Gå til innhold

Sykepleier/ helsesøster, yrket


Mariss

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

For å komme inn på sykepleierstudie (det er, i motsetning til hva Delloptimist gir uttrykk for, ikke bare en høgskole, men ekstremt mange) trenger du generell studiekompetanse, ingen andre fagkrav. Så lenge du er villig til å flytte på deg, for eksempel til Mo i Rana eller Finnmark, kommer du inn uansett karakterer (så lenge du står).

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Du trenger ikke være særlig god i matte, men som kjent er det jo da en eksamen i medikamenthåndtering på første året hvor hundre prosent må være riktig for at du skal kunne gå videre. Dette betyr at slurvefeil, manglende streker under svaret og slike kjipe ting kan gjøre at du ikke får bestått (men slapp av, det er tre forsøk pr skole). Matten er veldig enkel, men å være helt blank gjør at du bare må regne enda mere på oppgavene man får.

 

Noen plasser er det ganske høye krav, andre plasser ikke. Men skal du bli sykepleier anbefaler jeg at du likevel ikke ligger på latsiden. Anatomien er fryktelig hard, og du gjør deg selv en stor tjeneste om du drar på deg gode arbeidsvaner fra VGS. Hvis du vurderer å bli helsesøster er det egne karakterkrav etter sykepleierutdanningen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...