Gå til innhold

Veien til Medisinstudiumtråden


Vaio

Anbefalte innlegg

Uff, jeg håper ikke du ble fornærmet nienna89...

 

Grunnen til at jeg lurte på det er fordi jeg selv har et veldig sterkt ønske om å studere medisin. Men livet går ikke alltid på skinner, og dersom jeg skal studere, vil jeg nok være 25+ før jeg får startet:)

Og da er det jo greit å vite at jeg evt. ikke blir alene som "gammal"... :thumbup:

 

Jeg er 30+ så da er vi tre som er litt eldre enn de i primærvitnemålkvoten :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

KL-vitnemål kreves hvis du:

 

* har gått i R94, men ikke fått utstedt vitnemål, og ønsker generell studiekompetanse på grunnlag av 3-årig videregående skole. Du må da ta fagene du mangler og få skrevet ut KL-vitnemål, der fagene fra R94 konverteres til KL-fag.

* har R94-vitnemål, men ønsker å stryke ett eller flere fag og få disse erstattet med andre fag i KL.

 

http://www.samordnaopptak.no/info/aktuelt/reform94-kunnskapsloftet.html

 

Takk for svar, finkk! Jeg fikk med meg denne setningen, MEN jeg ønsker ikke å erstatte fagene. Dvs. stryke etter eller flere fag MEN ikke få de erstattet med andre fag. Er det noen i skoleverket jeg kan ringe for å få svar på sånt?

 

Det er et visst timekrav du må oppfylle, så man kan jo ikke bare stryke fag uten at man da har flere timer enn fagsammensetningen krever. Men kan jo hende du har tatt fag utover det obligatoriske :)

Jeg strøk noen valgfag på mitt vitnemål, men de måtte likevel erstattes av noe annet for at vitnemålet fortsatt skulle ha stort nok timeomfang.

 

Du må uansett konvertere hvis du skal stryke fag, da det stemmer som nienna sier, at det ikke skrives ut RF94-vitnemål lenger.

 

Er redd eneste måten for deg å stryke fag på er å erstatte dem med nye fra KL.

 

 

Takk for svar, begge to. Hadde en telefonkonferanse med rådgiver på Bjørknes og han anbefalte å søke etter 23/5 regelen siden jeg er så stein gammel. Alternativt må jeg konvertere til KL og sette sammen et nytt vitnemål. Jippi...

Lenke til kommentar

Selv om jeg håper på å komme inn i Norge, så er det ganske mye som frister med utlandet også. Hvordan er skolen i Szczecin? Synes også Praha, Krakow og Poznan virker spennende! Tenker egentlig mest på hvor billig det er, og det å faktisk kunne leve godt med tanke på det økonomiske. Er ikke hvor som helst i verden at du kan dra ut å drikke øl og spise et bedre biffmåltid for 80 kroner, i alle fall ikke i Norge! :tease:

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg trenger litt hjelp :)

 

Jeg satser på å komme inn på medisin ved UiO studieråret 12/13. I utgangspunktet tar jeg sikte på å starte i vårkullet.

 

Jeg har forbedret karakterer i en periode og vil forhåpentligvis bli ferdig med det til sommeren.

 

Jeg har regnet litt på snitt osv, men trenger noen til å gå over resonnementet mitt :)

 

- Jeg har Biologi 1 og 2, Kjemi 1 og 2, Matematikk S1 og S2, samt Fysikk 1 hvilket gir 0,5*7=3,5 realfagspoeng.

 

- Jeg tar en årsenhet med realfag ved universitetet til høsten som vil gi meg 60 studiepoeng og følgende ytterligere 2 poeng å søke med.

 

- Jeg er født i 89 (konvertert vitnemål til kunnskapsløftet), og vil altså ha 2*4=8 alderspoeng ved søk på studieåret 12/13.

 

Poenggrensen ved UiO for Vår 2010 var 67 poeng. Sagt at det skulle være det samme når jeg søker i 12/13, vil jeg måtte ha følgende snitt for å komme inn: (67-3,5-2-8)/10= 5,35.

 

Stemmer resonnementet mitt?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

I fjor gikk poenggrensen litt ned i forhold til 2009. Jeg tror opptak i år kommer til å holde seg på nivå 2010 og maksimalt nivå 2009.

 

Dvs at ein må ha ca 56.9 studiepoeng for å komme inn i Bergen i år også; passa meg ypperleg :D Kvifor trur du forresten at poenggrensene ikkje kjem til å stige?

Lenke til kommentar

Tipper i grunnen bare, men kan tenke meg at den til dels negative mediedekningen får de med høye karakterer til å tenke seg om både én og to ganger før de velger medisin.

 

Ja, det er sant; måten medisinstudia blir framstilt i media får medisinstudentar til å verke som masse små Albert Einsteinarar med topp karakter i alle fag :(

Lenke til kommentar

Hei alle håpefulle :)

 

Jeg har søkt opptak i Bergen høsten 2011 til Medisinstudiet. Har fra før av gått 1 året medisin i Ungarn, men trivdes ikke der. Det var veeeeldig hardt og for langt borte fra nære og kjære. Har alikevell ikke gitt opp håpet om å bli lege, og året i Budapest har satt sitt spor. Men det blir nok godt å få begynne igjen :)

Flere her som har søkt seg inn på medisin i Bergen til høsten? :)

 

Dersom jeg ikke kommer inn nå til høsten, har jeg lyst å ha en plan B.. Lurer derfor på å søke ernæringsstudiet. Har hørt at det er mulighet for overflytting fordi fagene er veldig like det første året på medisin og ernæring. Noen som vet mer om dette?

 

Litt rotete innlegg, men håper dere ser hva jeg kunne tenkt meg svar på :)

Lenke til kommentar

Jeg har også søkt Bergen! Jeg satser på at poenggrensene ikke går så mye opp i hvert fall... Min poengsum kommer nok til å krype litt nedover i løpet av russetiden og de påfølgende eksamensukene :ermm:

 

Endelige grensen i Bergen i fjor var bare 56.5 poeng, eller 5.25 i snitt med alle realfagspoengene. Det er vel egentlig gankse lavt i forhold til tidligere år?

Lenke til kommentar

Birthe: hvorfor sløse bort 3 år med studier bare for å drikke seg full og lage liv? Mener at fadderperioden kan være en tid hvor man VIRKELIG kan ta den helt ut, for da kan man jo feire at man har kommet inn på medisin uten frykt for å ødelegge noe særlig! :roll:

 

Jeg for min del kommer til å ta det ganske rolig i russetiden. Skal selvsagt ta meg noen drammer et par kvelder, men absolutt ikke sånn at det skal ødelegge tre år med viktig skolegang...

 

Sikker på at det "bare" var på 56,5? Mener jeg har lest 56,9. I så fall er det ganske lavt, ja :)

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...