Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

[Løst]Svart skjerm ved oppstart. Blinker/lyser(avhengig av skjerm) som den er i Standby.


Anbefalte innlegg

Som emnetittelen beskriver, så får eg svart skjerm ved oppstart. Maskinen surrer og går, og den har vært inne til feilsøking hos Komplett, der dem sa at dei ikkje fant noko gale med maskina, som ble i sendt tilbake.

 

 

 

Det er ikkje noko "No Signal" som kommer opp på skjermen. Den bare skifter mellom Analog og Digital en del ganger oppe i venstre hjørne etter oppstart av skjermen, før den går i Standby modus. Har brukt den på mange forskjellige pc'er, der den funker elles.

 

Dette skjedde etter at eg satt inn ny RAM og Grafikk-kort, men har fått bekreftet fra Komplett at det ikkje er noko gale med maskina, dersom den startet fint hos dem.

 

Skjermkortet er ein ASUS ENGTX 260 Core 216. (forskjellige DVI-kabler har forskjellige antall pins, noko som eg ikkje reknar med betyr noko.)

 

Skjermen er ein SyncMaster P2370. Har prøvd Analoge kabler og Digitale kabler, som IKKJE er defekte.

 

 

EDIT: Ser ut til at tastatur og mus og ting som i det heile tatt er koblet til hovedkortet ikkje får strøm/fungerer. Vil da ha utelukket skjermkortet, og vil sei at hovedkortet har tatt kvelden, men da hadde jo ikkje pcen skrudd seg på i det heile tatt? Kan det være CPU'en som forårsaker at tastatur, lydanlegg, mus og diverse ikkje får strøm/respons?

 

EDIT: Legger til film av problemet, slik at det er lettere for folk som vil hjelpe å peke ut feilen. Siden youtube ikke ville la meg legge til egen video av min egen pc(sitter fast på 72,6 MB av 72.6 MB), så henvender eg til en video som gir eit bilde av nøyaktig samme problem som mitt. Dårlig kvalitet forresten.

 

 

 

 

 

 

Takk for all hjelp på førehand.

Endret av Rgr00n
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har prøvd et annet skjermkort, og sendte pcen inn i samme tilstand som den er i no. Den fungerte hos komplett, så at raden er ødelagt her, fungerte hos komplett, og blei ødelagt når den kom hit er vel usannsynleg :p

 

Har sett litt på dette med DualLink kabler og SingleLink kabler. Skjermkortet mitt er utstyrt med ein input/output med den mest avanserte versjonen(DVI-I) elns, DualLink selfølgelin, men kabelen til skjermen har ikkje like mange pinner som det er plass til på den inngangen, men dette har da ikkje forårsaket problemer før?

 

 

Skjønner rett og slett ikkje ka det kan være :p Må være noko med strømutgang eller noko som er forskjellig her enn på Komplett.

Lenke til kommentar
Prøv å forandre "boot order" til hd i BIOS.

Når du skal restarte maskinen, må skjermen være av. Start maskinen og skjermen samtidig.

 

Problemet er jo at eg ikkje kommer meg til BIOS :p Kommer ikkje engang forbi POST

 

Skal eg prøve å starte maskina samtidig som eg starter skjermen? Er ikkje sikker på om eg har gjort nøyaktig det, men har hatt skjermen på før eg starta maskina, starta maskina før eg skrudde på skjermen osv osv. Eg kan gjenta det at skjermen får signal, for det er ikkje noko "No Signal" som dukker opp i motsetning til da eg har kablane plugget ut, den finner bare ikkje oppløsninga eller noko sånt.

 

Skifter mellom Analog og Digital kanskje 5-10 ganger i venstre hjørne før den går i Standby Modus. Pc'en fungerer like heilt.

Lenke til kommentar

Det du beskriver kan meget godt være et problem tilknyttet BIOS. Slik du beskriver problemet, er det meget sannsynlig at BIOSen er defekt.

Prøv følgende metoder:

Sett inn en Windows CD i cd-rommen og restart maskinen. Hvis du ser noe på skjermen, kan det godt mulig være at du må kjøre fixboot for å få liv i systemet. Hvis problemet vedvarer, bør du nullstille jumperen på hovedkortet slik at BIOSen blir tilbakestilt til fabrikkens innstillinger.

Sitat fra Wikipedia: "BIOSens primære oppgave er å forberede maskinvaren slik at annen programvare lagret på ulike media (disketter, harddisk, CDer) kan lastes, kjøres og ta kontroll over datamaskinen. Denne prosessen er kjent som «booting» eller «oppstart»."

Endret av samerk
Lenke til kommentar

Glem alt som ble skrevet av meg som svar i denne tråden.

Det jeg forbundet med blinking var at du ser en blinkende strek på skjermen, men det var nok ikke tilfelle.

Som windows7 skriver, kan det godt dreie seg om skjermkortet. Hvis ikke problemet skyldes skjermkortet, kan det enten være skjermkabelen eller selve skjermen.

Men siden Komplett.no klarte å få liv i systemet, kan det godt mulig være enten en defekt skjerm eller skjermkabel. Nå antar jeg at hverken skjermen eller skjermkabelen var inne til reparasjon sammen med maskinen. Men så sier du at skjermen er testet på andre maskiner og fungerer som den skal...

Nei, mye som ikke stemmer i denne problemstillingen. Jeg gir meg :)

Endret av samerk
Lenke til kommentar

Ja, virker som eit håpløst tilfelle for meg. Skjønner rett og slett ikkje kva problemet kan være, men har tenkt om ikkje så lenge å ta komponentane utav maskina for å starte det på ein benk eller liknande. Da kan eg se om det har med noko kortslutning å gjere.

 

Virker som eit temmelig rart tilfelle. Kan enten være noko som er feil her, har skjedd under transport, eller dovenskap hos Komplett.... :roll:

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Her om dagen skulle jeg sette in ett par nye ram-brikker i PC'en min, og fikk akkurat samme problem merkelig nok.. Så fort jeg gikk tilbake til 4GB isteden for 8, fungerte det feilfritt.. :blink: Viste seg at to av brikkene mine ikke ville jobbe sammen med de to andre jeg hadde, selv om begge parene fungerte fint separat

Endret av Foereaper
Lenke til kommentar
Her om dagen skulle jeg sette in ett par nye ram-brikker i PC'en min, og fikk akkurat samme problem merkelig nok.. Så fort jeg gikk tilbake til 4GB isteden for 8, fungerte det feilfritt.. :blink: Viste seg at to av brikkene mine ikke ville jobbe sammen med de to andre jeg hadde, selv om begge parene fungerte fint separat

 

Dette kunne ha vært tilfellet, siden jeg også byttet rambrikker, men eg bruker bare 2 x2GB av samme merke, så tror ikke det er problemet. Dessuten har eg prøvd RTCLRC(eller ha f*** det heitte :p )

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...