Gå til innhold

Forslag til gode bøker


Anbefalte innlegg

Vell, jeg har merket at jeg interesserer meg noe å lese bøker. Til undervisningen på skolen leser vi "Tatt av kvinnen" av Erlend Loe, og fant ut at det var ganske greit å lese på bussen til skolen og hjemover, som er på 20-30m hver vei.

 

Jeg er ikke noe stor fan av slike krimbøker, hvor badguy1 skyter goodguy2, badguy1 rømmer og politisjef3 fakker badguy1 etter politibil5 har kjørt etter dem i x antall timer. Kanskje et dårlig eksempel, men jeg tror du ser hvor jeg vil hen. Liker heller ikke noe serlig å lese noen super-hyper-innvikla bøker, som tar for seg ditt og datt x10000000 osv osv. Enkle, gode bøker liker jeg, men om det er en smule innvilka så gjør ikke det noe.

Det jeg derimot liker er bøker med spenning(altså, ikke krim-style) og GODE bøker med evt. dyp mening i bakgrunnen, slike bøker som får deg til å lure og bli glad.

Tema jeg interesserer meg for:

Psykopati

Fantasi

Spenning

Drama

Realisme

Kommer ikke på mer.

 

Så er det noen som har forslag til gode bøker som jeg kan lese?

 

Takker på forhånd!

 

- X

Endret av xcitu
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

jeg kan foreslå bokserien "sagaen om isfolket". jeg har aldri likt å lese, men den serien har holdt meg okkupert lenge, er enda ikke ferdig å lese dem:P

 

handlingene går fra 1580 tallet til slutten av 1990 en plass, kanskje litt husmorsporno, men veldig interessant lesestoff hvis du liker litt overnaturlige ting, lese om gamle ting, følge en familieslekt over 400 år og sånt. alle jeg kjenner som har lest serien, elsker den.

 

det er 47 bøker, og alle er på ca 250 sider, ganske lett lest. man kan kjøpe dem i pocket utgaver (ca 20kr pr stk på brukthandel osv, eller tilbud på hele serien på loppemarked f.eks.) eller lærbundet bok

 

http://no.wikipedia.org/wiki/Sagaen_om_Isfolket her står det bittelitt om serien hvis du er interessert

 

edit:

jeg tror du finner alle punktene du er ute etter i den bokserien, kanskje ikke så mye psykopati men mye av alt det andre:P

Endret av Profanity
Lenke til kommentar

Tvert imot, interesant tittel på boken. :) Leste litt om den og virket ganske grei, og som du nevner så er den ganske god, slike bøker jeg leter etter, uansett om det er em0 eller barbie. :)

 

Takker begge for svar, skal titte innom de forskjellige bøkene, hittil er førsteinntrykket mitt av Veronica vi dø ganske godt, dvs. at jeg syns den virker veldig interessant.

 

Noen som har noen andre bøker å anbefale? Kan godt nevne at jeg er mest interessert i psykopati, hvis jeg skulle rangert temaene jeg liker.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

En bønn for Owen Meany av John Irving tror jeg passer perfekt til din beskrivelse. Den handler om en gutt som heter Owen Meany, som er født som kjempeliten og med en rar, sprukket stemme. Dette er ikke tilfeldig, ifølge ham, men fordi Gud har en plan for ham. John, Owens barndomsvenn, forteller en sterk historie som man kan både le og gråte av, om viktigheten av ideer, om overbevisningens kraft og om at selv små personer kan skape noe stort.

 

Fra vaskeseddelen:

 

Sommeren 1953 spiller to elleveåringer baseball i en Little League-kamp i Gravesend, New Hampshire. Den ene av guttene slår en «vill» ball som treffer bestevennens mor i hodet og dreper henne. Gutten som slo, tror ikke på ulykker. Owen Meany tror på å være Guds redskap. Men det som hender med ham etter slaget, er merkelig og gruoppvekkende.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Jeg fikk et tips av en kompis om kjøpe og lese en bok som het "Gladiator, Finn Thorsager - fra jagerpilot til flykaptein". Boken handlet om både fly og historie - ingen av delene er ting jeg er så interessert i fra før.

 

Men jeg må si jeg ble veldig positivt overrasket. Historie kan faktisk skrives så bra at til og med jeg ble syntes det var både underholdende og tøft. Er å anbefales. Spesielt siden den også er norsk.

Lenke til kommentar

Min personlige favoritt er uten like "Papillon" av Henri Charrière. Det er første del av en selvbiografi, der han tidlig på 1920-tallet blir fengslet og sendt til en fransk fangeleir i Sør-Amerika. Boken er helt vanvittig spennende, og samtidig har du hele veien i tankene at det aller meste i boken er påstått sant. Alle jeg har anbefalt denne til har gitt udelt positiv tilbakemelding.

 

Når du har lest den og blitt skikkelig oppslukt, kan du også hoppe på oppfølgeren "Banco".

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...