Gjensidige ca 14000

 

Gjensidige er da de jeg bruke nå. Men jeg har ikke så forferdelig mye forsikringen. Det får vell ikke halvert prisen selv om jeg er nitomedlem i tilleg.

 

 

Men uansett er det noen som har erfaring med gouda? De er i alle fall det definitiv billigste jeg har kommet over til nå.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Om helårsforsikringen til 1095 kr hos Gouda står det:

 

En helårs reiseforsikring gjelder fra du forlater porten din, og gjelder på alle reiser du foretar deg i løpet av 12 mnd, med varighet inntil 45 dager pr reise, både utenlands og innenlands. I tillegg er det også avbestillingsforsikring inkludert. Det er derfor den beste og mest gunstige forsikringen å velge.

 

Dette vil altså si at jeg kan foreta inntil 8 reiser à 45 dager på et år og forsikre meg for 1095 kr, men dersom jeg skulle være borte et helt år i strekk, ville det kokstet nesten 15 000? Det virker noe rart...

 

Jeg kommer sannsynligvis til å foreta minst et par reiser i andre verdensdeler med varighet opp til 4 uker per reise i løpet av det kommende året. Er det da Gouda sn helårsforsikring som er billigst?

Lenke til kommentar

Jeg har Europeiske, og kunne ikke tenkt meg noen annen reiseforsikring. De har samarbeid med Sjømannskikren, i tillegg til at de har Euro-Centre over hele verden som forsikrer seg om at hvis du blir innlagt på et sykehus, så holder det en viss minstestandard.

Europeiske Alarmsentral har oversikt over mer enn 60 000 leger og sykehus. Mens andre vil henvise deg til nærmeste lege, vil Europeiske finne den nærmeste som er best kvalifisert.
I tillegg så er det slik at man slipper å vente til man har kommet hjem fra ferie før man får eventuelt utbetalt forsikringen.

 

Det opplevde nemlig min bestefar og bestemor da de var på ferie i Hellas. Min bestefar hadde reiseforsikring fra Sparebank 1 og måtte samle opp alle kvitteringer fra sykehusoppholdet fordi man måtte få pengene i etterkant. Litt dumt om man ikke har med seg nok penger til å dekke nettopp dette. Det ble faktisk til at bestemors reiseselskap, Europeiske, dekket oppholdet på sykehuset og krevde inn penger fra Sparebank 1 i etterkant. Det kaller man god service.

 

Forøvrig gjelder reiseforsikringen så fort man forlate sin bostedsadresse, dvs om noe skulle skje når man tar en tur på kino, på byen etc.

 

Det er også viktig å vite at mange reiseforsikringer har egenandeler. Europeiske har ingen egenandeler, og den dekker også avbestilling.

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Jeg har Gouda reiseforsikring. Fikk dette gjennom arbeidsgiver.

Da jeg fikk den hadde jeg ikke en gang hørt om selskapet, trodde det var en ost.

 

På reise ble jeg frastjålet bagasje og kontaktet Gouda. Der var det ingen hjelp å få og de behandler meg som en forsikringssvindler.

Noen ide om hva man kan gjøre?

Lenke til kommentar

Jeg har Gouda reiseforsikring. Fikk dette gjennom arbeidsgiver.

Da jeg fikk den hadde jeg ikke en gang hørt om selskapet, trodde det var en ost.

 

På reise ble jeg frastjålet bagasje og kontaktet Gouda. Der var det ingen hjelp å få og de behandler meg som en forsikringssvindler.

Noen ide om hva man kan gjøre?

 

jeg har/hatt samme problem med Sparebanken, ble fra stjålet, kamera + masse ustyr, ipod og en mac. prøvde så godt jeg kunne og få politirapport i det landet jeg var (cambodia) var totalt umulig selv om jeg hadde med meg en norsk jeg møtte der som snakka en del av lokal språket fikk jeg ikke.

 

sendte mail med forsikrings selvskapet, fikk en liste og fylle ut av hva jeg hadde når jeg kom hjem, jeg har kvitering fra ALT jeg hadde pluss et bilde den dagen jeg dro av alt sammmen med den dags avis, da var de litt lettere og ha med og gjøre, fikk da beskjed om å gå til min lokale politi stasjon og lage en rapport der siden de hviste at det var veldig vanskelig og få politi rapport i utlandet, har levert den politi rapporten fra norge til forsikrings selvskapet nå og det virka bare som det var en formalitet nå..

 

 

Frem til jeg hviste fram alle kviteringer og bilde av alt så var noen uhjelpsomme idioter og snakke, men med kviteringer så bytta de personelighet på noen minutter

Lenke til kommentar

Jeg har aldri hatt noen problemer med Europeiske. Har aldri brukt dem til noe akutt (sykdom mm), men når jeg har mistet fly eller baggasje. De har alltid vært greie å hjelpsomme. :)

 

En jeg møtte i Uganda hadde Gouda, han var veldig fornøyd. Han reiste et helt år, og hadde fått dekket både legevakt og frastjålne ting uten problem.

Endret av Muzungu
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...