Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Antibiotika og alkohol


fleur-de-soleil

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

det er sagt at det skader kuren å drikke alkohol.. hmmm men jeg leste eller hørte her for ikke så alt for lenge sia at det er bare tull... det skal vist være veldig oppblåst. At antibiotika fint fungerer selv etter alkohol inntak.

Hvor var det jeg hørte det igjen... husker ikke, men det går nok veldig bra uansett cider er jo ikke det sterkeste heller.

Lenke til kommentar
  • 5 år senere...

Altså de eneste grundene til at dem sier at du ikke kan drikke, er fordi vis du blir full så kan du kaste dem opp, og som oftest så glemmer man å ta tabletten til riktig tid! som jeg gjorde i russetiden, så drakk jeg litt, men jeg ventet med å ta fyllekula til jeg hadde tatt tabletten, kanksje sånn en time etterpå. 

Lenke til kommentar

Trimetoprim kan kombineres med alkohol. Det er generelt sett en myte at antibiotika ikke kan kombineres med alkohol. For de aller fleste typer går dette helt fint, det er enkelte unntak da noen metaboliseres på samme leverenzymer som alkohol, men får du disse typene er du uansett ikke i form til å drikke deg full.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nei, du burde ikke kombinere medisin med alkohol. Noen medisiner blir direkte påvirket av alkohol, og de som ikke blir direkte påvirket blir indirekte påvirket.

 

Noen gjør at du har lavere toleransegrense, noen medisiner + alkohol kan gi alvorlige leverskader. I dette tilfellet er det ikke veldig sannsynlig, men det er igrunn ikke verdt å ta noen sjanser. (Kan forøvrig nevne at medisin med grapefruktjuice ol heller ikke er en god ide pga. enzymene i drikken).

Du risikerer mest sannsynlig å skylle ut medikamentet av kroppen før det får virke ordentlig (fordi alkohol tukler med kroppens produksjon av antidiuretiske hormoner).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...