Gå til innhold

Beste Windows versjon?


Anbefalte innlegg

Hvilken versjon synes du er best?

 

Windows 98SE, Windows 2000 eller Windows XP.

 

 

Windows 98SE er jo raskest og har DOS støtte, men er gammel og mangler funksjoner og støtte for noen nye spill og programmer.

 

Windows XP skal riktignok være 50% tregere en Win2k

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Win2k og WinXP er dønn stabile og det er disse jeg bruker.. Nettopp formatert og lagt inn Win2k, men brukt Xp før det.. Den Windows versjonen jeg har hatt desidert mest plunder med er WinME.. Verste dritten som M$ har lagd!!

Men jeg må nesten utvide til Linux ganske snart.... Bare jeg får i gang en PC til :woot:

Lenke til kommentar

Windows XP skal riktignok være 50% tregere en Win2k

 

Hmm, hvordan kan dette ha seg? ikke bare er xp raskere til å boote, men den er også optimalisert for å yte mer, noe jeg merket kraftig den perioden jeg kjørte win2k, fikk 1500poeng mindre i 3dmark 01se, vet ikke helt hvordan det har gått til, men så er ikke maskinen min noen win2k fanatiker heller.

Lenke til kommentar
Hvilken versjon synes du er best?

 

Windows 98SE, Windows 2000 eller Windows XP.

 

 

Windows 98SE er jo raskest og har DOS støtte, men er gammel og mangler funksjoner og støtte for noen nye spill og programmer.

 

Windows XP skal riktignok være 50% tregere en Win2k

 

Skikkelig seriøs tråd dette her :)

 

At 98SE er raskest er jo litt feil å si da. At den krever mindre av maskinen det kan vi enes om, men på nyere hardware med nok minne er det ikke noe å tjene på å kjøre 98 fremfor XP, snarere tvert i mot.

 

Personlig liker jeg best 2K pga mindre styr i forbindelse med aktivering etc. Men jeg bruker XP alikevel, ikke spør hvorfor :)

 

edit: pølsefingre :)

 

Andy

Lenke til kommentar

Hvilken Windows utgave som er best kommer nok helt ann på bruksområde man skal bruke dette til og hva slags maskin en ønsker å installere OSet på.

 

Av Win9x serien er Windows 98 SE uten tvil det beste alternativet .

Fordeler:Relativt små maskinkrav og takler mye eldre programmer og spill samt har skikkelig dos støtte

Ulemper:Ikke særlig stabilt i lengden, utdatert i støtte på nyere hw og sw.

 

___________________________________________________________

Av Windows 2000 pro og Windows XP pro kommer den store krangelen om hva som faktisk er best. Mitt svar, går kun utfra MIN egen erfaring og mening og ikke annet.

 

Stabilitet:

Av Win 2k og XP har jeg erfart Win 2k som det mest stabile. :grumpy:

 

Sikkerhet:

Vet ikke helt hva som er det sikreste av disse, men XP har et noe nyere filsystem ? - NTFS 5.1 ? :shrug:

 

Utseende:

XP har mer muligheter for themes og et ordinært utseende, tross for at det finnes programmer som Windowblinds og liknende som gir muligheter for dette også på 2000.

 

Konklusjon:

Av dagens mest aktuelle Windows versjoner (2k og xp) er det kun disse jeg ville vurdert installert på en pc av nyere dags dato. Win9x kan du bare glemme å tenke på. - Ikke noe å ha på. Hva som er best av Windows 2000 og XP er vanskelig å si. Kommer helt ann på den enkeltes erfaring, synpunkter og meninger. Jeg mener 2000 er best og mest stabilt av disse grunnet mine erfaringer rundt dette, samt at jeg ikke bryr meg om et Toys''R'us utseende. Har du mulighet prøv begge versjoner grundig ved tvil før du tar ditt endelige valg av OS på din maskin.

 

:woot:

Lenke til kommentar

Det er vel ikke tvil om hvilken Windows-versjon som er best. Win2003 Server er den suverene vinneren!

 

Installerte den på laptop'en, med en viss skepsis siden det tross alt er et ServerOS, men har ikke angret et sekund! Kjørte XP på laptop'en tidligere. Maskina er nå blitt raskere, mer stabil, og generelt snillere å ha med og gjøre.

Lenke til kommentar

Windows 2003 Server, er det noe å ha på en desktop PC? Tar den alle vanlige programmer/spill/drivere?

 

Ellers foretrekker jeg Windows 2000. Stabil som en hest. Windows XP krever mye maskin og det er litt for brukervennlig, synes jeg. I tillegg slipper du det der aktiveringsgreiene.

Lenke til kommentar
Ingenting slår Win 3.11 på stabilitet  :lol:

 

Den var god :) Husker gamlemaskinen min med 3.11, det var ikke få ganger jeg mistet arbeid etc. Noen ganger klarte tilogmed windows å lagre kun 1/2 word dokumenter, slik at de ble uleselige etter evnt krasj. Smart å lage hyppige backuper i de dager :) noe jeg forøvrig fremdeles gjør....

 

Ellers vil jeg si at Windows XP er meget bra og stabilt, men det har også w2k blitt med x-antall oppdateringer. Litt avhengig av system vil jeg tro at en av disse er best/mest stabil. Jeg tror heller ikke win9x har rare sjansen på hastighet, med mindre man sitter på en gammel datamaskin.

Lenke til kommentar

Win2000 Pro er nok mindre krevende for maskinvaren enn XP Pro.

 

Det er nok noen interne forskjeller i W2K en i XP. De erfaringene jeg har hatt med disse, så virker det som om algoritmene for minnehåndtering og tråd/prosessbehandling har blitt endret. Hvis MS har gjort det så er det sikkert en bra strategi bak, men som desverre ikke passer mitt bruksmønster.

 

Personlig så mener jeg at XP hakker (og ikke på grunn av for lite CPU, men av andre årsaker) litt mer uten at jeg kan gi en god forklaring på det.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...