Gå til innhold

Hva er så dårlig med Windows Mobile?


Anbefalte innlegg

Jeg sitter å tenker på om jeg skal kjøpe HTC HD2 eller Nokia N900, har nå en Nokia E65 og har ikke brukt noen mer avanserte operativsystemer enn S60 over lengre tid.

 

Har lest mye om både HD2 og N900, synes HD2 virker som en mye lekrere telefon, men jeg hører så ekstremt mye stygt om det faktumet at HD2 kjører Windows Mobile, men hva er så dårlig med det da?

I reviews av telefonen blir det pekt ut at det er negativt med WM, uten at det sies noe mer om hvorfor.

Hvordan er det, i praktisk bruk negativt at den har Windows Mobile i stedet for f.eks. Android?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har brukt mye rart, og uttaler meg på ett mer erfaringsbasert nivå når jeg sier det jeg nå sier. Om noen er uenige så får det være deres greie.

 

Windows Phone (tidligere Windows Mobile, nå strengt tatt bare Windows Phone) får mye pes for å være lite "up to date" når det kommer til brukervennlighet (kontra mer idiotsikre løsninger sånn som iPhone), og mange trodde det skulle være flere nyheter i WM 6.5 enn det faktisk var.

 

Men nå kjører engang HD2 WM 6.5, men pent ikledd eget TouchFlo(eller sense som de kaller det, men jeg mener det er Hero som kjører Sense, og at HD2 har det de tidligere har kalt Flo), og det fungerer som bare juling. Du hilser nesten aldri på Windows i seg selv, da HTC har kledd opp alt fra kalenderen til innstillinger i egen stil. Så ta det fra en som hopper fra HTC Hero/Sony Ericsson Satio/Nokia N97/Sony Ericsson X1: På HD2 føles WM nesten som ett nytt OS, og er årets mobil for meg! Sprek hardware og kapasitiv skjerm (ala iPhone/Hero/Magic) gjør hele greia råbra og verdt å sjekke ut. OK, jeg digger Android og hele den gode greia Google har gående der, men jeg foretrekker gigaskjermen til HD2 når det kommer til stykket. Hero føltes like gammel som min Qtek 9100 veeeeldig plutselig...

 

Jeg jobber i butikk som selger, og får ganske raskt ett inntrykk av hva folk syns om mobilen jeg bruker: HD2 er en vinner hos de litt mer teknofile, skjermen slår pusten fra alle!

 

 

Til slutt vil jeg bare si at N900 virker interessang nok den, og med tydelige fordeler på blant annet kamera og tastatur. Men Nokia selv sender så rare signaler til oss i butikk rundt den modellen, at jeg tror de i grunn vil selge den som ett surfebrett og ikke en mobiltelefon(?). Fra mine stunder med N900 virker den kul som fy, om enn litt merkelig til å begynne med. Deilig med fysisk QWERTY-tastatur, ikke fullt så deilig med en tykk klump (HD2 er TYNN!).

Lenke til kommentar

Min første erfaring med Windows Mobile var med versjon 5.0? på en Compaq/HP Ipaq PDA. Det fungerte greit til sitt bruk og som PDA-OS var eldre versjoner av WM svært bra. Etterhvert som PDA og mobiler fikk mer og mer sammenfallende funksjoner og smeltet sammen så har WM forsøkt å holde følge ved å, mer eller mindre vellykket, klaske på mobil-funksjonalitet i det som etterhvert har blitt et gammelt operativsystem. Det er en uheldig måte å bygge et mobil-OS på og de første forsøkene er ganske tragiske saker.

 

Mitt neste møte med Windows Mobile var på den, synes jeg, lekre HTC Touch Diamond. Problemet med Diamond var at OSet og programvaren var for mye for telefonens begrensede CPU og minne. Selv om man var flink til å holde minnebruken nede og avslutte applikasjoner som ikke var nødvendige å kjøre hele tiden så var det fortsatt en meget treg opplevelse.

 

Så kom Sony Ericsson Xperia X1 med raskere CPU, mer minne, hardware-tastatur, høyoppløselig skjerm osv. Det ble, mener jeg, svært vellykket og jeg var trofast X1 bruker fra den først kom ut høsten 08 til høsten i år da jeg byttet til HTC Hero. Et helt år med samme mobil er for meg lenge ;) Nyprisen skremte meg heller ikke, enda jeg betalte hele 6400,- for den, med gode rabatter. Fullpris var 7350,-'(!!)

Overgangen fra iPhone til X1 føltes som en enorm befrielse! Ingen mer iTunes (som er forferdelig treigt på synkronisering og som krasjet RAID-arrayet på jobb-PCen) og ingen begrensninger i programvare eller multitasking, osv. Med SPB Mobile Shell som UI er den meget rask og bra i bruk og lenge sverget jeg på at jeg ikke kom til å bruke noe annet OS enn Windows Mobile. En periode i fjor hadde jeg en Google Developer Phone 1 med Android men noen uker var nok, jeg gikk tilbake til X1. I tillegg har jeg erfaring med iPhone, A200 fra SS og S60 fra Nokia og sammenlignet med det overnevnte valgte jeg WM uten å trenge betenkningstid.

 

Derimot har Android blitt mye bedre siden jeg hadde ADP1. Hero er en flott telefon på alle måter og et godt eksempel på hvor bra Android har blitt på kort tid. WM havnet litt i bakleksa for meg og jeg så fram til Xperia X10 med Android som kommer i februar? Men det var før helga. Jeg har en kompis (RMNZR her på forumet) som driver en elektrobutikk i Tromsø og han er min "pusher" på mobiler. En runde på byen i helga starta med at jeg plukka han opp hjemme og i en mørk bil dro han fram en HTC HD2. En SVÆR (dette kan ikke understrekes nok, den er ENORM) skjerm, lyssterk og med klare farger var en skikkelig wow-opplevelse. I tillegg har den kapasitiv skjerm (som Hero og iPhone) og med Snapdragon så flyter alt helt strøkent og den framstår som meget lekker. Så lekker at jeg etter å ha prøvd den en stund og diskutert litt fram og tilbake prøvde å få tak i en. Først fra RMNZR, som naturligvis ikke hadde flere på lager, deretter møtte jeg min kontakt i Network Norway på byen og han hadde heller ikke flere HD2 tilgjengelig. Irriterende!

 

Det jeg liker best er friheten, det virker som ingenting er umulig, det finnes programvare for _alt_! Windows Phone Marketplace er triste saker og pr idag på HD2 fant vi bare 9(!!) applikasjoner. Handango In Hand er en tilsvarende løsning og den er om mulig enda mer tragisk. Så om man sammenligner "appstores" så vinner Android Market, iPhone Appstore og Nokia OVI store med god margin. Men det betyr ikke at det er færre applikasjoner til WM, langt ifra! Jeg har hittil til gode å ikke finne programvare eller spill jeg har hatt lyst på, det er utrolig mye der ute, det er bare ikke samlet i en "butikk" på enheten.

 

Eksempel: Sony Ericsson lager klokker med OLED-display som viser navn på den som ringer inn og lar deg skru av ringelyden ved å trykke på en knapp, og noen få funksjoner til. Disse markedsføres som kompatible med SE dumbphones så overraskelsen var stor da jeg fant to-tre forskjellige programvarer til WM som er laget for klokkene og som er langt mer avansert enn SEs egne løsninger. Nå scroller hele tekstmeldinger over displayet, det støtter flere linjer med tekst og mye mer.

 

På en telefon med HD2s imponerende hardware så er det heller ikke tregt på noen måte. Og HTC har gått langt for å få pakket bort Windows Mobiles dypere menyer og innstillinger der man trenger en stylus for å treffe små rullegardinmenyer og checkboxes. Jeg og RMNZR letet etter noen småmenyer for å teste hvordan det fungerer uten stylus (det er ikke mulig med kapasitiv skjerm) men fant ikke noe som var avskrekkende. Alt er raskt, fint og fingervennlig. Windows Phone (Windows Mobile navnet er faset ut) 6,5 er en bra forbedring og jeg håper og tror at Windows Phone 7.0 blir et svært bra OS.

 

Microsoft har også en tjeneste som heter MyPhone som automatisk syncer telefonbok, SMS'er og mer til en onlinetjeneste der du kan logge inn og se samtalelogg, meldinger med mer. Det samme gjør Android via Gmail.

 

Så hva er dårlig med Windows Mobile? Ingenting! Hvis du er i markedet for en smarttelefon så kan jeg trygt anbefale en HD2.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...