Gå til innhold

[Løst]Søker en mellomstor valp/unghund


Anbefalte innlegg

Jeg saumfarer finn.no i eninga og er høyt å lavt for å finne den perfekte hunden for meg og jentungen på to.. vi er aktive og freske og er mye ute i skog å mark, Hu sitter åp ryggen i mai tay og jeg strener og går så svetten hagler :) hoho morro... trenger en tolmodig, men kjapp hund som kan henge på oss på tur og hytteturer og være en kamerat i heimen. Men selvom jeg er super mamma nr1 så er jeg ikke stinn av gryn så kan ikke gå å kjøpe en splitter ny flatcoated retriver til mange mange penger heller.. så ja.. da må man prøve å finne en som kanskje ikke er SÅ ny og som ikke koster skjorta OG havre lefsa...

eller.no

har en bedre halvdel som jakter litt fulg og hara, sa det gjør ikke noe om det er en apporterende hund, men vil ha en robust men ikke for stor hund. ja

 

Noen der ute i forumets mange kriker å kroker som kan vite om noe så svar på dette rop om hund :)

 

Hilsen Nina og Martin (og litt geir) på Hadeland.. nermere bestemt gran... jaren.. ja noe deromkring.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det første jeg hadde gjort var å lese litt om forskjellige raser og så finne ut hvilke raser du kunne tenkt deg og som passer best. Det finnes jo mange mellomstore raser med forskjellige egenskaper og gemytt og ikke alle raser passer for enhver. Deretter kan du jo ta kontakt med noen oppdrettere av de rasene som du har funnet og høre om de f.eks har noen til omplassering eller må selge noen. Noen oppdrettere får hunder med utstillingsfeil som de ikke kan ha selv og må selge billig. Det kan f.eks være at hunden er for stor eller for liten i forhold til standarden, ikke riktig kryss/vinkel osv., men som regel ikke noe som egentlig har noe å si så lenge man ikke skal stille ut selv.

Hvis dette er resultatløst ville jeg sjekket finn, sikkert mange fine hunder du kan finne der også, men som en annen sa så er ikke alle blandinger like "bra", så hvis du får deg en blanding, kan det være smart å være litt nøye på at det er en blanding med forholdsvis like egenskaper og gemytt.

Lenke til kommentar

takk for svar :) jeg har gått å ruga på det med å skaffe meg hund i mange år (har vært mellomstasjon for endel forskjellige hunderaser), så jeg har lest bok opp og bok ned om raser og egenskaper. Så jeg er vel mest på utkikk etter en mellomting mellom vorster og flatcoated retriver.. da jeg skal bruke hunden til endel småviltjakt (fugl) og kløv og sportshund og seff trofast turkamerat. Mye bra på Finn.no. Mye border collie blandinger blant annet, masse husky og sånt som er rimelig, men ikke HELT det jeg ser etter i en hund. Altså gjeter egenskaper og polarhunder er ikke noe jeg har bruk for. Da er det litt feil å dra en sånn en i hus å ikke gi den det den er født til. Ikke forde... en husky kan sikkert funke den. når jeg tenker meg om, men jeg har litt for lite ærfaring med rasen anna enn det jeg har lest.

Vil ikke ta meg vann over hode... det er ene og alene hunden det går utover.

Men nå har jeg funnet en vorster/flat blanding :) hoho så skal reise å se på nurket på onsdag.. så da håper jeg jo at det snart blir valp i hus her :) Har brukt mange år på å forberede meg/oss så NÅ er jeg klar :)

Lenke til kommentar

Ikke tro at du nødvendigvis får det beste av begge raser med den blandingen. Du kan ha flaks - men du vet ingenting sikkert med blandingshunder.

 

Har du uflaks ender du opp med de verste egenskapene fra begge raser. Vorsteh er jo en rase som man virkelig bør tenke seg godt om før man velger som første hund. De har mye instinkter og er virkelig sta og egne når de vil. Aktivitetsbehovet er stort, og de krever å få være en del av familien - ikke en jakthund som blir stuet bort i et bur når den ikke er på jakt.

 

Du nevner det med prisen - husk at prisen for valpen er bare en liten del av det det koster å ha hund. Her går det med 500,- i måneden i mat til hver av de to strihårede vorsteherene våre. Av og til oppstår det også endel uforutsette utgifter. Vil man ha forutsigbarhet i vetrinærutgiftene så fungerer det med forsikring - men alikevel, så kan en liten hund finne på å spise sund klær og lignende som fort blir dyrt etterhvert. F.eks klarte ene hunden her å stjele og spise istykker et par briller, da forduftet tusenlappene fort...

 

Er du forberedt på akitivitetsnivået en slik hund krever? 1t per dag må til, og du merker det virkelig på hunden om du en dag ikke har tid til å ta en skikkelig tur.

Lenke til kommentar

ja jeg er klar over at det er mye usikkert ved kjøp av hund generelt... uansett om det er blanding eller ikke. FÅr hunden det værste fra begge.-. vel så får jeg vel jobbe meg ut fra det. Og den skal forsikres.. hunden altså.. vi er jo forsikret opp til øra, og da må en hund og forsikres. som oss andre i familien.

 

Og Nei her blir ingen stuet vekk og tatt fram til jaktsesongen. vi skal jo ha en tur kamerat, en å trene spor med og en å gi masse kjærlighet rett å slett. Et fullverdig familie medlem.

Mista faktisk et brillepar til en hund da jeg var liten ... pussig det der.. :) Men jeg syns ikke det går å vite 100 % hva man går til , det blir min første EGNE hund som jeg har fra den er valp..... det er jo noe nytt.

Men akkuratt som da jeg gikk gravid, så viste jeg jo ikke hva jeg gikk til.. og jeg var alene om det, man vokser med oppgaven.... tar i mot råd og lærer på veien. Er veldig aktiv.. jogger og turer... blir jo råtten av å ikke trene... nei er alt for rastløs til å sitta på rumpa gitt.

Vi er mye på hytta i skog og mark og er i grunn en livlig gjeng vi tre. (snart 4?) :)

Jeg gleder meg utrolig masse jeg... ja... det gjør jeg. Og veit det blir gode dager og mindre gode dager...

 

Føler vel kanskje at jeg blir sett på som dum å uviten og at jeg tar meg vann overhodet. Men regner med at det som blir sagt blir sagt i beste mening, og jeg tar det til meg. Virkelig... man skal ikke ta lett på å få seg hund. Og det gjelder jo samme åssen hund. Det koster penger, krever tid, krever i det store og hele ganske mye av en.

Lenke til kommentar

Flott!

 

Av og til er jeg nesten på kanten til å være krass - men det må til. Det er hunden som får svi om man ikke er godt nok forberedt. Man kan trene hunder med kun positiv input, men det funker ikke å fremstille alt rosenrødt for framtidige hundeeiere.

 

Har du vurdert å dra over grensen for å hente en renraset hund? Prisene er mer fornuftige, og det er lettere å finne enkelte raser i Sverige. Endte opp med 5500,- norske for ene Vorstehren vår - og da i en fargekombinasjon som er vanskelig å finne i Norge + linjer som er helt fantastiske, med mye premierte tyske aner.

 

Vet du noe om hvordan pelsen blir på den kombinasjonen du skal se på? Pelsstell er strevsomt, og er man uheldig der så tåler hunden mindre på jakt.

Lenke til kommentar

Uten å ha erfaring med de rasene dere nevner; hva med dachs? Har hatt litt omgang med denne rasen, og det er fantastisk hunder. De er flotte på jakt, tålmodige, og ofte lekne, passer bra til barn da? Vi hadde en krysning av norsk buhund og engelsk springer spaniel. Det er jo noe spesielt med ens egen hund, men det var en perfekt familiehund for oss, samt en flott turkamerat. Den veide 15-16 kg, hadde sterke forlabber, og den var ganske rask og sterk. Mest av alt veldig snill, kjærlig og sosial. Hadde vi dratt for å handle noen timer, eller skulle noe, var hunden komfortabel med det, og bød aldri på problemer. Men gleden var selvsagt stor da vi kom igjen. Viktigst av alt var at han elsket barn, og var veldig tålmodig. Han var leken, men hoppet aldri på små barn, og bet heller aldri. Det var en rolig hund også, som gjerne sov ved siden av deg når man hadde tatt en lur foran peisen. Det var kort og godt en drømmehund for meg. Max døde desverre av kreft, 5 år gammel, og aldri har noe gått så innpå meg. Jeg savner han ennå, og jeg er sikker på at når jeg er i den situasjonen at hunden kan trivdes, vil jeg ha en ny hund.

Lenke til kommentar
Flott!

 

Av og til er jeg nesten på kanten til å være krass - men det må til. Det er hunden som får svi om man ikke er godt nok forberedt. Man kan trene hunder med kun positiv input, men det funker ikke å fremstille alt rosenrødt for framtidige hundeeiere.

 

Har du vurdert å dra over grensen for å hente en renraset hund? Prisene er mer fornuftige, og det er lettere å finne enkelte raser i Sverige. Endte opp med 5500,- norske for ene Vorstehren vår - og da i en fargekombinasjon som er vanskelig å finne i Norge + linjer som er helt fantastiske, med mye premierte tyske aner.

 

Vet du noe om hvordan pelsen blir på den kombinasjonen du skal se på? Pelsstell er strevsomt, og er man uheldig der så tåler hunden mindre på jakt.

 

Nja jeg veit egentlig ikke helt.. faktisk. Han som eier valpene driver med hundekjøring så jeg regner med han veit litt ang pels og vær... skal snakke med han og høre åssen pels han tror dem får.

 

Nei har i grunn ikke tenkt på å dra til sverige å handle hund egentlig. Om det ikke blir noe av den vi skal se på på Onsdag så kan jeg snakke med Geir om det.. legge til et par tusenlapper. Men får nå se....

 

Er litt nysgerrig jeg nå merker jeg,.. på åssen bjeffene dine ser ut :)

Lenke til kommentar

nommin... :) veldig flotte individer.. det må jeg si. Det er flotte hunder den rasen der...

Kraftige jenter er ikke no negativt vøtt :)

 

Ang pels.. åssen behandler du pelsen på dine hunder? jeg veit jo at forskjellig pels skal behandles forskjellig. Men jeg lurer på det med shampo jeg.. man får jo kjøpt endel hundeshampo i dyreforetninger. Men jeg er litt skeptisk til såpe i pels jeg.. selvom den sikkert er tilpasset hundepels og alt det der... så ja.. skeptisk.

Lenke til kommentar

FreakAngel: selv på Virma, med en pels som ikke er helt på topp når det gjelder beskyttende egenskaper, så holder det å la hund være hund. Det er litt kjekt med en rase der pelsen ikke trenger stell.

 

mushi: faktisk kommer Vorsteh i lang-,kort-, stri-, og stikkelhåret. Sistnevnte er forholdsvis skjelden her oppe, og ligger veldig nær strihår, med en pels som er enda mer motstandsdyktig mot vær og terreng.

Lenke til kommentar

Jann-Ove: I dag kommer valpen :) er det noen siste ting du vil legge til som jeg må tenke på for den nye lille? nå har jeg rulla sammen tepper, teipa fast alle løse ledninger til listene funnet en fast plass til bur, tatt en prat med vesla i huset ang at valp er ikke synonymt med leketøy. Får med valpens fór så vi kan kjøpe det samme... desverre får vi ikke med noe fra valpekassa, for det er en stallboks. og jeg er HYPER allergisk mot høy og sånt så da funker det dårlig.

hmmm hjelp meg å kom på mer...

Lenke til kommentar

Få tak i en leke som virkelig egner seg til å avlede med når valpen får kløe i tennene.

 

Jeg bruker en slik, da den gjør det lett å avlede uten at man får fingrene imellom, noe som blir viktigere etterhvert - spesielt når du har en aktiv valp på 15-20kg som har kløe i tennene:

45816.jpg

 

Det viktigste når man har en hund med mye instinkter og stort aktivitetsbehov er egentlig å være tålmodig.

 

Husk også å ta mange bilder. Valper vokser fort.

Endret av Jann - Ove
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...