Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Opera vs IE?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

Gidder ikke begynne og bruke tid på og tweake den (liker den ikke)

Bruker IKKE IE jeg men den er raskere og bedre en Opera ..  

(Bruker ingen av de)

 

Hvordan kan du vite at IE er bedre enn Opera når du strengt tatt ikke har brukt Opera?

 

Du får ikke noe inntrykk av hvordan Opera er ved å installere programmet, åpne 4 websider og si "æsj dette var nytt og ekkelt. Opera sugde" før du avinstaller den.

 

Før du uttaler deg om Opera bør du bruke den i 1 måned (og da skal du *kun* bruke Opera i den perioden). Da begynner du å få et reellt grunnlag for å si hva som er bra og dårlig med den.

 

Du får da et intrykk av hvordan den er når du browser litt med den da.

 

Feil med Opera.

 

1. Den har mye unyttige funksjoner ,skal bare ha en browser jeg.

(ja det kan tweakes men ikke alle gidder og kaste bort tid på det)

 

2. Den er treg.

(og den er faktisk det test mot andre selv)

 

3. Den virker ikke på alle netsider

(ja jeg vet at de ikke følger standarden men jeg skriver dem IKKE om)

 

4. Den ser grusom ut (har mye vinduer og ekkle farge)

(det kan og tweakes men jeg kaster ikke bort tid på det)

 

5. Den bruker mye minne

(IEXPLORE.EXE 2224k og Opera 22936k (Phoenix 16600k))

 

Ja vi bør støtte Norske prudukter men det får da være måte på

hvilke multikvasifunksons programm man skal bruke .

Lenke til kommentar
er det bare akkurat det samme som IE, bare styggere, mer knotete, viser sidene feil og generelt mer tungvint å jobbe med, tenker folk bare "why bother?" og avinstallerer det.

Pøh.

 

Mer tungvind? HAH! Finnes ikke bedre brukergrensesnitt jo.

 

:grumpy:

 

Hva er det med deg og Opera , jobber du dær ?

 

:D

Lenke til kommentar
hva, skal man lide seg gjennom surfing i en måned? hvis opera er så fantastisk bra som dere vil ha det til, bør det POPPE! opp i trynet på deg første gangen du starter programmet, sånn at man tenker "WOW! denne browseren er den tøffeste EVER!!". .

 

Min mening er at med en gang du starter Opera så er den ca like god som IE, men ja du må bruke den en liten stund før du faktisk blir vandt til mouse gestures osv.

 

At du må bruke et program en stund før det viser sin fulle og hele styrke gjelder ikke bare Opera, men de fleste litt mer avanserte program.

 

f.eks første gang du åpner Fasttracker eller kanskje 3D Studio så får du ikke noen "wow dette var knallbra" følelse. Begge programmene fremstår som noe rotete og uforståelig tull. Du klarer å lage tøffere musikk i eJay og bedre bilder i MS Paint den første tiden, men når du har lært og mestre Fasttracker og 3D Studio så er de så utrolig mye bedre.

Lenke til kommentar
1. Den har mye unyttige funksjoner ,skal bare ha en browser jeg.

(ja det kan tweakes men ikke alle gidder og kaste bort tid på det)

 

Klart funksjonene er unyttige når du ikke engang har tatt deg tid til å venne deg til dem.

 

2. Den er treg.  

(og den er faktisk det test mot andre selv)

 

Testa litt og det avhenger av sidene. Opera tar også mye igjen på at den er mer effektiv. Rendring av selve sidene er ikke alt.

 

3. Den virker ikke på alle netsider

 

Sant og det er litt synd. Heldivis finnes det milliarder av websider så man har alltid et alternativ :)

 

4. Den ser grusom ut (har mye vinduer og ekkle farge)

 

Din mening, helt ok det.

 

5. Den bruker mye minne  

(IEXPLORE.EXE 2224k og Opera 22936k (Phoenix 16600k))

 

Du sitter vel i MS Paint istede for Photoshop av samme grunnen du?

 

men men, kjekt at det finnes alternativer. Så kan enkle brukere som mamma, bestemor og du sitte med noe helt ribba for features og så kan vi som klarer å utnytte litt mer avanserte program bruke de ;)

Lenke til kommentar

Hva nytter det om opera følrger standarer når ikke folk som lager websider gjør det? For meg er det helt likegyldig hvem som følger diverse standarder da jeg ikke kan gjøre noe med det. Men alt i alt så ser de Feste sidene bedre ut i IE en i opera. Mozilla viser også de fleste sidene bedre.

Siste opera versjonen (husker ikke nr) jeg la inn var helt horribel. Et fåtall sider var i det hele tatt leselige. Godt mulig det kan justeres, men etter min mening skal det være HELT unødvendig å begynne å mokkle for å klare å lese hva som står på web sider.

 

Men for all del har gode erfaringer med opera før dette da :roll:

Lenke til kommentar

 

Du sitter vel i MS Paint istede for Photoshop av samme grunnen du?

 

men men, kjekt at det finnes alternativer. Så kan enkle brukere som mamma, bestemor og du sitte med noe helt ribba for features og så kan vi som klarer å utnytte litt mer avanserte program bruke de ;)

 

Som browser er den boss (treg stor og tung)

kansje den har noen bra funksjoner for hanikappede personer

som ikke klarer og trykke på back knappen , men det var alt.

 

Jeg bruker Photoshop fordi den er best og jeg bruker Phoenix

fordi den er raskest og viser sidene som det skal være.

 

Phoenix har mye bra funksjoner , men dær må du aktivere dem selv

du få det ikke slengt i trynet når du starter den .

 

Men klart har du ett handicap så skal ikke jeg mobbe deg for det .

Lenke til kommentar

Opera er genialt, jeg har svært få problemer med det, innbygd downloadmanagersak er genialt, slipper IE der alt blir borte hvis den stopper på 99% Ellers så er de fleste argumentene for opera gjentatt endel ganger her. Det eneste som irriterer meg er hvorfor ikke alle menyen hos scandiabanken ikke vil virke

Lenke til kommentar

Satset på å gå over til opera en gang, ettersom "alle" sa at det var så mye bedre. Etter å ha prøvd i en uke var jeg så frustrert over ustabilitet og dårlig brukervennlighet at jeg gikk tilbake til IE.

 

Opera er sikkert bra, men noen (ikke alle) Opera brukere er farget av hatet mot MS. Andre bruker det fordi de aldri har brukt IE, andre igjen fordi alle venner bruker det og de vil ikke være dårligere, mens flesteparten bruker det fordi de faktisk føler seg mer hjemme med Opera. Selv føler jeg meg mer hjemme med IE. Smaken er forskjellig, og det må vi bare akseptere. Så å starte en tråd for å finne ut om IE eller Opera er best er nytteløst... det er noe vi aldri blir enige om.

Lenke til kommentar
jeg skriver faktisk i den tråden også, så de linkene er old news..

Det er de vel ikke. Jeg skrev jo de postene tidligere idag. Inneholder en masse fakta om hvorfor Opera er 'bedre' enn IE.

 

Men, jeg respekterer din mening. And I don't feed the trolls...

Lenke til kommentar
Smaken er forskjellig, og det må vi bare akseptere. Så å starte en tråd for å finne ut om IE eller Opera er best er nytteløst... det er noe vi aldri blir enige om.

Helt korrekt. Jeg skal gå med på det.

 

Men at folk regelrett ljuger om ting de ikke har peiling på, gjør meg opprørt. Det er derfor jeg faktisk har skrevet 2 lange innlegg med fakta om hva Opera har, som ikke IE har, hva den støtter osv.

 

Smaken er som baken, den er delt - men da er det jo greit å komme med ordentlige synspunkter, og ikke teite meninger som slenger Opera ned i dritten.

Lenke til kommentar
personlig er jeg ganske fornøyd sånn som IE ser ut på mine maskiner (sånn som dette). enkelt og greit, uten alt mulig vissvass utover alt.

Ja, så bra ut det der. Men det der har du ordnet selv, den er ikke sånn default. Hva er forskjellen på din og min da? Sjekk her!

 

en browser bør ikke måtte læres på samme måte som diverse hardcore 3d-modelleringsprogrammer.. det skal holde å skrive en adresse inn i adresse-feltet, og off you go.

Og når ble dette så vanskelig da?

 

scandiabanken vet å prioritere sine viktigste kunder.. de med IE.

Du har tydeligvis høye tanker om deg selv

/me puts psilocybe on ignore.

 

Det eneste som irriterer meg er hvorfor ikke alle menyen hos scandiabanken ikke vil virke

Som pekle sa, det virker om du trykker på F12 (hurtigmeny) og velger 'Identifiser som MSIE 6.0.

 

Dette er for dårlig av scandiabanken, da en av browsersnifferne må være feilkodet. På innloggingsbildet skriver de faktisk "SkandiaBanken.no støtter de mest brukte operativsystem og nettlesere. ", og de lister opp Opera 6.x som en av de som støttes. FLOTT! - Men allikevel burde koden vært rettet opp i, slik at Opera fungerer selv om den er innstilt som Opera.

Lenke til kommentar

Dette ble en riktig bra tråd! Masse saklig og bra info, mOdEtWo! :)

 

Ser at du har lært på den harde måten med hensyn til psilocybe, han har vel nå brukt ca 2800 poster på å skape et inntrykk som noe på vei går i retning av en person med like mye gangsyn som en døv flaggermus, like åpent sinn som en nyfrelst George W under morgenbønnen og like velfunderte meninger som den tidligere irakiske informasjonsministeren. (Regner med han gjør det mest for å provosere...)

Lenke til kommentar
Siste opera versjonen (husker ikke nr) jeg la inn var helt horribel. Et fåtall sider var i det hele tatt leselige.

Flott at du iallefall prøvde. Skal vedde på at det var 6.xx versjonen, og den skal jeg innrømme at innehold endel feil - tilogmed standard css ble ofte rotete.

 

Men gjør deg selv en tjeneste, prøv Opera 7.11. 7-serien ble fullstendig skrevet om, så den inneholder kun ny kode. All standarisert webinnhold fungerer som den skal, bare active-X og annen MS-kompatibel unødvendigheter som ikke fungerer. Når skal de lære å bruke Java?! Da kan jo tilogmed sidene nåes via mobiltelefonen...

 

Dette ble en riktig bra tråd! Masse saklig og bra info, mOdEtWo! :)

 

Ser at du har lært på den harde måten med hensyn til psilocybe, han har vel nå brukt ca 2800 poster på å skape et inntrykk som noe på vei går i retning av en person med like mye gangsyn som en døv flaggermus...

Takk for positiv respons. :)

 

Men å kalle folk en masse rart er heller ikke veien å gå...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...