Gå til innhold

Hjelp til anbefalling av skjermkort!


Pc96

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har en slik pc:http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c00046711.pdf

Jeg skal ha ett nytt skjermkort til den, jeg får hjelp til å sette det inn i pc-en, men da må jeg vite hvilket skjermkort jeg skal kjøpe.

Noen som kan finne et skjermkort som passer til pc-en jeg linker til ovenfor?

Vet ikke hva som passer, størrelse, tilkoblinger og sånt, det må jo passe også.

Er litt nybegynner på dette området da, men skjermkortet skal ha maks 1024 mb, og koste fra 2500 kroner og nedover.

 

Noen som kan hjelpe meg??

 

Tusen takk på forhånd!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Maskinen din begynner å dra ganske godt på årene... Hovedkortet i den har kun AGP-port for tilkobling av skjermkort, og dette setter ganske store begrensninger for hva som er å få tak i siden denne standarden begynner å bli ganske utdatert. Eneste jeg finner i prisguiden som er sånn nogenlunde er Radeon HD3850: http://old.prisguide.no/product.php?produc...0&cat_id=30

 

Du vil nok merke en ganske grei økning i ytelsen, men med tanke på hvor gammel resten av innmaten i PCen din begynner å bli så kan du nok ikke forvente all verdens. Var jeg deg ville jeg begynt å tenke på å kjøpe ny maskin...

Lenke til kommentar

Hva snakker du om nå? Minnemengde på grafikkontroller?

Ikke la deg lure til å tro at 512>256 no matter what. Du kan stort sett overse minnemengden fullstendig når det kommer til anskaffelse av skjermkort, det er helt andre ting som spiller en rolle.

 

Maskinen din er seks år gammel. Synes du virkelig det er urimelig at en maskin drar på årene i den alderen?

Hva bruker du den til?

Lenke til kommentar

For å si det slik: en kamerat av meg hadde en tilsvarende maskin som jeg hjalp ham å bytte skjermkort i for 5 år siden (hadde fra før tilsvarende CPU og skjermkort som det du har, og slet med å kjøre CS 1.6 i akseptabel FPS). Mener han kvittet seg med den året etter.

 

Jeg trodde alvorlig talt det var en spøk da jeg leste "AGP". Denne standarden døde ut for mange år siden, og det er bare såvidt det er å få kjøpt noe som helst i butikkene lenger. Om du oppgraderer skjermkortet vil mangel på RAM bli neste flaskehals (det er faktisk merkverdig at du orker å kjøre San Andreas og CS 1.6 med 256MB RAM, med mindre du allerede har oppgradert dette). Har du først byttet ut skjermkort og RAM, er sjansen stor for at strømforsyningen din også sliter med å levere nok strøm. Ønsker du å spille spill som er nyere enn ca 2005, duger rett og slett ikke maskinen din, selv etter utskiftning av skjermkort og RAM.

 

Har du ingen andre preferanser til PC-bruk enn de opplistede, og du faktisk ikke opplever hakking i San Andreas (noe jeg isåfall finner merkelig siden 256 er oppgitt minimumskrav for spillet), klarer du deg kanskje med å bytte ut skjermkort dersom strømforsyningen takler det. Imidlertid kan jeg ikke forestille meg at en slik maskin kan bidra med noen estetisk spillopplevelse i spill som er mer krevende enn minesveiper og pacman.

 

Imidlertid har jeg selv sittet med Windows XP på en maskin med 256MB RAM (før den ble moden for søppeldyngen i 2004-05), og jeg må si at selv det å surfe med Firefox var et ork på så lite minne. Nå får du riktignok 1GB DDR-RAM for rundt 250 kr, men jeg ville likevel ha vurdert sterkt en ny PC. I den grad investeringen skremmer deg, må du huske på at det finnes sikkert mye interessant på bruktmarkedet også, som ikke trenger koste skjorta og som kan tilby en viss grad av ytelse i noe nyere spill (og ikke minst de spillene du allerede spiller).

 

edit: fant et eksempel her: http://www.hardware.no/bruktmarked/annonse/11320

Mangler bare strømforsyning så har du en maskin som er mye bedre enn den du har i dag, og faktisk burde tåle alt av spill som finnes per i dag.

Denne var heller ikke dum: http://www.hardware.no/bruktmarked/annonse/10557

Kurant: http://www.hardware.no/bruktmarked/annonse/11220

 

Du har mange valg, og du vil garantert ikke angre på å bytte ut den gamle skraphaugen. Det aller meste på markedet i dag gruser det du har fra før på alle punkter.

Endret av srbz
Lenke til kommentar

Gta san andreas har jeg ikke problem med å spille, men litt hakking er det ikke fritt for.

Datamaskinen er ikke noe utbyttet på og ikke skrudd på eller noe.

Blir nok å satse på en ny snart ja, får holde meg til den bærbare en stund til da, når det gjelder spilling.

Lenke til kommentar

Forumet datt ut idet jeg skulle poste svar.

 

Jeg vil repetere den første linken jeg fant: http://www.hardware.no/bruktmarked/annonse/11320

Jeg vil driste meg til å si at det er blandt de beste brukt-dealene jeg har funnet. Legg til en 550W PSU til rundt 600kr kanskje, og du har en PC som er mer enn tilstrekkelig til å spille det meste du trenger å kunne spille i dag. Og du har bare såvidt sprengt budsjettet ditt for det du i utgangspunktet var villig til å legge i skjermkort.

Endret av srbz
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...