Gå til innhold

"Lydløs" server, eneste lyd skal være fra disker.


Anbefalte innlegg

Trenger hjelp til et oppsett som skal være "lydløst". Jeg skal sette opp en hjemmeserver som blir stående på et kontor og trenger den da så stille som mulig.

Komponentene jeg trenger hjelp til er:

Kabinett og PSU(Vil ikke ha noe store saker, plass til 4x3,5" disker + en dvd-rom.

Hovedkort med integrert skjermkort, GB ethernet, min 4 s-ata kontakter og lga 775.

 

Cpu, minne og hdd finner jeg selv.

 

Meningen er at den skal være effektgjerrig og stille, men ha kraft også.

 

Noen som har vært i lignende situasjon og kan komme med noen tips?

Endret av everlong
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er i realiteten 3 deler som er viktige her, PSU, CPU-kjøler og kabinett.

 

Kabinett: SPCR sin anbefaling Antec Sonata Solo. Bytt ut TriCool vifta med Nexus eller Noctua. Sett inn minst en 92 mm vifte i front (Nexus eller Noctua). Personlig foretrekker jeg Noctua.

 

CPU-vifte: Scythe Ninja 2 kjørt uten vifte er et bra valg. Bruker det selv.

 

PSU: Førstevalget er dessverre ikke tilgjengelig i norske butikker, nemlig Nexus Value 430. Det er den stilleste tradisjonelle PSU som er laget. Alternativene blir da Corsair CX400 eller Corsair HX450.

 

Er det ellers noen spesifikk grunn til å bruke Intel (775 sokkel). Dette er jo en utgående sokkel.

 

Generelt er ikke en hjemmeserver noe spesifikk kravstor. Selv om jeg kjører diverese på min er det ikke særlig høy belastning (jeg bruker AMD tokjerne med 45 Watt TDP).

 

Personlig ville jeg i like stor grad vurdert AM3 - f.eks kombinasjonen Asus M4A78 Pro og Phenom II X3 705e. CPU er her trekjerne med 65 Watt TDP.

 

Men til 775 vil jeg si at nesten hvilket som helst hovedkort basert på Intel G43 eller G45 brikkesett er dugandes. Q45 er også en mulighet. G41 har som oftest bare 4 Sata, og med 4 harddisker bør du ha minst 5 (DVD er som oftest SATA i dag). G43, G45 og Q45 fåes bare som mATX. Om du vil ha et mer "serverrelevant" hovedkort kan du velge Intel S3200SHV. Intel har også tilgjengelige G43, G45 og Q45 hovedkort. Hovedfordelen med Intelkort er noe bedre NIC.

Endret av Bolson
Lenke til kommentar

Takk for svar.

 

Hvorfor jeg har valgt cd2 er vel egentlig for at jeg har mer kjennskap til Intel, men om det finnes noe tilsvarende i Amd som kanskje er mere effektgjerrig så kunne det jo vært moro å prøvd det og.

 

Jeg ønsker egentlig et mindre(fysisk) kabinett en det Antec Sonata SOLO om det hadde vært mulig. Ang PSU så aner jeg ikke, bare den er så og si lydløs. Trenger vel ikke så mye kraft heller egentlig for å drive, 4-5 hddr.

Men kom gjerne med et AMD forslag.

Lenke til kommentar

Når du skal ha 4 stk HD + DVD så er det ikke så mye mindre kabinett å velge i om man skal ha det stille. Mindre kabinett vil som oftest medføre dårligere luftstrøm, dvs høyere viftehastighet og mer støy. Eneste alternativet jeg kan tenke meg er Lian Li PC-A05. Men dette er ikke støydempet. Det er 5 cm lavere og 2 cm dypere. Og i realiteten finner du ikke noe særlig mindre om 4 disker skal gå greitt. Du har desktopmaskiner, men da også er det omtrent samme måla.

 

Når det gjelder PSU har jeg foreslått de to jeg mener er aktuelle.

 

Et oppsett som vil være helt greitt for deg er:

CPU: AMD Athlon II X2 240 til kr 452,00

Hovedkort: Asus M4A785D-M PRO, kr 592,- (finnes ennå rimligere)

Minne: 4 GiB av billig DDR2 minne, f.eks Kingston ValueRam, pris 503,- kr.

 

Altså ca 1 600 kr eks kabinett, PSU, HD-er og CPU-kjøler.

 

Dette er ytelse omtrent som hjemmeserveren min, og den er ikke noe problem.

Lenke til kommentar

Nei, den såg helt grei ut.

 

Atom vil være langt mer effektgjerrig, og kortet er så lite at det har ingen plassproblemer. Problemet med ITX er få SATA kontakter, typisk 2 - 3 stk, bare et spor for ekspansjonskort. Det finnes ITX kort med ION (dvs nVidia), Multikom har vel - de har ofte 4 + 1 SATA.

Lenke til kommentar

jeg hadde dette kabinettet tidligere til akuratt somme formål som du skal bruke det til. Glimrende til 3 disker, men mer enn det kan du ikke "suspende" bak 92mm viftene.

 

Jeg valgte å gå over til en litt mer hjemmemekka løsning som jeg baserte på Silverstone KL01 som jeg støydempet med matter selv, og laget et system for oppheng av disker. Hele fronten er 5,25" brønner, med innsatser for harddisker (dempet "brakettmontering").

http://www.silverstonetek.com/products/p_c...=kl01&area=

 

Det fåes også kjøpt ekstra harddisk brønner hvis man skal bruke dem til flere disker, eller som meg kun for vifte-festet sin skyld.

Endret av Locklear
Lenke til kommentar

hadde en kompis som fant en kul løsning. han kjøpte et nattbord aktig skap stappa inn litt støy isolasjon fra biltema og la kabinettet inn der. borra et hull i bunnen og et bake. for å forbedre aiflow.

funka vist fett.

 

kule var at det passa fint inn i stua. hadde potte plante oppå den :)

 

men for en "helt" stille pc ville du være på utkikk etter ting med under 20 db lyd ( rundt 15 er best). Microplex har en veldig fin liste over vifter etc.

 

Kabinett messig anbefaler jeg en barebone med noe støy isolasjon og så evt bytte ut alle stock viftene. men finnes en del spesialist kabinett.

 

spørsmålet er vel hvor mye er du ute etter å senke i noe slikt og hvor stille vil du ha det? 20db? 15 db?

Endret av paalrh
Lenke til kommentar

Jeg sitter på mer eller mindre akkurat samme problemstilling som deg, så jeg har kikket endel på dette. Og det jeg har kommet frem til er at det ikke er så mange Watt å spare på å gå for dagens ATOM-platform, siden de stort sett fås med gamle strømsugende brikkesett...

 

Det jeg har kommet frem til er å prøve noe bygget rundt 780G brikkesettet og Athlon II X2 240, dette brikkesettet har kommet veldig bra ut når det gjelder strømforbrukbruk, to kjerner og muligheten til virtuallisering er også + i boka...

Lenke til kommentar
Vil det gått med 3x 3,5" HDD og 1x 2,5" HDD?

Hvis du skal bruke mulighetene til å suspende 3,5" diskene i SOLO kabinettet er det bare plass til 3. Skal du bruke "skuffene" er det plass til 4. Du vil nok måtte skaffe en monteringsbrakett til 2,5" disken uansett om du velger å montere den på en "skuff" eller om du velger å montere den i floppy braketten.

 

Skal du først ha dette kabinettet ville jeg absolutt anbefale deg å suspende 3,5" diskene og montere 2,5" disken i 3,5" floppy-brønnen. 2,5" pleier å være langt bedre på vibrasjoner så det er ikke så ille å feste dem i selve kabinettet.

Lenke til kommentar

vifte messig er det mye smak ute å går jeg anbefaler deg å stikek innom microplex og sjekke. der lister de nemlig db på viftene deres. Du trenger ikke kjøpe dem der men det er en god start. Noen gode merker er nocturna, papst og nexus.

 

kan stikek innom http://www.endpcnoise.com/ og sjekke litt rundt der.

 

Men bruk prisguiden og søk etter vifter / PSu med støynivå på maks 20 db. Vet at Nexus har noen PSUEr med 14 db. Men de er ikke særlig tilgjengelig i norge og koster vel opp mot tusenlappen.

Lenke til kommentar
Og er det noen som tør anslå forskjellen på effektbruk ved Atom 945GC kontra ADM 780g?

 

Brikkesettene (dvs hovedkortet) har ikke så stor forskjell i strømbruk. Så forskjellen er på CPU og integerert GPU. AMD 780G/785G vil bruke mer enn 945G brikkesettet pga betydelig kraftigere GPU, mens selve hovedkortet er nesten identisk.

 

Ut fra målinger på egne oppsett og info om strømforbruk på Atom, regner jeg en forskjell på fra 40 - 80 Watt (idle - load) mellom Atom og AMD. Et Atom oppsett bruker nok ikke særlig mer enn maks 60 Watt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...