Gå til innhold

Gratis språkbytte vha voice-chat?


Matsemann

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Ettersom man bare har engelsk i VG1 om man ikke velger det videre (noe jeg ikke gjorde), så prater jeg veldig lite engelsk. Jeg skriver, leser og hører mye engelsk, men pratingen går det dårligere med.

 

Det hadde derfor vært gøy å prøve å prate engelsk med andre via nettet. Jeg fant blant annet denne siden. Der finner jeg mange som vil lære norsk og lærer bort engelsk, slik at man kan bytte på å lære. Det virker ganske bra. Problemet er at man må betale for å få opp kontakt-informasjonen til folk.

 

Så jeg ser etter lignende sider, bare gratis, eller gode tips til å få øvd på muntlig engelsk.

 

Takk. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du skriver mye engelsk, kan du prøve å venne deg til å si det du skal skrive høyt til deg selv før du begynner å skrive det. For å øve uttale er det greit å bruke en metode som kalles shadowing, som enkelt sagt er å imitere ting du hører (på radio, tv etc.), prøve å få det så likt som det du hørte som mulig (inkluderer å lese høyt. Bare pass på at det er god engelsk du etterligner). Kan også bruke et eller annet program til å senke hastigheten på lyden, slik at man lettere hører hvordan ting faktisk uttales, hvilke lyder som blir kuttet ut osv. noe som gjør det mye enklere å overføre det til egen munn.

 

En annen måte er å begynne å "skrive" med et talegjenkjennelsesprogram (følger med i engelsk Vista, evt. kan man bruke Dragon Naturally Speaking), da det tvinger en til å ha veldig god og klar uttale (hvis programmet tar masse feil, så vet du at uttalen er mindre optimal).

 

Ellers tror jeg du bare må lete rundt etter venner på diverse forum og sosiale nettsteder, IRC etc. Kan eventuelt bli med i et guild i et eller annet onlinespill, da man ofte bruker voicechat der. Men det forutsetter naturligvis at du liker å spille onlinespill. Og språket man bruker der er kanskje noe begrenset. :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...