Gå til innhold

Hjemmeautomasjon - Hva er det og hvorfor skulle jeg bry meg? (Automasjonskaféen)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Konkurranse er flott. Det pusher alle til å bli bedre. Synes selv det er flott at Domoticz er blitt bedre. Enda jeg bruker Homeseer. 

 

Det som er delvis sant er at man blir litt stuck i det systemet man velger, det tar lang tid og er mye jobb å bytte.

 

Det er mye jobb å bytte. Jeg vet.

 

Jeg har brukt både domoticz og homeseer. Prinsipielt ville jeg helst brukt domoticz, men angrer ikke på at jeg kjøpte HS3. Det som omvendte meg var linuxversjonen og at jeg kunne bruke en Raspberry pi2. Selv om jeg gjerne koder det meste, gjør HS3 hverdagen en del enklere. Og det er ingen plugins i HS3 jeg ikke kune klart meg uten.

 

Men jeg skjønner ikke hvorfor alle synes det er så ille at HS3 ikke kan kjøres som service? Det er da bare å sette det til å starte automatisk. Da kan du bruke menyvalgene i web-interface'n til å f.eks. restarte dersom du en gang skulle være nødt til det.

Lenke til kommentar

Hva med Z-Wave og RFXCOM plugin?

Ok, da. Z-wave holdt jeg liksom utenom, men det er jo forsåvidt en plugin -- og den hadde jeg ikke klart meg uten.

 

Jeg har kvittet meg med alt som bruker rfxcom. Philips Hue har jo så enkel API at der er jo plugin'en nesten meningsløs, men jeg bruker den allikevel. Sonos-pluginen er fin, men jishis node.js sonos controller er super, og jeg kunne like gjerne brukt den.

Og det lille jeg bruker av værdata, kunne jeg like gjerne hentet direkte fra yr. Har et skript liggende fra gammelt av.

Lenke til kommentar

 

Ikke alle som kan scripte og slikt. Da er plugins gull.

Jada, homeseer er fint, men det er gode tutorials på domoticz. Jeg falt altså ned på homeseer.

Forskjellen slik jeg ser det ligger i innsatsen på oppsett og vedlikehold.

 

Du får til nesten det samme i begge to, men forskjellen i tidsbruk er nok ikke liten. Den differansen er avhengig av størrelsen på nettverket ditt og antall komponenter du vil integrere.

 

 

EDIT: Det samme gjelder forsåvidt OpenHAB, som muligens kan gjøres noen hakk større enn Domoticz. Men 1) det koster en del mer tid å sette opp, og 2) det er enda mer teknisk krevende.

 

Jeg personlig har for lengst kommet forbi stadiet at jeg er fornøyd når et lys går av og på automatisk. Ting skal helst være total-integrert, og da er det kjipt å bruke mer tid enn nødvendig.

Endret av Moskus
Lenke til kommentar

VB.net er nok fremdeles det beste, selv om jeg ser flere og flere som skriver C#-scripts (selv om det absolutt ikke er mange). C#-kompilatoren er fremdeles litt mer grinete på syntaks enn VB, så jeg hadde nok godt for det. Begge deler er uansett .NET, så lærer man det ene så er det minimalt med problemer med å forstå det andre.

 

Hvis det i hovedsak er til HS det er snakk om, hadde jeg faktisk begynt med VB. Det er lett å lære, og man kan gjøre alt i VB som man kan i C# (for det meste). Jeg har brukt VB og VB.net i maaange år, og selv om jeg stadig flytter meg nærmere C# for større prosjekter (lettere å finne fagfolk til C#-prosjekter i tilfelle jeg må leie inn hjelp), så er fremdeles VB språket jeg bruker "som default". Trenger ikke tenke så mye på hvordan jeg får det til, bare på hva jeg skal oppnå. Men det er meg.

 

 

Så, hva trenger du?

1. Du må vite litt om språket generelt, hvordan man lager en variabel, hva en Sub og Function er, litt om klasser, etc. Bob Tabor dekker det meste:

https://mva.microsoft.com/en-US/training-courses/vb-fundamentals-for-absolute-beginners-8297?l=3THjWMYy_4904984382

 

2. Du trenger noe å programmere i. Selve script-vinduet i HS er tungvindt, selv om det er 100% mulig. Skaff deg heller Visual Studio Community og tenScripting, så kan du scripte i Visual Studio med full IntelliSense, syntaks-korrigering, og alle andre praktiske hjelpemidler Visual Studio har å tilby (og det er ikke få).

 

3. Du trenger å vite (eller i det minste finne ut) hva som er mulig i HS3, og det er ikke rent lite. I hjelp-filene står det mye om scripting, og i SDKet står det enda mer dyptgående om klasser, eventer, callbacks, etc.

 

 

... og så er det bare å spørre. :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Ikke alle som kan scripte og slikt. Da er plugins gull.

 

Hvor er en bra plass å starte for å lære dette? Hvilket språk fungerer best?

 

 

Da fikk du sikkert et mer autoritativt svar fra Moskus, og jeg har rett og slett ingen gode tips for mine skripteferdigheter har jeg fra helt andre sammenhenger enn HA.

Dog synes jeg jo man bør nevne LUA, som er hovedskriptespråket til Vera, domoticz og Fibaro og på full fart fremover.

Lenke til kommentar

Wireshark er utmerket til slik sniffing, er litt komplisert å bruke. Har Wifi uttaket en nettside du kan styre den fra? Kanskje du kan finne kommandoer der.

skal sjekke wireshark,

 

uttaket styres fra en app på telefonen, og siden dette er "unbranded" er det vanskelig å finne brukbar dokumentasjon...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...