Gå til innhold

Linux Mint 8 Helena er lansert


Gjest Slettet+3124

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+3124

Den absolutte beste distroen (mener mange) har blitt lansert i ny utgave. Linux Mint er basert på Ubuntu, og da er Mint 8 Helena basert på Ubuntu 9.10 plattformen. Forskjellen i fra Ubuntu er at Linux Mint har et friskere utsende og har alt av drivere (bilde, lyd, flash, audio kodekser, nettverkskort drivere m.v) installert i fra bunn av.

 

Så har trenger du ikke installere noe som helst selv, alt ligger der, og alt virker rett utav boksen! :) Så her snakker vi "plug'n'play" bokstavelig..

 

Et lite screenshot:

 

helena-fresh.png

 

 

Linux Mint 8 nedlasting finner du her.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+3124

Jeg lagde denne tråden i live cd'en til Mint. Og selv i den så virker alt slik som det skal ut av cd'en bare.. Grusomt enkelt dette altså! :D Screenshotet av skrivebordet rettferdiggjør ikke Mint reelt i bruk på maskina! Det er mye penere i virkeligheten enn i et bildeformat. :)

Lenke til kommentar

etter og hatt brukt linux mint gloria som har fungert knirkefritt på min lapptopp i lengre tid, gledet jeg meg til en oppgradering, men desverre ble den en liten nedtur, tastaturet fungerte ikke heller ikke musen, et lite tips test litt først før installering, her trur jeg det kommer en fiks, ellers har jeg bare posetive erfaringer med mint..... :roll:

Lenke til kommentar
Nå virker vel alt fra Ubuntu også?

 

Det eneste med Ubuntu er at du får beskjed om å laste ned sun java, gstreamer og flash.

 

Men det er jo bare å trykke Ja...........

Man slipper å vite navnet på det man må laste ned. I tillegg ligger ikke programvare for krypterte DVD-er i pakkebrønnene. Om man ønsker å bruke en del av disse funksjonene fra Live-CD spiller man også å laste ned dette hver gang man booter opp en Live-CD.

Lenke til kommentar
Jeg mener at dette må være det beste alternativet om man ønsker å bytte i fra Windows, og at man ikke ønsker noe som helst knoting.. :) da alt viker rett i fra cd'en!

Fullstendig enig, mangler bare en DVD-utgave med skjermkort-drivere installert som standard (ikke det at det er vanskelig slik det er lagt opp) ... da hadde jeg nok klart meg med å kun laste ned oppdateringer :)

Lenke til kommentar

ser bra ut,nesten så man får lyst å teste,og grønnt i tillegg,bestandig et plus :)

 

i jevnførelse så har jeg brukt open suse mest,og allt funker ju etter hvert.

de (suse) har ju sine pakkebrønner,men for mye annet som multimedia må man tråle igenom packman og dylikt for å få brukt/sett allt av det man ønsker.

 

så takk for tipset :thumbup:

Endret av jaxawier
Lenke til kommentar

Jeg holdt nesten på å installere før jeg kom på at jeg ikke hadde lastet ned 64-bit. Noen som vet når den kommer?

 

Forøvrig er jeg enig med det flere av posterne i bloggen har skrevet, distroer burde virkelig begynne å prioritere 64-bit nå. 32-bits-dagene er snart omme.

Endret av Xecuter
Lenke til kommentar

Utgjør nada forskjell med 32 eller 64 i Linux med mindre du gjør noe som spiser SERIØST med minne slik at du trenger 3GB+

 

Merker ingen forskjell på en Lenovo X200 her med Core 2 Duo P8400 CPU og 4GB minne når jeg bytter mellom 32 bit og 64 bit Ubuntu.

 

Linux bruker ikke minne på samme måte som Windows gjør. :)

 

Ellers så er Mint absolutt å anbefale. Mitt valg som OS når jeg setter opp maskiner til slekt og venner. Vesentlig mindre problemer å drifte dette for folk enn Windows XP / Vista.

 

-KJ

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...