Gå til innhold

[Strøm] Har nettleien gått opp i det siste eller lite vits å spare på strømmen?


MysticoN

Anbefalte innlegg

fikk strømregning i dag og har gått inn for å spare strøm den siste perioden, men fikk meg et lite sjokk når jeg så regningen.

 

 

 

 

Kraft: 353,61

 

Nettleie: 863,40

 

 

 

 

synest dette var litt vel mye, men har nettleie prisen steget i det siste eller er det bare jeg som husker litt dårlig med tanke på hvor mye nettleie jeg betalte før?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Med fare for å virke frekk må jeg si jeg fikk meg en latter når jeg så de tallene der. En så lav strømregning har jeg aldri sett. Når det er sagt har du veldig lite å hente på å senke forbruket ditt, du har omtrent ingenting å ta av.

Nettleien har så vidt jeg vet ikke steget i det siste (siden forrige kvartal).

Lenke til kommentar

Men så er også strøm svært billig for tiden pga. finanskrisen bl.a. Nettleien er veldig høy ja, sjekk om det lønner seg å skifte strømleverandør.

 

Miljømessig burde det ikke vært noen nettleie i det hele tatt, men heller dyrere å forbruke. I ditt tilfelle ville regningen bare blitt 30% høyere selv om du hadde brukt dobbelt så mye strøm...

Lenke til kommentar

Ser rett ut det der. Det er vanlig at nettleie er høyere enn hva du faktisk betaler for strømmen, ser du litt grovt på det betaler du 70øre/kwh pga. du må ta med den variable delen av nettleia.

 

Den variable delen av din regning er: (310+350+128)=788kr

Mens den faste delen er på: (30+278+107) = 415kr

 

Min konklusjon er at det er pent lite vits i å spare strøm da fastdelen er såpass høy. Sparer du inn 10% til (noe som skal mye til) har du spart hele ~80kr. Da er det bedre å ta 20-30 min overtid på jobb.

Lenke til kommentar

Glemte å ta med forbruksavgiften hos meg.

 

Anyway: Du har et så høy fastledd at fastprisen målt pr kWh blir urimelig høy.

 

Per kWh brukt betaler du ca 26,5 øre i fast nettleie og 33,6 i variabel nettleie, itilllegg til 29,7 på for det som faktisk er kraften.

 

En annen grunn til at forholdet mellom kraft og nettleie blir veldig skjevt her, er fordi du har betalt nettleie for to måneder mens kraften er for halvannen måned.

 

Likevel så betaler du i realiteten dobbelt så mye for nettleien som du gjør for kraften.

 

En prismodell som posten burde benytte seg av. Hvis en nettbutikken tok 500 kr for varene, så kunne jo Posten ta 1000 kr for frakten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...