Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Bygge hus helt selv


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvis du har nogenlunde praktisk og logisk sans, så bør det gå greit. Men det kommer til å ta mye av tiden din og det er mye jobb. Mitt beste tips er å kjøpe deg en bok som heter Tømrerteori, det er læreboken som brukes på videregående.

Står bra forklart og masse tegninger og formler som er kjekt å ha.

Lenke til kommentar

Det spørs mye på hvordan du vil gjøre det.

 

Grunnmur osv. er ikke så ille, bare du har nok kunnskap til å få det til rett. Leca-muring går fort og greit, om du skal ha kjeller. Dog, du bør være obs på at det kan være ledninger i bakken om du skal grave til kjeller selv. Enkelte ledninger er dyre å grave av.

 

For et vanlig trehus så er det en fordel å få unnagjort bindingsverket og taket fort, enten sammen med noen som har gjort det før, eller ved leid hjelp, da er det "værste" gjort, og man klarer fint å i eget tempo gjøre unna resten.

 

Her fant jeg en liten oversikt over forskjellige byggemåter; flere av mur-metodene ser relativt greie ut om man skal gjøre det selv, f.eks isorast: http://www.bjone.no/Byggemetoder/Byggemetoder.html

 

Jeg vil bygge murhus av en eller annen form når jeg selv skal bygge meg hus etter jeg er ferdig med utdanningen min. Et passivhus i mur med godt inneklima og lave oppvarmingskostnader frister veldig.

 

Husbygging er gøy! Har vært med på oppussing og påbygging oppgjennom oppveksten, og lært mye. Men vær obs på at skal du gjøre alt selv tar det tid, og det vil være strevsomt spesielt når man er kommet så langt at man halvveis har flyttet inn selv om huset er langt fra ferdig.

 

Du nevner fliselegging på badet; det er noe du fint kan gjøre selv, mye enklere enn mye av grovarbeidet med å få opp et hus. Fliselegging er jo riktig gøy.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...