Gå til innhold

Portrettobjektiv til 40D


Anbefalte innlegg

Jeg er på jakt etter et godt portrettobjektiv til Canon 40D. Jeg vil bare først få avklart følgende. Siden dette kameraet støtter både EF og EF-S objektiver, er det da ikke best å gå for et EF objektiv da mitt neste kamera mest sannsynlig er noe som er bedre enn 40D, og sjangsen for at det da bruker EF er større enn EF-S? Er det en feil antakelse å ta?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De fleste aktuelle portrettobjektivene er vel EF, de eneste jeg kan tenke på som er EF-S er 60mm macro (f/2,8 fra Canon og f/2.0 fra Tamron) og Sigma 50-150 (denne har EF-fatning, men passer ikke til fullformat likevel) , så hvis du har konkrete planer om å oppgradere til fullformat, ville jeg unngått de to. En annen ting er at f.eks 7D er et "bedre" kamera enn 40D, men det støtter like fullt EF-S.. Så du kan nok oppgradere og fortsatt bruke EF-S-objektiver.

 

 

Et annet spørsmål er brennvidden. Det er ikke de samme objektivene som er egnet til portrett på crop som på fullformat. Selv har jeg brukt Canon 85mm f/1,8 og synes den er bra til headshots på crop, men det vil få et annet bruksområde på fullformat. Min personlige oppfatning er at du bør gå for det objektivet som passer best nå med mindre du har en klar plan om å bytte i løpet av kort tid.

Endret av the_last_nick_left
Lenke til kommentar

EF 85mm f/1.8 er veldig godt til overkropps- og hodeportretter. Ønskes mer av motivet (eventuelt mer av omgivelsene) vil det kreves temmelig lang arbeidsavstand på ditt 40D. Da kan Canon EF eller Sigma 50mm f/1.4 være mer egnede alternativ.

 

Til og med Canon EF 35mm f/2 kan være et godt alternativ hvis helportretter (med litt omgivelser) er noe som ønskes.

Endret av Andreasfe
Lenke til kommentar

Hei, takk for god respons. Jeg vil bruke litt tid på å finne ut hva som er det jeg trenger. Fra før har jeg Sigma 10-20mm F3,5-5,6 , Sigma 18-50 F2,8 og Sigma 70-200 F2,8 så jeg hadde tenkt meg noe et sted mellom 50-85mm for å ta spesielt portretter av ansikt og overkropp, og gjerne et som hadde større lysåpning enn 2,8 slik at det var lettere å få diffus bakgrunn. Om det er god til makro i tillegg, så er det en bonus, ikke et must.

Lenke til kommentar
Gjest member-101642

Canon EF 50mm f/1.4 USM og Canon EF 85mm f/1.8 USM er begge to gode objektiver for portrettfotografering. Hvilket som er best egnet kommer egentlig veldig an på situasjonen. Jeg foretrekker 85mm så lenge jeg har nok plass bak meg. Hvis det ikke er tilfelle, bruker jeg 50mm. 85mm fremstår som skarpere, har finere bokeh og farger. I hvert fall i mine øyne.

Endret av member-101642
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...